به گزارش ایرنا، شامگاه شنبه ۲۸ بهمن ماه بود که هشتاد نفر از شخصیت ها و چهره های مطرح طیف های مختلف سیاسی در نشستی تحت عنوان «گفت و گوی انتخابات» از سلسله نشست های خانه گفت و گوی دانشگاه تهران در محل این دانشگاه حضور یافته و دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را برای هرچه باشکوه تر برگزار شدن انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ارائه کردند.
در این مورد با محمد مقیمی که روز دوشنبه در غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران حضور یافته بود، به گفت و گو نشستیم و برونداد این نشست را جویا شدیم.
رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه در این نشست اندیشمندان علم سیاست، علم حقوق و همچنین کنشگران مهم حوزه سیاسی کشورمان حضور داشتند، اظهار داشت: معتقدیم که کشور ما ظرفیت های بسیار بالایی در همه زمینه های گفتمانی دارد و کنشگران مختلفی که در کشور ما هستند همه معتقد به نظام جمهوری اسلامی بوده و زیر پرچم جمهوری اسلامی آماده هر نوع فداکاری و تلاش مضاعف هستند.
مقیمی ادامه داد: طیف های مختلف فکری و سیاسی زیر یک سقف جمع شدند و به زعم خیلی ها اتفاق بسیار نادری بود که در کشور ما رخ داد. این نشست اثرات بسیار خوبی داشت و همین گفت و گوی رو در رو و چهره به چهره خیلی از سوءتفاهم ها را برطرف کرد. اینگونه نشست ها عدم درک متقابل را که در عرصه سیاسی کشور وجود دارد، حل می کند البته این را به خوبی می شد در سخنان شرکت کنندگان دید.
رییس دانشگاه تهران اظهار داشت: این نشان می دهد که جامعه نخبگان سیاسی ما تشنه چنین جلساتی است که فارغ از گرایش ها، گروه ها و صف بندی هایی که در جامعه است، بتواند حرف های خود را در یک فضای احترام آمیز و در چارچوب علم، دانش و بصیرت اجتماعی بیان کند.
مقیمی ادامه داد: نبود چنین فضاهایی یک خلأ در کشور ما به شمار می رود که نهادهای مختلف در دولت، مجلس و قوه قضاییه که متولی این موضوع هستند باید اینگونه فضاهای گفت و گو را در کشور فراهم کنند.
برونداد نشست؛ اتفاق نظر طیف ها بر مشارکت حداکثری در انتخابات
وی در خصوص برونداد این نشست توضیح داد: برونداد این جلسه این بود که تمام افرادی که از حوزه های مختلف سیاسی و کنشگران علوم سیاسی حضور دارند، روی این موضوع اتفاق نظر داشتند که انتخابات یک رکن مهم مردم سالاری دینی در کشور ما و یک دستاورد مهم انقلاب اسلامی است که باید آن را پاس داشت و مقوله ای است که روز به روز باید جایگاه آن تقویت شود و نمود پیدا کند.
مقیمی اظهار داشت: در گذشته همواره گله مندی هایی وجود داشت از چالش هایی که در انتخابات کشور وجود دارد. به زودی چهلمین دوره انتخابات را به خوبی در کشور برگزار خواهیم کرد، قطعا مقوله مشارکت بسیار مهم است. در مقاطعی شاهد مشارکت کمتر بودیم و هرچند که در مقایسه با خیلی از کشورها مشارکت ما بالاست از آنجایی که جمهوری اسلامی و نظام اسلامی بر مشارکت مردم بنانهاده شده است، باید مبتنی بر همین مشارکت هم اداره شود و مبتنی بر همین مشارکت هم باید نمایندگان انتخاب شوند و بتوانند انعکاس دهنده دیدگاه های عموم مردم باشند.
وی افزود: به هر حال ما تلاش می کنیم که هم این مشارکت ها و دیدگاه ها محقق شود و هم اینکه شاهد یک انتخابات پرشور با مشارکت حداکثری باشیم. امیدواریم با برگزاری این خانه گفت و گوی انتخابات و تریبون های آزادی که در بخش های مختلف دانشگاه تشکل های دانشجویی راه اندازی کرده اند و در دانشکده های مختلف و حتی در بین مردم حاضر شدند، شاهد برگزاری یک انتخابات پرشور باشیم. امروز نیز یکی از تشکل های ما در میدان راه آهن تهران حضور داشت و این نشان می دهد که هم بدنه دانشجویی، هم بدنه هیات علمی و هم بدنه مدیریت دانشگاه نسبت به مسائل کشور که یک نمونه آن انتخابات است، حساس هستند.
رییس دانشگاه تهران اظهار داشت: پیامی که این نشست خانه گفت و گو به ما مخابره کرد این است که اگر یک فضای احترام آمیز برای بیان دیدگاه ها فراهم شود و گروه ها و طیف های مختلف سیاسی بتوانند نظرات خود را مطرح کنند، این یک راه اصلی است برای رسیدن به دستاوردهای نظام که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید دارند.
مقیمی ادامه داد: بازتاب هایی که از قوای سه گانه و نهادهایی که مسئول امر انتخابات هستند، نسبت به برگزاری این نشست داشتیم، بیانگر این موضوع بود که کار دانشگاه تهران قابل تحسین است و امیدواریم ضعف های آن به حداقل برسد و ما بتوانیم خانه گفت و گوهایی را در موضوعات مختلف برگزار کنیم که جریان ساز باشد و نظرات همه طیف ها را تامین کند.
برگزاری ۶ دوره خانه گفت و گو در دانشگاه تهران
رییس دانشگاه تهران اظهار داشت: از سال گذشته موضوع خانه گفت و گوی ملی را شروع کردیم و با تجربه موفقی که دانشگاه تهران داشت، شورای عالی انقلاب فرهنگی هم برگزاری خانه گفت و گوی ملی و آزاد را در این دانشگاه تایید کرد و این نشست ها هدف ما را در راستای شعار دانشگاه تهران به عنوان «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی» محقق کرد.
مقیمی ادامه داد: معتقدیم دانشگاه تهران همانطور که رهبر معظم انقلاب آن را به عنوان نماد آموزش عالی معرفی می کنند، اگر می خواهد نقش تمدن ساز خود را ایفا کند، باید در راستای مسئولیت اجتماعی که برعهده اش است، گام بردارد.
وی ادامه داد: اکنون در آستانه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم و انتخابات موضوع روز کشور است و از آنجایی که رییس جمهور هم همیشه تاکید دارند که دانشگاه ها باید برای حل مسائل کشور پیش قدم شوند، دانشگاه تهران با یک عقبه علمی و فکری که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دانشکده علوم اجتماعی و سایر دانشکده های مرتبط با موضوع انتخابات در این زمینه دارد، برنامه های علمی و مقالات و پژوهش های مختلفی را انجام داده است.
مقیمی تاکید کرد: در واقع به این جمع بندی رسیدیم برای اینکه بتوانیم بحث مربوط به اجتماعی شدن علم را محقق کنیم، یکی از مکانیزم های آن برگزاری خانه گفت و گوی انتخابات بود که به خوبی عملیاتی شد.
به گزارش ایرنا، بیستو چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران روز یکشنبه ۲۹ بهمن ماه طی آیین رسمی با حضور «محمد مهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسوولان فرهنگی و اهالی رسانه کشور آغاز به کار کرد؛ رویدادی که پس از ۶ سال وقفه اهالی رسانه را از سراسر کشور دور هم جمع کرده است.
نمایشگاه رسانههای ایران با برگزاری ۸۰ نشست به مدت چهار روز تا دوم اسفند دایر است.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز روز جمعه ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار می شود.