به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز سهشنبه در گردهمایی مروجان کشاورزی استان افزود: امروز با رونق صنعت مرغداری در استان ۲۲۰ واحد این بخش فعال شده است و یکهزار و ۱۰۰ واحد صنعتی دامداری در استان فعالیت دارد که ۵۰ میلیارد ریال در این حوزه سرمایهگذاری شده است.
به گفته وی، یکهزار و ۶۷۰ میلیارد ریال (۱۶۷ هزار میلیارد تومان) در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی، شیلات، صنعت بادام و دامداری صنعتی و مرغداری، گلخانه، کارگاه قارچ در سه دهه اخیر سرمایهگذاری شده است .
وی بُعد خانوار در استان را بین ۳.۵ تا چهار نفر دانست و گفت:در سه دهه گذشته هفت هزار میلیارد ریال به ازای هر خانوار، سرمایهگذاری در بخش کشاورزی انجام شده است.
برزگر افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تولیدات بخش کشاورزی ۳۰۰ هزار تن بود که به ازای هز نفر در یکسال ۷۶۰ کیلوگرم غذا تولید میشد و هم اکنون میزان تولیدات بخش کشاورزی به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده است که این میزان در چهار دهه ۶ برابر افزایش تولیدات بخش کشاورزی در استان است.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان اظهار داشت: هم اکنون به ازای هر نفر در سال یکهزار و ۶۵۰ کیلوگرم غذا در استان از سوی فعالان بخشهای مختلف حوزه کشاورزی تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه زمین و آب از منابع پایه بخش کشاورزی است، گفت: در این چند دهه با توسعه شهرنشینی، زمینهای کشاورزی مرغوب اطراف شهرها برای سکونتگاهها تغییر کاربری داده شد و به جای آن زمینهای با مرغوبیت کمتر از اراضی ملی دریافت شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال ۸۹ بیش از یک میلیارد و ۵۰ میلیون مترمکعب آب در اختیار بخش کشاورزی بوده در حالی که در سال زراعی گذشته این میزان کمتر از ۸۰۰ میلیمتر مکعب بود که کمتر از ۶۶۰ میلیون مترمکعب این میزان در حوزه زراعت مصرف شده است.
وی گفت: در سال زراعی گذشته آب در اختیار بخش کشاورزی استان ۳۰ درصد کم شده است و اراضی کشاورزی تغییر نداشته، اما تولیدات بخش کشاورزی افزایش داشته است.
برزگر با اشاره به اینکه در چهار دهه پیش شیلات در استان وجود نداشت،گفت: هماکنون ۴۵۰ واحد شیلات در ۴۵۰ هکتار زمین احداث شده و در این واحدها بیش از ۳۰ هزار تن ماهی تولید شده و ۴۰۰ هزار میلیارد ریال ارزش تولیدات بوده است.
به گفته وی، ۲۲ کارخانه خوراک آبزیان در استان فعال است و ۸۰ درصد خوراک آبزیان و میگوی کشور در استان پرورش داده میشود.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۱۰۰ هکتار گلخانه در استان راهاندازی و فعال شده است و ۶۰ هکتار نیز در حال احداث است و ۷۵۰ هکتار هم مجوز صادر شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه کشاورزان پیشران اقتصاد استان است، گفت: تسهیلگران و مروجان بخش کشاورزی نقش مهمی در توسعه بخش کشاورزی هستند و مروجان بخش کشاورزی به عنوان پیشران هستند.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است، از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و در حال حاضر ۷۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.