زنجان - ایرنا - معاون اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه در ۲ سال اخیر در شاخص‌های اقتصادی استان، روند مثبت و رو به رشدی را شاهد بودیم، گفت: روند شتابان در رشد اقتصادی مستلزم برنامه‌ریزی دقیق بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین محمدی روز سه شنبه در اولین جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی استان زنجان، افزود: در جامعه امروزی، در برهه‌ای قرار داریم که زمینه گفتمان اقتصاد مقاومتی نسبت به دوره‌های گذشته بیشتر به چشم می‌خورد.

وی افزود: ماهیت اقتصاد مقاومتی، «نقش آفرینی تمامی فعالان عرصه کار و تولید» و حتی «مصرف‌کنندگان» و «نخبگان» و «رسانه‌ها» است.

معاون اقتصادی استاندار زنجان گفت: خوشبختانه در این عرصه موفقیت‌های خوبی نیز کسب شده و بنا بر گزارش‌های مربوط به دستاوردهای کسب شده ذیل فرمایش‌های مقام معظم رهبری و طبق تمدن نوین اسلامی در حوزه اقتصادی، موفقیت‌های بسیاری را در سطح کشور و استان زنجان شاهد هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در استان زنجان هیچ شاخص و ابزار اقتصادی وجود ندارد که نسبت به ۴۵ سال گذشته، عملکرد ناموفقی را داشته باشد، اگر بحث زمان را در نظر بگیریم؛ در تمامی شاخص‌های اقتصادی در تمامی پارامترها و مولفه‌ها (ایستا یا پویا) حتما روند صعودی و مثبت را طی کرده است البته منکر ایرادات هم نیستیم.

محمدی با اشاره به روند مثبت شاخص های اقتصادی در ۲ سال اخیر در استان، گفت: ابر شاخص قضاوت در عملکرد حوزه اقتصادی، شاخص رشد است یعنی اگر محدوده، منطقه، استان و کشوری این رشد را تجربه کند، عملکرد و مثبت را در سایر شاخصه‌ها نیز خواهد داشت که تقریبا در ۲.۵ سال اخیر روند شتابان در رشد اقتصادی در استان داشته‌ایم.

معاون اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه استان زنجان دارای ۱.۳ درصد جمعیت و مساحت کشور است، گفت: بر این اساس می‌توانیم ۱.۳ درصد تولید را داشته باشیم اما تا به امروز سهم استان زنجان یک درصد بوده است که باید در پایان سال ۱۴۰۲ این میزان به ۱.۲ درصد برسد.

وی ابراز داشت: استان زنجان طی ۲ سال اخیر روند رشد اقتصادی بالای سه درصد را تجربه کرده‌ است و در شاخص بهره‌وری اقتصادی در حوزه کارگری و کارفرمایی رتبه نخست کشور شدیم و امیدواریم این مسیر برای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ نیز محقق شود.

محمدی با بیان اینکه جزو استان‌هایی هستیم که بالاترین میزان مشارکت اقتصادی را در کل کشور داشته است، گفت: استان در «نسبت اشتغال» دارای رتبه نخست بوده و در کاهش نرخ بیکاری نیز جزو استان‌های نخست بوده‌ایم حتی در آمار تورمی کشور بر اساس آخرین آمار منتشره مربوط به نرخ تورم، جزو دو استان دارای نرخ تورم پائین محسوب می‌شویم که موفقیت بزرگی است.

معاون اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه استان زنجان در شرایط تحریمی، بالاترین میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی را در ۶ ماهه نخست سال داشته است، یادآور شد: زنجان جزو سه استان برتر در بهبود شرایط و محیط کسب و کار است.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های قضاوت در حوزه آمارهای اقتصادی، مقایسه شرایط استان با سایر استان‌ها و میانگین کشور است، یادآور شد: با تمامی این چالش‌ها رشد و توسعه اقتصادی کشور حاکی از «توان» اقتصادی است که مطمئنا نقش‌آفرینی فعالان عرصه تولید نقش بسزا و مهمی در آن دارد.

محمدی با بیان اینکه ما متوجه مشکلات در عرصه تامین منابع، نیروی انسانی، محدودیت در تامین ارزی در بحث واردات و صادرات هستیم، گفت: بخشی از این مسائل به محدودیت‌های مدیریتی ایجاد شده در کشور برمی‌گردد که آنها را می‌پذیریم.

وی اذعان کرد: خوشبختانه حضور مدیران توانمند در حوزه صنعت و اقتصاد سبب شده تا زنجان که در حدود ۴۰ سال قبل، استان دارای کشاورزی سنتی محسوب می‌شد، استان «صنعتی» شناخته شود و نزدیک به ۴۰ درصد از اقتصاد استان درگیر با مباحث حوزه صنعت باشد.

محمدی گفت: در بخش کشاورزی، بسیار عقب بودیم اما در ۲ سال اخیر با مدیریت متخصصان در جهاد کشاورزی با تغییر ماهیت تولید محصولات کشاورزی مواجهیم و موضوع «بهره‌وری» در تولید محصولات کشاورزی را شاهدیم که در حال افزایش است.

وی تاکید کرد: انتظار داریم آنچنانکه به فعالان اقتصادی برتر و کارآفرینان برتر در جشنواره امتنان و نشان اقتصادی توجه می شود به فعالان عرصه کشاورزی نیز توجه ویژه‌ای شود.

فرهنگ‌سازی در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی صورت گیرد

فرمانده سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان نیز در این جشنواره اظهار داشت: رهبر انقلاب سال‌ها است که در بحث تولید ملی و اقتصاد مقاومتی تاکیدات ویژه دارند و امروز وظیفه ماست که در این سنگر مقدس با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب لبیک گفته و در این راه مجاهدت کنیم.

سردار جهانبخش کرمی افزود: در جنگ هشت سال دفاع مقدس با وجود کم و کاستی‌هایی کشور که با آن رو به رو بودیم، جوانان غیور، با ایمان با حضور در جبهه‌های حق علیه باطل با شجاعت منحصر به فرد خود با کمبودهای موجود به بهترین شکل وارد عرصه و پیروزی شدند.

فرمانده سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان گفت: امروز به برکت وجود انقلاب، اساتید، مردان بزرگ و جوانان به قدرت هوایی، موشکی و پهپادی رسیده‌ایم که مدیون تلاش‌های شبانه روزی شهدای گرانقدری چون شهید تهرانی مقدم، شهید شهریاری و شعید فخری‌زاده هستیم که هر یک از این شهدای گرانقدر خود تولیدکننده بودند و خدمات بزرگی در راه انقلاب داشتند.

وی افزود: در این عرصه مقام معظم رهبری سال‌هاست به شکستن تحریم‌ها و شکوفایی و رشد اقتصاد کشور تاکیدات فراوان دارند، لازم است که در این راه فرهنگ‌سازی در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی صورت گیرد.

سردار کرمی با بیان اینکه کشورمان دستاوردها و موفقیت‌های بسیاری در عرصه‌های مختلف کسب کرده است، گفت: باید روشنگری در این راه صورت گیرد تا مردم بدانند کجا بودیم و حال به کجا رسیده‌ایم و راه طولانی است.

وی خاطرنشان کرد: مردم اطلاعات کافی درباره دستاوردهای کشور ندارند و نمی‌دانند که در چه زمینه‌هایی پیشرفت‌هایی صورت گرفته است که باید دستاوردها مشخص و به مردم معرفی شود.

فرمانده سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در راستای اقتصاد مقاومتی و مشارکت دادن مردم در امور مختلف کشور امری لازم و ضروری است، گفت: ضرورت عزم ملی و مدیرت جهادی امری مهم و ضروری و دفاع مقدس خود نماد کامل عزم ملی است و مسئولین برای حل مشکلات باید کمک کنند تا تولید کنندگان با چالش مواجه نشوند.

وی با بیان اینکه به دست گرفتن بازار کشور و بازار جهانی ایران به لحاظ دارا بودن نیروهای خبره در کشور مهم است، گفت: نیروهای بسیج در صحنه‌های مختلف نیز حضوری فعال دارد و سعی در تولیدات داخلی و شکوفایی کشور مورد تاکیدات مقام معظم رهبری است.


استان زنجان دارای بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان نیز در این جشنواره، گفت: زنجان در شاخصه‌های اشتغال و بیکاری جزو استان‌های برتر بوده و دارای بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور و کمترین نرخ بیکاری در بین استان‌های کشور است.

طیب جعفری افزود: این موارد حاکی از پیگیری دقیق و عالمانه مسئولان مربوطه، کنشگران و فعالان عرصه تولید است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: نسبت اشتغال مهم‌ترین شاخصه است که استان زنجان رتبه نخست کشوری را در آن دارد البته خواسته‌های مردم در حوزه بهبود بازار کار و مباحث معیشت برعهده ما قرار دارد و تلاش می‌کنیم بیش از گذشته برای برآورده شدن این مطالبه، تلاش کنیم.

جعفری بیان کرد: در جشنواره امتنان برنامه تجلیل از برگزیدگان عرصه کار و تولید و تلاش و همچنین برگزیدگان نشان اقتصاد مقاومتی را خواهیم داشت که هر دو فرآیند در پاییز سال گذشته به صورت علمی در استان صورت گرفته است.

وی گفت: سی و پنجمین دوره جشنواره امتنان طبق شاخصه‌های تعیین شده کشوری برگزار می‌شود که بیش از ۷۰۰ نفر و گروه کار نمونه کارفرمایی مشارکت داشتند که این مهم حاکی از ظرفیت بالای کار و تولید در استان زنجان است و مشارکت گروه کاری و کارفرمایی را نشان می‌دهد.

محمدرضا انصاری، مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان زنجان نیز در این جشنواره در خصوص اعطای نشان اقتصاد مقاومتی، گفت: موضوع اهمیت اقتصادی مقاومتی از تاکیدات رهبری است که فرمودند کاری کنید کشور در مقابل تحریم‌ها مصونیت پیدا کند.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان زنجان گفت: اقتصاد مقاومتی مفهومی است که در پی مقاوم‌سازی، بحران‌زدایی و ترمیم ساختارها و نهادهای فرسوده و ناکارآمد موجود اقتصادی مطرح می‌شود که قطعا باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت‌های عقلایی و مدبرانه، پیش شرط و الزام چنین موضوعی است.

وی اذعان کرد: اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی‌ها و تاکید روی مزیت‌های تولید داخل و تلاش برای خود اتکایی است.

انصاری گفت: ابلاغ طرح نشان اقتصاد مقاومتی در سال ۱۴۰۱ انجام گرفته است که در فاز نخست ۲۰ شرکت اعلام آمادگی برای شرکت در جشنواره داشتند که پس از بررسی‌های صورت گرفته نهایتا پنج شرکت برتر از جمله «سیمان زنجان»، «پارس سوئیچ»، «خالص‌سازان روی»، «عایق‌های الکتریکی پارس» و «شیر پاستوریزه پگاه» برای نشان اقتصاد مقاومتی انتخاب شدند.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان زنجان گفت: آنچه در ارزیابی شرکت‌ها مورد توجه بوده است «فعال سازی کمیته اقتصاد مقاومتی»، «توسعه فعالیت توسعه» و «توسعه همکاری با شرکت‌های دانش بنیان» بوده است.