به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین " حسین ردایی" و حجت الاسلام والمسلمین " محمدرضا فلاح تفتی" روز سه شنبه در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه فرهنگیان البرز که به همت معاونت سیاست ورزی بسیج این دانشگاه برگزار شده بود به پرسش های دانشجویان درباره اختیارات مجلس خبرگان رهبری، جایگاه این مجلس و نقش آن در سیاست های کلان کشور پاسخ دادند.
حجت الاسلام " محمد رضا فلاح تفتی" در پاسخ به سوال دانشجویان مبنی بر اینکه رهبر انقلاب فرمودند «خبرگان جمع نخبگانی برای حفظ کلان روایت انقلاب است» معنای کلان روایت و ساز و کار حفظ آن چیست ؟ گفت: مجلس خبرگان رهبری ۲ وظیفه کلی انتخاب رهبر و نظارت را برعهده دارد .
این نامزد ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان البرز افزود: خبرگان می توانند شان مطالبه گری داشته باشند و برای تشخیص مسایل کلان باید در ارتباط مستمر با مردم به ویژه نخبگان باشند.
وی بیان کرد: بنابراین مجلس خبرگان می تواند با توجه به حوزه نفوذ و شان خود تصمیم ساز باشد و در سیاستگذاری های کشور نقش داشته باشد که شرط مستمر آن ارتباطات مستمر با نخبگان است.
حجت الاسلام ردایی دیگر نامزد ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری در استان البرز در پاسخ به این سوال با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص مجلس خبرگان رهبری گفت: مطالبه گری از مسوولان می تواند از وظایف و اهداف مجلس خبرگان رهبری قرار گیرد؛ قطعا هر نوع مطالبه ای که برای بهسازی قوانین و تکمیل قوانین یا اجرایی شدن آن باشد سبب تقویت رهبری است.
وی افزود: اکنون یکی از اموری که غفلت شده و در نظام اسلامی مسوولیت و نهاد خاصی برای آن نداریم پیگیری شعار سال و منویات رهبری یا احکامی است که صادر می کنند از جمله خرید نکردن کالای خارجی ، کالای قاچاق ، اقتصاد مقاومتی که در این زمینه خبرگان باید ورود کند.
وی ادامه داد: خبرگان می توانند با تبیین منویات رهبری و همراهی سایر قوا در این زمینه عمل کنند ، بنابراین پیگیری منویات رهبری و اجرایی شدن آن ها از وظایف فرا قانونی خبرگان رهبری است.
این نامزد انتخاباتی خبرگان رهبری البرز گفت: اگر نمایندگان خبرگان رهبری با بهره گیری از اساتید دانشگاه ها ، حوزه های علمیه و مراکز علمی همراه با جلسات تخصصی عمل کنند به اهداف مورد نظر می رسیم.
پیگیری منویات رهبری ضروری است
سووال: ساز و کار نظارت کار آمد بر عملکرد و تحقق صفات رهبری در خبرگان چیست و آیا نیاز به بهینه سازی دارد؟ پرسش دیگر دانشجویان دانشگاه فرهنگیان حکیم فردوسی استان البرز بود که حجت الاسلام ردایی در پاسخ به این سووال گفت: حضور مستمر در بین مردم و اینکه خبرگان وکیل مردم هستند و باید در دسترس باشند از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: حداقل وظیفه حقوقی موکل در دسترس بودن است یکی از برنامه های بنده توجه به این امر با توجه به آسیبی که در کشور و به ویژه البرز شاهد بودیم رسیدگی به این موضوع است.
ردایی بیان کرد: امیدواریم با حضور در بین مردم به ویژه دانشجویان با تبیین مبانی امام راحل(ره) ، منویات رهبر معظم انقلاب ، پاسخگویی به شبهات که امروز دشمن از راه های مختلف درصدد تسخیر اذهان عمومی است بتوانیم گام های موثری برداریم.
وی تاکید کرد: پیگیری منویات رهبری توسط کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان ضروری است .
ردایی گفت: شعار سال شعور ادراکی است نه شعار مناسبتی و کارهای کارشناسی برای آن با همراهی متخصصان و مشاوران با نظر صورت گرفته است.
وی افزود: جلسه علنی مجلس خبرگان رهبری نیز مانند مجلس شورای اسلامی باید به سمع مردم برسد تا بدانند وکلای آنان چه کارهایی می کنند.
این نامزد ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری در استان البرز ، حضور مستمر علمی، عملی ، پاسخگویی به شبهات کشور و انقلاب ، سوالات جوانان نسبت به جایگاه ولی فقیه دارند از نقش های اعضای مجلس خبرگان رهبری برشمرد.
ردایی اظهار کرد: اعضای خبرگان رهبری درخط مقدم دفاع از جایگاه ولایت فقیه و جهاد تبیین هستند تا فاصله امت و امام مسلمین کم نشود .
باید دید که نامزدها چقدر در وعده های خود صادق هستند
حجت الاسلام فلاح تفتی در ادامه افزود: فضای مجلس خبرگان با مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی متفاوت است چراکه انتظار برنامه داشتن از اعضای نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر باید داشت .
وی یاد آور شد: باید دید که نامزدها چقدر در وعده های خود صادق هستند و چقدر وفا در عملکرد آنان دیدیم یا آیا وعده های آنان متناسب با توانایی و مسوولیتشان است .
این نامزد انتخاباتی ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری در البرز ادامه داد: مجلس خبرگان رهبری مهمترین نماد مردم سالاری است چون که ماموریت آن ناظر به مهمترین فرد در جمهوری اسلامی یعنی رهبر بوده و رهبر کسی است که وظیفه تعیین سیاست های کلی نظام را عزل ، نصب یا استعفای مسوولان از جمله رییس قوه قضاییه ، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام یا رییس جمهور را دارد .
وی افزود: بنابراین مجلس خبرگان رهبری وظیفه در خصوص مهمترین فرد در جمهوری اسلامی دارد بنابراین انتخابات این مجلس از اهمیت بالایی برخوردار است .
فلاح تفتی گفت: در خبرگان رهبری یک بحث مطالبه گری است که باید ساز وکاری دراین زمینه اندیشیده شود که بنده به عنوان نامزد انتخاباتی در تلاش برای تحقق آن هستم .
وی اضافه کرد: دراین راستا باید پس از فهم مطالبه مشکل ریشه یابی شد و ابعاد مساله کشف شود .
درادامه این نشست از نامزدهای خبرگان رهبری در البرز سوال شد که خبرگان از نهادهایی هست که در تولید روایت به شدت بسته عمل می کند آیا این بر اساس موازین مصلحتی است یا نبود فهم اولویت تولید روایت؟
فلاح تفتی در این زمینه پاسخ داد: پس از فوت حضرت امام (ره)، رهبرمعظم انقلاب توسط اعضای خبرگان رهبری که در کشور جایگاه اجتماعی بالایی داشتند انتخاب شدند، این بزرگان رهبر را انتخاب کردند و عملکرد ایشان را نیز در حوزه مبارزاتی مردم دیده بودند .
وی تاکید کرد: بنابراین مجلس خبرگان باید افرادی را انتخاب کند که جایگاه اجتماعی مناسبی داشته باشد.
فلاح تفتی با اشاره به سالروز منشور روحانیت که بارها از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفت افزود: روحانیت سر آشتی با سرمایه داران ندارد و با جریان زر، زور و تزویر فاصله دارد .
حکم ولی فقیه نباید زیر پا گذاشته شود
ردایی در ادامه گفت: مجلس خبرگان حلقه اتصال بین امت و حاکم اسلامی است و یکی از راهکارهای استحکام با امت و امام جمعه جهاد تبیین است که رهبر معظم انقلاب چندین سال است خواص حوزه و دانشگاه را مورد خطاب قرار داده اند .
وی تاکید کرد: پاسخگویی به شبهات جوانان یعنی استحکام ارتباط بین امت و امام ، از نظرفقهی و حقیقی جز مسلمات و تکلیف خبرگان رهبری است .
ردایی با بیان اینکه با تشکیل کارگروه های مختلف با حضور اساتید و صاحبنظران می توان بسیاری از آسیب ها را بررسی کرد گفت: یکی از ویژگی های درخشان رهبر استقبال از طرح ها و نقطه نظرات است .
وی افزود: مجلس خبرگان برای آینده باید فکر کند و همراه با رهبر معظم انقلاب در حل مشکلات کشور باشد .
ردایی گفت: امروز مجلس خبرگان خط مقدم جهاد تبیین برای ارتقای جایگاه رهبری است .
مسیر بالا بردن سرمایه اجتماعی خبرگان برای ایجاد انقیاد نسبت به رهبر منتخب در افق آینده توسط خبرگان چیست؟ سوال دیگر دانشجویان بود که ردایی در پاسخ گفت: این نشست جلسه جوانان متدین با اراده ای فولادین برای تربیت نسل آینده کشور است .
وی افزود: رهبر معظم انقلاب منشا شناسی را مورد تاکید قرار داده است اما مقصود چیست دراین زمینه ؟ باید گفت برای مثال در کشف حجاب باید خون گریه کرد وقتی شهدای بسیاری دادیم گفته می شود بی حجابی منافاتی با عفاف ندارد .
ردایی اظهار کرد: بنده به نوبه خودم احساس تکلیف و تبیین ، دفاع از مبانی دینی و انقلابی دارم و این امر تکلیف همگان است ، اعضای خبرگان تمام قد حرکت را آغاز کنند.
وی افزود: منظور از واجب شرعی و سیاسی ، واجب فعلی و حکم حکومتی است بنابراین مساله حجاب یک واجب عینی و حکم حکومتی بوده و این امر از سوی مسوولان و خبرگان به جد دنبال شود .
ردایی گفت: مطالبه گری خبرگان از دولت و مجلس شورای اسلامی یعنی حکم ولی فقیه نباید زیر پا گذاشته شود .
وی در ادامه افزود: این شعار جزو عنایات الهی است و ملت ایران ملتی شایسته برای این شعار می باشد بنابراین باید مبانی انقلاب ، ولایت فقیه ، تاریخ و فلسفه ، فقه شیعی در فقه اسلامی تبیین شود تا نسل امروز آشنا شوند .
وی گفت: مجلس خبرگان به عنوان یک حلقه میانی باید دغدغه سیاسی و اجتماعی داشته باشد و برای اینکه دیدگاه اعضای آن شنیده شود.
فلاح تفتی نیز در ادامه و در پایان این نشست گفت تمام تلاش خود را برای ارتقای معنویت جبهه انقلاب در استان البرز به کار می گیرم.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری به طور همزمان در ۱۱ اسفند ماه برگزار میشود.
استان البرز دارای سه کرسی در مجلس شورای اسلامی و ۲ نماینده در مجلس خبرگان رهبری است .
در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان البرز ۶۴۸ نفر ثبت نام کرده بودند که صلاحیت ۷۵ درصد آنان تایید شده است.
برای مشخص شدن نمایندگان استان البرز در مجلس خبرگان رهبری سه نفر از سوی شورای نگهبان تایید و معرفی شده است.