به گزارش ایرنا، سابرینا سینگ معاون سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: این پهپاد احتمالا توسط یک فروند موشک ضدهوایی سرنگون شده است.
معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا افزود: آمریکا تا امروز ۲۰ فوریه (اول اسفند ۱۴۰۲ د) ۳۲ حمله در دفاع از خود، علیه یمن انجام داده که آخرین مورد آن دوشنبه بوده است.
سینگ تصریح کرد: نیروهای ما از ۴ فوریه در عراق و سوریه مورد حمله قرار نگرفته اند، اما شاهد افزایش جزئی در حملات حوثی ها (انصارالله یمن) بوده ایم.
معاون سخنگوی پنتاگون در عین حال گفت: حوثیها دارای ذخایر زیادی از تجهیزات نظامی هستند و ما برای کاهش آن تلاش میکنیم.
این مقام پنتاگون در عین حال مدعی شد:« اگر ایران نقشی [در محدود کردن حملات] داشته باشد، مطمئناً در مورد حوثیها این کار را انجام نمیدهد.»
معاون سخنگوی پنتاگون همچنین برغم تکذیب مقامات جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد ایران راهی برای رساندن سلاح به انصارالله یمن پیدا می کند.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ (۱۹ فوریه ۲۰۲۴) در نامه ای به رئیس شورای امنیت ادعای آمریکا پیرامون ارسال سلاح به یمن را تکذیب کرد و گفت: ایران همچنان به پایبندی خود به قطعنامههای ۲۱۴۰ (۲۰۱۴) و ۲۲۱۶ (۲۰۱۵) شورای امنیت متعهد است و هیچگونه فعالیتی مغایر با این قطعنامهها، از جمله فروش یا انتقال تسلیحات، انجام نداده است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه خود به رئیس شورای امنیت اعلام کرد که نماینده آمریکا در نشست این شورا، با انتشار اطلاعات نادرست و ایراد اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص وضعیت یمن و دریای سرخ، از تریبون شورای امنیت برای پیشبرد برنامه سیاسی کوتهفکرانه خود سوءاستفاده کرده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: در جلسه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد که در ۱۴ فوریه ۲۰۲۴ ذیل دستور کار وضعیت خاورمیانه (S/۲۰۲۴/۹۵۴۸) برگزار شد، متأسفانه بار دیگر نماینده ایالات متحده آمریکا با انتشار اطلاعات نادرست و ایراد اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص وضعیت یمن و دریای سرخ، از تریبون شورای امنیت برای پیشبرد برنامه سیاسی کوتهفکرانه خود سوءاستفاده کرد.
سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: ایران این اتهامات بیاساس را قاطعانه رد میکند و آنها را بهانهای میداند که ایالات متحده از آن برای توجیه و مشروعیت بخشیدن به اقدامات غیرقانونی و تجاوز نظامی خود به یمن استفاده میکند. همانطور که در نامه مورخ ۱۵ ژانویه ۲۰۲۴ تصریح شد، ایران همچنان به پایبندی خود به قطعنامههای ۲۱۴۰ (۲۰۱۴) و ۲۲۱۶ (۲۰۱۵) شورای امنیت متعهد است و هیچگونه فعالیتی مغایر با این قطعنامهها، از جمله فروش یا انتقال تسلیحات، انجام نداده است. علاوه بر این، ایران همواره از حل مسالمتآمیز بحران یمن از طریق مجاری دیپلماتیک دفاع میکند و بر تعهد خود به امنیت دریایی و آزادی دریانوردی تاکید دارد.
به گزارش ایرنا، پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.