به گزارش روز پنجشنبه ایرنا «حمیدرضا کریمی» با اشاره به آغاز تبلیغات انتخابات در کشور خواستار اجرای قوانین و مقررات در این ارتباط شد و به مجریان برگزاری انتخابات نیز نسبت به رعایت قوانین و چهارچوب های قانونی تذکر داد و افزود: تاکنون برای ۶ نفر در این خصوص تشکیل پرونده شده و قطعا طبق قوانین با متخلفان انتخاباتی برخورد خواهد شد.
وی به برگزاری ۳۶ جلسه ستاد پیشگیری از تخلفات انتخابات در سطح استان کرمانشاه از مهرماه تاکنون اشاره کرد و گفت: همه نکات جرم انگاری شده؛ به کاندیداها و افراد مرتبط و مسوول با انتخابات استان تشریح و توجیه کرده ایم و از کسی که بگویید در جریان فلان تخلف نبودم اصلا نمی پذیریم.
کریمی همچنین از تشکیل شعبه ویژه انتخابات در استان و شهرستان ها خبر داد و با اعلام شماره گویا ۳۷۲۲۲۳۹۲ از افراد خواست تخلفات و شکایت انتخاباتی را به قوه قضایی استان گزارش کنند و کاندیداها نیز اگر نسبت به مساله ای شکایت دارند به این شعبه مراجعه کنند.
با تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی همانند فضای حقیقی برخورد می شود
دادستان کرمانشاه همچنین با اشاره به فعالیت های انتخاباتی کاندیداها در بستر شبکه های اجتماعی و فضای مجازی گفت: قوانین انتخابات در فضای مجازی و حقیقی به صورت یکسان است و با تخلف انتخاباتی در فضای مجازی همانند حقیقی برخورد می شود.
کریمی از مهمترین تخلفات انتخاباتی را اقدام هایی مغایر منافع ملی مانند تفرقه افکنی قومی و مذهبی از سوی کاندیدها (چه در فضای مجازی چه حقیقی) اعلام کرد و افزود: این گونه جرایم چون تبعات وسیعی دارد به همین خاطر اصلا قابل چشم پوشی نیست.
وی وعده خارج از توان و وظایف نماینده مجلس شورای اسلامی را از دیگر تخلفات انتخاباتی عنوان کرد و از نامزدها خواست در تبلیغات انتخاباتی خود از دادن وعده های خارج از توان پرهیز کنند.
دادستان استان کرمانشاه در ادامه تخریب، توهین، هتک حرمت رقبا، تعرض به ستاد انتخاباتی دیگر کاندیداها و برهم زدن مجلس و سخنرانی آنها، تهدید و تطمیع افراد برای اخذ رای، راه اندازی کاروان های تبلیغاتی، کمک نقدی و غیر نقدی به افراد حتی اماکن مذهبی، خرید و فروش رای، سیاه نمایی و اظهارت خلاف واقع را از دیگر جرایم شاخص انتخاباتی اعلام کرد.
انجام هرگونه فعالیت انتخاباتی از سوی کارکنان دولتی جرم محسوب می شود
کریمی در بخش دیگری از سخنان خود، از دیگر جرایم انتخاباتی استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات کاندیدها له، یا علیه نامزدها اعلام کرد و از مسوولان و مدیران استان خواست به شدت مراقب سلامت انتخابات باشند.
وی همچنین فعالیت کارکنان دولتی در ساعت اداری را جرم عنوان کرد و گفت: فعالیت کارکنان دولتی به ویژه مقامات و مسوولان در ساعت غیر اداری نیز ممنوع است.
وی در پایان همچنین هر گونه تهدید، توهین، تخریب شخصیتی، ناظران و مجریان انتخابات از سوی افراد را جرم و قابل پیگیری عنوان کرد.
به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۱۴ شهرستان است و هشت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی و ۲ کرسی نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری دارد.
حوزه های انتخابیه استان کرمانشاه شامل کرمانشاه با سه کرسی نمایندگی، اورامانات (شهرستان های پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر) یک کرسی، حوزه انتخابیه قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب یک کرسی، حوزه انتخابیه اسلام آباد غرب و دالاهو یک کرسی، حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی یک کرسی و حوزه انتخابیه کنگاور، صحنه و هرسین یک کرسی است.
در این دور از انتخابات ۲۴۹ کاندیدای مجلس شورای اسلامی و نیز سه کاندیدای مجلس خبرگان رهبری صلاحیتشان در استان کرمانشاه تایید شده است.
براساس اعلام ستاد انتخابات استان کرمانشاه تعداد شعب اخذ رای جانمایی شده در استان هزار و ۶۶۰ شعبه است. همچنین در استان کرمانشاه حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بالای ۱۸ سال و حق رای دارند.
برای شهرستان کرمانشاه ۱۶ هزار نفر و نیز برای کل استان ۳۲ هزار مجری انتخاباتی در نظر گرفته شده است.
تبلیغات انتخابات نامزدهای مجلس شورای اسلامی از امروز پنجشنبه سوم اسفند آغاز شده و تا ۲۴ ساعت قبل از برگزاری انتخابات یعنی ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۱۰ اسفند ادامه دارد.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند ماه برگزار می شود.