علی افشانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اعلام رضایت خانواده مرحوم «رقیه وطن دوست گزان بند» از اهالی شهر ارومیه که بر اثر خونریزی دچار مرگ مغزی شده بود، اعضای حیات بخش این بانوی ۵۲ ساله در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه اهدا شد.
وی با قدردانی از خانواده فهیم و نوعدوست این جانبخش که با اهدای کلیه ها و کبد او جان سه نفر را از مرگ حتمی نجات دادند، اضافه کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون ۱۰ مورد مرگ مغزی منجر به اهدای عضو در آذربایجانغربی به ثبت رسیده است.
وی اظهار کرد: کلیه های این بانوی ۵۲ ساله در ارومیه به ۲ بیمار در صف دریافت کلیه پیوند زده و کبد او نیز به تبریز انتقال داده شد.
سه روز پیش نیز سه عضو بدن «مظفر دهار» که به علت تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، با رضایت خانوادهاش اهدا شد.
اعضای قابل اهدای فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، روده، کلیهها، لوزالمعده، پانکراس و برخی بافتهای بدن از جمله پوست، تاندون، غضروف، استخوان، مغز استخوان، دریچه قلب و قرنیه است.
هم اینک ۲۵ هزار نفر از بیماران در کشور در صف دریافت عضو قرار دارند و این در حالی است که تنها ۸۰۰ نفر در سال اهدای عضو میکنند.
سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در کشور شرایط اهدای عضو چیدا می کنند که تنها یک سوم از این تعداد، اعضای خود را اهدا میکنند در حالیکه روزانه هفت تا ۱۰ نفر و سالانه حدود سه هزار نفر بر اثر نبود عضو پیوندی جان خود را از دست میدهند.