رامین رمضانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: یکی از علاقه مندان به پرنده نگری و عکاسی حیات وحش برای نخستین مرتبه موفق به مشاهده سه قطعه توکای پشت بلوطی با نام علمی Turdus pilaris در استان قزوین شد و با گرفتن چند عکس، حضور پرنده مزبور در زیستگاه های منطقه را به ثبت رساند.
وی با اشاره به اینکه مشاهده این گونه پرنده بیانگر تنوع زیستی استان را دارد، خاطرنشان کرد: این اولین مرتبه است که فردی موفق به عکس برداری و ثبت حضور تعداد پنج گونه پرنده نایاب دارکوب قهوه ای، سسک سردودی، توکای طوقی، صعوه ابرو سفید و توکای پشت بلوطی در زیستگاه های طبیعی استان قزوین شده است.
معاون محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست استان ضمن با اشاره به اینکه پرندهای نادر اشاره شده در ایران زمستان گذران هستند، افزود: توکایان تیرهای از راسته گنجشک سانان هستند.
وی ادامه داد: این پرندگان آوازخوان هستند، جثهای نسبتا درشت و دم مستطیل شکلی و نوک زرد رنگ دارند و همه چیزخوار محسوب می شوند.
رمضانی مکان این تصویر برداری را اراضی باغی و مزارع جنوب یکی از شهرستان های استان اعلام کرد، تصریح کرد: سامان غیاثوند، عکاس محیط زیست با خودرو و امکانات شخصی اقدام به عکس برداری از حیات وحش می کند و تصاویر خود را نیز در اختیار اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی قرار می دهد.