به گزارش خبرنگار ایرنا، "چرا ابراهیم رئیسی مردم را به مشارکت ترغیب نمی کند؟" این تیتر و ادعایِ فاقد سند یک روزنامه اصلاح طلب است که نه تنها با سبک و سیاق دولت همخوانی ندارد بلکه کسی که با الفبای سیاست آشنا باشد و مرام و مسلک دولت و شخص رئیس جمهور را بشناسد میداند که چنین اظهاراتی نه تنها صحت و صدقی ندارد بلکه اتهام ناروا و دروغینی بیش نیست و به نوعی یک فرافکنی آشکار به شمار می رود، زیرا که شواهد عینی درست خلاف این ادعا را اثبات میکند.
عملیات روانی و دروغ پراکنی؛ استراتژی اصلاح طلبان در هر انتخابات
دولت بارها اعلام کرده که سیاست اش در خصوص انتخابات انجام وظایف قانونی و اجرای درست فرایند انتخابات در مراحل مختلف به طور بیطرفانه و بر اساس راهبردهای چهارگانه رهبری یعنی مشارکت، رقابت، امنیت و سلامت است.
رئیس جمهور همواره بر مقوله مشارکت در انتخابات تاکید داشته و تمام توان اجرایی و ظرفیت سیاسی دولت خود را بسیج کرده و همچنین حضور سلایق مختلف را باعث هم افزایی در مسیر پیشبرد کشور دانسته ومطرح کرده است که دولت نه تنها از حضور سلایق مختلف در مجلس نگراننیست بلکه آن را بستری برای شکل گیری مجلس قوی میداند که می تواند تقویت دولت و در نتیجه افزایش قدرت و اقتدار ایران را به دنبال داشته باشد.
با این تفاسیر آیا می توان باور کرد که دولت در یکی از حساسترین ترین مقاطع سیاسی کشور سکوت برگزیند و یا به دنبال عدممشارکت مردم باشد؟ به نظر می رسد صبوری و گذشت آیتالله رئیسی در برابر هجمهها و سکوت و احترام وی به منتقدان محلی برای سو استفاده قرار گرفته است.
چرا دولت سیزدهم درگیر بازی های سیاسی و جناحی نمیشود؟
رویکرد دولتِ آیت الله رئیسی در انتخابات ایجاد بستر امن و آرام برای حضور پرشکوه مردم در یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی کشور است و تلاش کرده در این مسیر درگیر بازی های سیاسی و جناحی نشود ولی درست در روزهایی که دولت تلاش خود را معطوف به برگزاری انتخابات پرشکوه کرده و در این مسیر تمام ظرفیت اجرایی خود را به میدان انتخابات آورده عده ای با فریب افکار عمومی و ادعاهای کذب به دنبال آن هستند که کاهش مشارکت مردم را رقم بزنند.
حمایت از انتخابات پرشور و افزایش مشارکت چندی است که پای ثابت صحبت های رئیس جمهور است، با نگاهی اجمالی به مواضع اخیر رئیس جمهور در مورد انتخابات کذب بودن برخی ادعا ها روشن میشود؛
بی طرفی و بی نامزدی دولت سیزدهم در انتخابات
دولت آیت الله رییسی برخلاف سایر دولت ها که در هر انتخاباتی به دنبال حزب دولت ساخته بودند تا بتوانند یاران خود را به کرسی قدرت بنشانند، موکدا حمایت از جریان خاص را ممنوع کرد، این بی طرفی و بی نامزدی در انتخابات درست نقطه مقابل دولت هایی است که حامی نامزد های خاص بودند. به گفته سپهر خلجی از ابتدای دهه ۷۰ به این سو، دولت سیزدهم نخستین دولتی است که حزب «دولتساخته» نداشتهاست وی این را همگفت که رییسجمهور در جلسات دولت مؤکدا گفته است هیچیک از اعضای هیأت دولت حق حمایت از جریانها یا طیفهای سیاسی در انتخابات پیشرو را ندارد.
خلاقیت و رویکرد ِ بدیع دولت در انتخابات
البته دولت رویکردی ابتکاری و خلاقیتی ستودنی دیگری را هم در این دوره از انتخابات رقم زد و با ایجاد ۲۰۰ کانال تبلیغاتی بستری برای انتخابات پرشور فراهم کرد.
رئیس جمهور در مراسم افتتاح این ۲۰۰ کانال ایجاد شبکههای تبلیغات انتخاباتی را در جهت رقابتیتر شدن انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و افزایش مشارکت مردمی در این انتخابات عنوان کرد و افزود: یکی از افتخارات بزرگ نظام جمهوری اسلامی در طی چهل و پنج سال گذشته آن است که همواره به دنیا نشان داده برای نام مردم، سخن مردم و رای و مشارکت مردم اهمیت بسیاری قائل است.
تقدیر از نمایش همدلی مردم در آستانه انتخابات
رئیس جمهور در پیامی که برای تقدیر حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن صادر کرده بود هم به موضوع انتخابات اشاره کرد و نوشت: این نمایش همدلی که در آستانه انتخابات پیشرو تجلی یافت، نشانۀ روشنی از زمانشناسی ملتی آگاه است که میخواهد یکبار دیگر با احساس مسئولیت قانونی در تعیین سرنوشت آینده نقش فعال ایفا کرده و فصل جدیدی از حیات سیاسی و اجتماعی خود را رقم بزند.
انتخابات؛ جلوه بی بدیل مردم باوری
چهارشنبه ۱۱ بهمن در مراسم تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی هم رئیس جمهور انتخابات را یکی از جلوههای بیبدیل مردمباوری در نگاه حضرت امام خمینی (ره) برشمرد.
راه های رونق انتخابات به روایت رئیسی
یکشنبه ۸ بهمن در جلسه هیات وزیران آیت الله رییسی با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس در اسفند ماه و تلاش دولت برای برگزاری پرشور این انتخابات، امیدآفرینی و جلوگیری از ایجاد یاس در جامعه را از مهمترین راههای رونق انتخابات دانست و گفت: همت همه مسئولان کشور برای رفع نقاط ضعف و افزایش نقاط قوت در تحقق انتخاباتی پرشور موثر است.
اقدامات امید بخشِ انتخاباتی
شنبه ۳۰ دی در نشست سران قوا آیت الله رئیسی بر تداوم اقدامات امیدبخش ۳ قوه به منظور برگزاری انتخابات پرشور تاکید کرد.
تعیین دو وظیفه مهم انتخاباتی برای مسئولان
چهارشنبه ۲۰ دی هم رئیس جمهور دو وظیفه مهم انتخاباتی را برای مسئولان اجرایی تعیین کرد وگفت: مسئولان دستگاههای اجرایی در وهله اول با تلاش برای رفع مشکلات در جامعه امیدآفرینی و انگیزه آنها را برای مشارکت اجتماعی ارتقا دهند و در وهله دوم نیز برای عملی شدن رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه مسئولیت خود برنامهریزی کرده و ملزومات برگزاری انتخابات باشکوه را فراهم کنند.
تاکید بر همافزایی احزاب در تقویت فضای انتخاباتی
۱۱ دی ماه ۱۴۰۲ هم آیت الله سیدابراهیم رئیسی به مدت ۱۵۰ دقیقه پای صحبتها، اعتراضات، انتقادات و حتی درگیری های سیاسی ۵۰ نفر از دبیرکل احزاب، رؤسای ائتلافهای سیاسی و فعالان سیاسی مستقل، اصولگرا، اصلاح طلب، اعتدال و غیره نشست.
لبیک ِدولت به رهبرانقلاب برای ایجاد شور و افزایش مشارکت در انتخابات
جلسه ای که به گفته رئیس جمهور لبیک به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای تلاش برای ایجاد شور و افزایش مشارکت در انتخابات پیشرو برگزار شده بود، رییس جمهور در ابتدای این جلسه گفت: چنین جلساتی را در نزدیک کردن نگاهها به یکدیگر و همافزایی احزاب و چهرههای سیاسی، اجتماعی و اثرگذار در تقویت فضای انتخاباتی در جامعه موثر دانست. اینکه حافظه این جریان اینجملات را به یاد نیاورد عجیب است.
تلاش برای برگزاری انتخاباتی بی نقص
صبح همان روز رئیس جمهور در نشست مشترک با استانداران با تأکید بر اینکه مجموعه دولت در انتخابات پیشرو نامزد یا لیست انتخاباتی نخواهد داشت و از هیچ نامزد و لیستی نیز حمایت نخواهد کرد، تصریح کرد: در این انتخابات صرفاً برای خود نقش مجری و برگزارکننده قائلیم و تلاش خواهیم کرد با کمک ناظران و هیئتهای اجرایی و با استفاده از تجارب گذشته، انتخاباتی بینقص برگزار کنیم.
وی همچنین گفت: یکی از مهمترین کارهای پیشروی دولت و مدیران استانی را زمینهسازی برای برگزاری انتخاباتی مشارکتی، رقابتی، ایمن و سالم دانست و گفت: همه مدیران دستگاههای اجرایی به ویژه استانداران، فرمانداران و بخشداران وظیفه دارند زمینه برگزاری رقابت انتخاباتی را به گونهای فراهم کنند که هیچ گروه سیاسی، حزب، جریان و عموم مردم در معرفی یا انتخاب نامزدهای مورد نظر خود احساس محدودیت نداشته باشند.
چهارشنبه ۲۲ آذر بود که رئیس جمهور با تاکید بر اهتمام همه مسئولان به افزایش مشارکت اجتماعی افزود: مشارکت در انتخابات یکی از جلوههای مشارکت اجتماعی است، اما لازم است همه وجوه و جلوههای این مشارکت در راستای مردمیسازی امور و حضور و شرکت مردم در شئون اجتماعی مختلف مورد توجه باشد.