سرهنگ محمدباقر زارعی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از افزایش ۵۶ درصدی جرائم سایبری در ۱۱ ماهه امسال خبرداد و افزود: این جرائم در ۲ بخش خلاصه می شود که ۷۰ درصد مربوط به جرائم مالی، برداشت غیر مجاز از حساب بانکی افراد و بخش دوم مربوط به هتک حیثیت، تهدید، توهین، اخاذی و مزاحمت اینترنتی است.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون چندین مورد کلاهبرداری به روش اسکیمر کارت با کپی برداری از ۳۵۶ کارت بانکی و در پرونده دیگری کپی برداری یک هزار و ۵۰۰ کارت بانکی صورت گرفته بود که با ورود به موقع از برداشت غیرمجاز جلوگیری شد و این متهم تنها از ۴۰ کارت برداشت کرده بود.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی همدان گفت: جرائم مالی نیز تقسیم بندی شده است و بر این اساس ۹۰ درصد جرائم مالی مربوط به کلاهبرداری اینترنتی سپس برداشت اینترنتی غیرمجاز است.
سرهنگ زارعی اضافه کرد: با توجه به گستردگی استفاده از فضای مجازی، چنانچه دیگر تخلفات از جمله سرقت پنج درصد افزایش یابد، جرائم سایبری چندین برابر افزایش می یابد چرا که سرمنشا بیشتر تخلفات حتی قتل ها هم باید از فضای مجازی دنبال کرد.
وی اظهار کرد: نیمه دوم امسال پرونده های مختلفی تشکیل و اعضای باند فعال در حوزه فیشینگ، ارز دیجیتال، اسکیمر و کپی برداری از کارت های بانکی و ارائه رسید جعلی در پلیس فتا تشکیل شده است.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی همدان اضافه کرد: باند فیشینگ نیز به حساب ۳۰۰ نفر در کشور و استان همدان دسترسی پیدا کرده بودند که توسط کارشناسان پلیس فتا شناسایی و دستگیر شدند.
سرهنگ زارعی ادامه داد: در پرونده ای متهمان ارز دیجیتال با ارایه قیمت های کذایی، ارز را با قیمت بالایی به فروش می رساند همچنین یک متهم ۱۲ مورد رسید جعلی ارائه کرده بود که این افراد هم در دام قانون گرفتار شدند.
وی افزود: استفاده از نرم افزار برای رسید جعلی یکی از شیوه های کلاهبرداری است بنابراین به بازاریان، کسبه و فروشندگان باید نسبت به فعال سازی پیامک بانکی اقدام کرده تا از واریز وجه اطمینان حاصل کنند.
فوریت های سایبری پلیس فتا، شبانه روز پاسخگوی تماس ها است
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی همدان بیان کرد: فوریت های سایبری پلیس فتا به شماره ۰۹۶۳۸۰ از یکسال پیش راه اندازی شده است و مردم می توانند در صورت کوچکترین شک و ابهامی در زمینه برداشت غیرمجاز از حساب بانکی، با این سامانه تماس برقرار کرده و موضوع را به کارشناسان پلیس فتا اطلاع رسانی کنند.
سرهنگ زارعی گفت: ۱۲ هزار تماس امسال با فوریت های سایبری پلیس فتا برقرار شده که یک هزار و ۷۲ مورد منجر به انجام ماموریت شده است که این تماس ها در قالب کلاهبرداری، هک حساب بانکی و شبکه اجتماعی بوده است.
وی تاکید کرد: یکی از توصیه های پلیس فتا برای پیشگیری از کلاهبرداری به ویژه در ایام پایانی سال و فراوانی انتشار آگهی های فروش، واریز نکردن بیعانه، بی توجهی به تبلیغات دروغین از جمله قیمت های ارزان و پایین برخی از اجناس است.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی همدان اضافه کرد: پرونده های تشکیل شده در پلیس فتا با موضوع کلاهبرداری از طریق ثبت آگهی و ارائه رسید جعلی زیاد است.
فیشینگ راهی است که تبهکاران، اطلاعاتی نظیر کلمه کاربری، رمز عبور، شماره ۱۶ رقمی عابر بانک، رمز دوم و CVV۲ را از طریق ابزارهای الکترونیکی ارتباطات به سرقت می برند.