نیویورک – ایرنا- سفیر چین در سازمان ملل در پی قطع کمک های مالی به آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی موسوم به انروا به دلیل اتهام زنی اسرائیل به ۱۲ تن از کارکنان این نهاد برای مشارکت در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به تل آویو نسبت به قطع کمک های مالی سازمان ملل به فلسطین هشدار داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ژانگ جون، سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره فلسطین گفت: اگر کمک های مالی سازمان ملل متحد به فلسطین متوقف شود، طرح دومی وجود نخواهد داشت.

سفیر چین در سازمان ملل متحد به شورای ۱۵ عضوی شورای امنیت گفت که از اظهارات «کریستوفر لاک یر» رئیس پزشکان بدون مرز درباره وضعیت غزه احساس "وحشت" کرده است.

ژانگ گفت: "امیدواریم تصویر غم انگیزی که وی از غزه برای ما ترسیم کرد، بتواند وجدان یکی از اعضای این شورا را تحت تاثیر قرار دهد."

کریستوفر لاک یر، رئیس پزشکان بدون مرز روز پنجشنبه به وقت محلی به شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل گفت: تیم‌های پزشکی در نوار غزه نام اختصاری جدیدی ایجاد کرده اند؛ ( WCNSF ) کودک زخمی که هیچ عضوی از خانواده‌ زنده نیست.

رئیس پزشکان بدون مرز افزود: «کودکانی که از این جنگ جان سالم به در می‌برند، نه تنها زخم‌های قابل مشاهده فیزیکی خواهند داشت، بلکه زخم‌های نامرئی را نیز تحمل خواهند کرد.»

او گفت: «جابجایی مکرر، ترس دائمی و مشاهده نابودی اعضای خانواده به معنای واقعی کلمه در مقابل چشمان این کودکان وجود دارد. این آسیب‌های روانی باعث شده است که کودکان پنج‌ساله به ما بگویند که ترجیح می‌دهند بمیرند.»

لاک یر به شدت به آمریکا انتقاد کرد و گفت که از اینکه واشنگتن مکرراً از حق وتوی خود برای جلوگیری از درخواست آتش بس فوری بشردوستانه در جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه استفاده کرده ، منزجر شده است.

رئیس سازمان پزشکان بدون مرز تصریح کرد: «مردم غزه به آتش بس نیاز دارند، نه در زمانی که امکان آن وجود داشته باشد بلکه اکنون به آن نیاز دارند. آنها به یک آتش بس پایدار و نه یک دوره آرامش موقت نیاز دارند. هر توافقی کمتر از این سهل انگاری فاحش است.»

آمریکا از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون سه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را وتو کرده است. آمریکا در نشست روز سه شنبه به وقت محلی برابر با ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) شورای امنیت سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه بود که باید توسط همه طرف ها رعایت می شد.

این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

ایالات متحده آمریکا پیش نویس قطعنامه جدیدی را به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کرده است که خواستار آتش بس موقت در جنگ اسرائیل و غزه و مخالفت با حمله زمینی رژیم اسرائیل به رفح در جنوب غزه است.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد شمار شهدای غزه از آغاز جنگ اسرائیل در غزه در ۷ اکتبر(۱۵ مهر) تاکنون، به ۲۸ هزار و ۸۵۸ نفر و تعداد زخمی ها نیز به ۶۸ هزار و۶۷۷ نفر رسیده است.

شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کرده است که خواستار آتش بس موقت در جنگ اسرائیل و غزه و مخالفت با حمله زمینی رژیم اسرائیل به رفح در جنوب غزه است.