منصور ستوده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میزان کاهش سطح آبهای زیرزمینی در دشت قزوین یک و نیم متر در سال است که بر همین اساس از یک تاریخی به بعد حفر هرگونه چاه با نظارت دقیق تر و با مجوزهای وزارت نیرو و شرکت آب منطقهای همراه شد.
وی به کسری ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب در مخازن آبهای زیرزمینی دشت قزوین اشاره کرد و یادآور شد: درحال حاضر هیچ گونه مجوزی برای حفر چاه با کاربریهای غیرضروری داده نمیشود و بیشتر چاههایی که به آنها مجوز داده شده نیز با هدف کاربری شرب است.
ستوده ادامه داد: ذخایر آبهای زیرزمینی در دشت قزوین طی دهههای گذشته ۱۸ میلیارد متر مکعب بود که اکنون هشت میلیارد متر مکعب آن مصرف شده و باید برای باقی مانده آن با جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز، برنامه ریزی کرد.
به گفته این مسوول، در سال ۸۹ قانونگذار به مالکان چاههای آب فاقد مجوز یک فرصتی داد مبنی بر اینکه اگر چاه آب قبل از سال ۸۵ حفر شده باشد، یک ماه فرصت دارند به شرکت آب منطقهای مراجعه کرده و پس از تشکیل پرونده و بازدید کارشناسان، پروانه بهره برداری تحت عنوان چاه فرم یک دریافت کنند.
ستوده خاطرنشان کرد: هم اکنون میزان فرونشست در دشت قزوین، به خصوص در شهرستان بویین زهرا ۱۷ سانتی متر در سال است که اگر نظارتها دقیق نباشد و برای بهره برداری از آب درست برنامه ریزی نکنیم، این اتفاق ممکن است به نقاط دیگر استان سرایت کند.