اردبیل- ایرنا- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی فجرانه گفت: مردم در صورت تمایل به استفاده از مزیت‌های این طرح حمایتی ملزم به خرید کالا از فروشگاه‌های طرف قرارداد هستند.

بهروز رحیم‌زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تشریح کرد: شکل جدیدی از طرح کالابرگ الکترونیکی نیمه دوم بهمن امسال با عنوان فجرانه ارائه شد اما نام این طرح شائبه‌ای به وجود آورد که با توجه به نام‌گذاری، اجرای طرح به دهه فجر محدود باشد.

وی افزود: همین امر موجب شد که در نقاط مختلف استان اردبیل مراجعه‌ها به فروشگاه‌ها افزایش یابد و شاهد تجمع و ازدحام در برابر برخی از آنها باشیم؛ در حالی که پیش‌تر نیز اطلاع‌رسانی شده بود، زمان اجرای این طرح محدود به ماه بهمن نیست و هزینه‌کرد اعتباری که در حساب سرپرستان خانوار شارژ شده است، یک ماه مهلت دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به اینکه طرح سه ماهه است و شارژ اعتبار ۱۷ هر ماه تکرار خواهد شد، بیان کرد: دولت بر اساس این طرح به حساب افرادی که در دهک‌های یک تا هفت قرار داشتند، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال به ازای هر نفر در ۱۷ بهمن شارژ کرد.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی از نظر کالا در استان وجود ندارد، اضافه کرد: بر این اساس ۱۷ اسفند و ۱۷ فروردین نیز حساب سرپرستان خانوار شارژ خواهد شد و از این رو از شهروندان تقاضا می‌شود از هر گونه ازدحام خودداری کرده و با مراجعه به فروشگاه‌های مورد نظر در زمانی مناسب خرید خود را انجام دهند.

رحیم‌زاده عنوان کرد: دولت سبد معیشتی شامل ۱۱ قلم کالا را با میزانی مشخص تعریف و قیمت‌گذاری کرده است که این کالاها در یک سال گذشته به طور طبیعی همراه با تورم افزایش قیمت داشتند و از این رو تفاوت قیمت آنها را دولت تا سقف ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال به ازای هر نفر یارانه پرداخت می‌کند.

وی ادامه داد: سرپرستان خانوار در صورت تمایل می‌توانند برای استفاده از کالابرگ الکترونیکی فجرانه به فروشگاه‌های طرف قرارداد مراجعه و نسبت به تامین ۱۱ قلم کالای اساسی اقدام کنند که تفاوت قیمت کالاها با مدت مشابه سال گذشته در قالب یارانه مشمول حمایت دولت شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: به عبارت دیگر شرط بهره‌مندی از این طرح مراجعه به فروشگاه‌های معتبر طرف قرارداد و خرید کالاهای اساسی مورد نظر است؛ اما برای بعضی شهروندان این سوء تفاهم پیش آمده بود که دولت مبلغی به صورت نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز کرده، در حالی که هیچ مبلغی واریز نشده است و مبلغ قابل برداشت نقدی نیست.

وی افزود: در حال حاضر چهار هزار فروشگاه در نقاط مختلف استان اردبیل به این طرح متصل هستند و این امکان برای شهروندان وجود دارد که با مراجعه به آنها خرید خود را انجام دهند و بیشتر سوپرمارکت‌ها و در دهستان‌ها و بخش‌ها و هر جایی که امکان مهیا کردن زیرساخت اتصال به طرح وجود داشت، این کار انجام شده است.

رحیم‌زاده تصریح کرد: با وجود اختیاری بودن پیوستن به طرح، استقبال خوبی از کالابرگ الکترونیکی فجرانه از سوی فروشگاه‌ها انجام شده و با در نظر گرفتن میزان جمعیت می‌توان گفت که اردبیل جزو استان‌هایی است که بیشترین فروشگاه‌ها را تحت شمول طرح دارد و از این رو شهروندان مشکلی در بحث خرید ندارند.

وی بیان کرد: اجرای این طرح را شرکتی به نام فارا پشتیبانی می‌کند؛ به این صورت که وقتی شهروندی برای خرید به فروشگاه‌های متصل به طرح مراجعه می‌کند، مابه‌التفاوت قیمت را این شرکت بر اساس قراردادی که با دولت دارد، در ۲۴ تا ۴۸ ساعت به حساب فروشگاه‌ها پرداخت می‌کند.

طرح ملی کالابرگ الکترونیکی با عنوان "طرح فجرانه" در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه‌بگیر با اولویت خانوار دهک‌های اول تا هفتم از ۱۷ بهمن‌ماه آغاز شده است و تا ۱۷ اردیبهشت‌ سال آینده ادامه خواهد داشت.

در طرح فجرانه یک سبد ۱۱ قلمی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات برای تأمین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده و مابه‌التفاوت آن قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین خواهد شد.