بوشهر-ایرنا- شاعر، روزنامه نگار و مترجم بوشهری گفت: فستیوال کوچه در بوشهر با ویژگی‌های خاص خود از مرجعیت فرهنگی برخوردار شده است.

بابک‌ شاکر روز جمعه در حاشیه کارگاه‌های تخصصی فستیوال کوچه‌ در گفت گو با ایرنا اظهار کرد: این فستیوال به‌عنوان‌ یک ترم آموزشی در شناخت فرهنگ مردمان جنوب است که در طی سه دوره برگزاری خود مخاطبان بی شماری را از اقصی نقاطر ایران جذب خود کرده است.

وی بیان کرد: دریانوردی و فرهنگ دریا در شکل‌گیری موسیقی بوشهر نقش مهمی داشته‌ و این موسیقی ، با تأثیرات متعدد، از تعاملات دریایی، انباشت نظام دانش، تجربیات زیستی و گستردگی مبادلات دریایی به وجود آمده است.

روزنامه نگار بوشهری ادامه داد: این‌شکل از سازوکار فرهنگی در جایی دیده‌ نمی شود زیرا خاص اقلیمی است که از دیر باز محل مراودات دریایی بوده است.

َشاکر مولفه های شکل گیری هنر در بوشهر را در خلق‌وخو مردم سواحل بوشهر، نظام اطلاعاتی مردم شامل اطلاعات مرتبط با دریانوردی، دریاشناسی، کالاشناسی دریایی، صید مروارید، و کشتی‌سازی دانست.

وی گفت: موسیقی محلی بوشهر، با زبان منطقه، احساسات و تجربیات مردم را به شکلی شورانگیز و زیبا منعکس می‌کند و این موسیقی شامل آوازهای مختلفی مانند دشتی محلی، سربانی، لری، دشتستانی بیدگانی و سایر عناوین است.

شاکر ادامه داد: همچنین، موسیقی محلی بوشهر در مراسم‌های مختلف نیز به کار گرفته می‌شود و به طور کلی، فرهنگ دریانوردی و تجربیات مردم ساحلی در شکل‌گیری موسیقی بوشهر نقش مهمی داشته‌اند و این موسیقی یکی از جذابیت‌های فرهنگی این منطقه است.

فستیوال کوچه از دوم اسفندماه در بوشهر آغاز شده و تا هشتم ادامه دارد که در این رویداد علاوه بر کنسرت موسیقی نواحی، کارگاه‌های تخصصی در حوزه مردم شناسی و آشنایی با آداب و فرهنگ و سنن بوشهری برگزار می شود.