تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۷

زنجان- ایرنا - حضور مردم در انتخابات پیش رو اهمیت زیادی دارد و در این میان اساتید دانشگاهی معتقدند عملکرد خوب مسوولان می تواند زمینه مشارکت هر چه بیشتر مردم را در این رخداد ملی فراهم کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مشارکت سیاسی در جوامع بشری، یک‌ مساله عام‌ و فراگیر است‌ و کمتر روزی‌ را می‌توان‌ یافت‌ که‌ در رسانه‌های‌ جمعی‌، مطبوعات‌ و حتی‌ گفت و گوهای‌ روزمره‌ حرفی‌ از حقوق‌ بشر و مشارکت مردم در سرنوشت دولت‌ها در میان‌ نباشد.

در ایران اسلامی نیز به‌ویژه پس از انقلاب اسلامی مشارکت سیاسی به‌خصوص رفتار رای دهی، از توجه شایانی برخوردار شد، در ساختار سیاسی و حقوقی ایران در قالب اصول قانون اساسی و همچنین قوانین حوزه حقوق عمومی در بخش های مختلف ابزارهای تحقق مشارکت سیاسی پذیرفته شده است.

این در حالی است که یکی از ارکان مهم مشارکت سیاسی انتخابات و حضور در پای صندوق های رای است، رخدادی که اقشار مختلف مردم ایران اسلامی همواره به ویژه در طی ۴۵ سال گذشته نظاره گر آن بودند و حضور بالای خود را به نمایش گذاشتند.

تنها چند روز به حماسه مهم دیگری در این زمینه باقی مانده است و در این میان چیزی که بیش از همه اهمیت دارد حضور قشرهای مختلف مردم، نخبگان و فرهیختگان برای تعیین سرنوشت کشور است.

انتخابات یک خیر و معروف است

استاد دانشگاه فرهنگیان زنجان در این خصوص با بیان اینکه در دوران عصر ارتباطات و رسانه زندگی می کنیم و رسانه های اجتماعی بخشی اعظم زندگی ما را پوشش می دهد افزود: رسانه های اجتماعی با خود فرهنگ می آورند .

عباس رمضانی با تاکید بر اینکه رسانه های اجتماعی وارد زندگی عموم شده و به نوعی آن را تحت تاثیر خود قرار داده است ادامه داد: در واقع با فرهنگ های دنیا پیوند یافته ایم مجبور هستیم در برخی اوقات با انطباق برخی از این فضاها حرکت هایی را برای همراهی انجام دهیم.

وی با بیان اینکه البته به این معنی نیست که خودمان را فراموش کنیم و فرهنگی که در قالب رسانه ها به ما دیکته می شود را کامل بپذیریم، اظهار داشت: در نظام اسلامی ایران زندگی می کنیم، نظامی که با خود تدبیر حکمرانان جمهوری اسلامی، مردم سالاری دینی را برای مواجهه با چنین فضاهایی ابداع کرده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بر این اساس باید بیش از گذشته خود را در معرض دید و نقد و نگاه مردم قرار دهیم، در این میان هر چقدر افراد را در امور مشارکت دهیم این افراد در تصمیم سازی تعهدات بیشتری نسبت به امور مختلف که سازمان ها انجام می شود خواهند داشت.

وی با بیان اینکه کشور نیز یک ابر سازمان بوده و هر چقدر مردم در امور مشارکت داشته باشند، تعهدات نسبت به آن چیزی که در سازمان ها انجام می دهیم، بیشتر خواهد بود گفت: وقتی این تعهدات ایجاد شد مردم مشارکت می کنند.

رمضانی با بیان اینکه یکی از عوامل سرد شدن تنور انتخابات عملکرد گذشته منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی است گفت: مردم می بینند و بر اساس آن قضاوت می کنند و چه بسا افرادی که عملکرد ضعیفی داشتند موجب می شوند اقشار مختلف مردم قدری سست و سرد شوند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه انتخابات یک عمل خیر و معروف است گفت: بر این مبنا مردم را برای شرکت در انتخابات دعوت می کنیم و در مقابل مسوولان هم می توانند با عمل خود آنان را به پای صندوق های رای دعوت کنند.

وی تاکید کرد: بر این اساس مردم باید نتیجه مشارکت خود را در عمل یعنی عملکرد مسوولان و نمایندگان خود ببیند و بحث دیگر اینکه یکی از شاخصه های حکمرانی خوب، شفافیت است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: شایعات و تبلیغات منفی نیز از علل سرد شدن تنور انتخابات است و حتی تبلیغات منفی اثر بسیار بدی بر وجه انتخابات دارد.

حضور و مشارکت مردم در انتخابات پاسخی به توطئه های دشمنان

استادیار روابط بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی زنجان نیز به ۲ مفهوم قوت و قدرت اشاره کرد و گفت: در ادبیات سیاسی و سیاست بین الملل این ۲ مفهوم تفاوتهای دارد و این در حالی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدیدات خارجی بسیار خوب عمل کرده است.

فرشید جعفری با بیان اینکه نظامی که توانسته در غرب آسیا بازدارندگی سیاسی را ایجاد کند و هیچ قدرت بزرگ جهانی و منطقه ای قادر نیست کشور را بهم بزند اضافه کرد: دشمنان می دانند موشک های بالستیک دوربرد می تواند به نقطه تعیین شده برسد.

این استاد روابط بین الملل با تاکید بر اینکه تقویت قدرت در برابر تهدیدات همواره مورد توجه بوده است گفت : یک مفهوم دیگری در ادبیات سیاسی وجود دارد و آن مفهوم قوت است که به نظام داخلی و انسجام ملی ارتباط دارد.

جعفری با بیان اینکه از زمان استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی و به برکت رهبری انقلاب این انسجام شکل گرفته است، افزود: این نظام دین مدار اسلامی، شیعی فضای فکری، سکولار، لیبرال دموکراسی غربی زندگی و آن را تحمل می کند و فشارهایی که این فضای فکری و گفتمان غالب بر این کشور وارد می کند بی سابقه است.

وی با بیان اینکه این فشارها از طریق جنگ، تحریم ها و به ویژه از طریق هژمونی رسانه ای بوده است، اظهار داشت : دشمنان در برابر قدرت ما حرفی برای گفتن ندارند اما قوت این کشور را نشانه گرفته اند و یکی از شاخص های قوت این است که ملت در کنار دولت باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: دراین میان هژمونی رسانه ای دشمن تلاش می کند ملت را از دولت و حاکمیت جدا کند و ضربه نهایی را به قوت بزند، چون از ضربه زدن به قدرت ایران ناامید شده اند.

وی با تاکید بر اینکه مشارکت مردم در انتخابات تمامی برنامه های دشمنان و معاندین را نقش برآب خواهد کرد اضافه کرد: یقین دارم مردم ایران در انتخابات پیش رو در پای صندوق های رای حضور خواهند داشت و ابر نقشه دشمنان را نقش بر آب خواهند کرد.

حضور پر شور جوانان در پای صندوق های رای

استاد دانشگاه علمی و کاربردی زنجان نیز با بیان اینکه بنابر فرموده رهبری جنگ های امروزی جنگ ترکیبی است، ادامه داد: جنگ ترکیبی نوع پیشرفته تری از جنگ های گذشته و جنگ سخت به شمار می رود.

وی اضافه کرد: در جنگ شناختی دشمن تمامی تلاش خود را به کار می گیرد اذهان را مدیریت کرده و سمت و سوی فکری به ویژه جوانان و نوجوانان را به سمتی سوق می دهد تا بتواند به اهداف خود برسد.

بهرام با بیان اینکه دشمن بیشتر برای تحقق هدف خود از فضای مجازی استفاده می کند افزود: ما هم باید با بالا بردن سواد رسانه ای مدیران، اساتید و فرهیختگان بتوانیم در مقابل جبهه جنگ نرم و جنگ روانی دشمن که ناامید کردن جوانان و فاصله بین مردم و مسوولان را دنبال می کند افزایش دهیم.

وی ابراز امیدواری کرد، جوانان این سرزمین در روز یازدهم اسفند سال جاری حضوری پرشکوه در پای صندوق های رای داشته باشند.

دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند ماه جاری در کشور برگزار خواهد شد.