خرم آباد - ایرنا - آغاز رسمی تبلیغات کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، تحرکات زیرپوستی را علنی کرده و دادن ولیمه های پر زرق و برق یکی از اصلی ترین گزینه های جمع آوری آرای مردمی در لرستان شده است.

به گزارش ایرنا، دادن ولیمه های چند صد میلیونی از آسیب های اجتماعی و فرهنگی رویداد سیاسی انتخابات در برخی استان ها از جمله لرستان است که از دیرباز مورد توجه کاندیداها و طرفداران آنان بوده و به نظر می رسد قرار نیست به این زودی از سبدهای "رای جمع کن" حذف شود.

مردم لرستان روحیه هیجانی و عرق ملی بالایی در انتخابات دارند که همین امر باعث ایجاد شور و تکاپوی جدی در این عرصه سیاسی شده و در هر دوره لرستان به استان هایی با مشارکت نسبتا بالا و حضور پرشور واجدین شرایط تبدیل شده است.

همین روحیه منجر به شکل گیری فعالیت‌های زودهنگام انتخاباتی و تبلیغاتی می شود که البته هزینه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به بار می‌آورد و موجب شده سیاست به یک امر اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود.

در این میان به نظر می رسد نامزدهای انتخاباتی و حلقه نزدیکان آنها بدون توجه به آسیب‌های اجتماعی نسبت به تکرار و تقویت الگوهای رایج و اشتباه اقدام می کنند تا سبد رای آنها درجه اطمینان بالایی داشته باشد.

سفره های رنگین شام و نهارهای تبلیغاتی، درست یا غلط، یک رسم رایج در دوران تبلیغات و حتی چند هفته مانده به انتخابات است، چراکه میهمانی و ولیمه از دیرباز در فرهنگ لرستان موجب همدلی و نزدیک شدن افراد به یکدیگر بوده است و هم اکنون نیز از این فرهنگ برای جلب همکاری و همدلی مردم در انتخابات استفاده می شود.

شام و نهارهای تبلیغاتی همواره در انتخابات وجود داشته اند که کاربردهای مختلفی دارند به نحوی که در گام اول، کاندیدای انتخاباتی برای آشنایی و نمک گیر کردن، افرادی را دعوت می کند تا هم ارتباط چهره به چهره برقرار و هم تعهد ایجاد کند تا افراد به او رای دهند.

بی شک "نمک گیر کردن" یکی از مناسک انتخاباتی دیرین در لرستان است که با وجود گذر جامعه های سنتی به مدرنیته، اما همچنان پابرجا مانده و یکی از ارکان اصلی کسب رای و البته قدرت نمایی نامزدها در به تصویر کشیدن حلقه اطرافیان شده است.

هرچند برخی پیام این رفتارهای انتخاباتی را سیاست زدگی عوام می دانند اما باید پذیرفت سیاست وارد تار و پود روابط اجتماعی شده است به این معنا که برخی افرادی که شاید نیاز نباشد اما وارد سیاست شده و موجب نتایج منفی می شوند.

با بروز این زنجیره هرچند شور انتخاباتی مضاعف و ورود عموم مردم به جرگه انتخابات تسهیل می شود اما در مواردی به جای اینکه به مردم آگاهی داده شود تا خودشان انتخاب کنند، عواطف و احساسات آنها تشدید می شود و رودربایستی و حتی در مواردی اجبار، جای انتخاب آگاهانه را می گیرد.

حال که تبلیغات رسمی نامزدها آغاز شده است تالارهای استان در تمامی حوزه های انتخابیه، میزبان کاندیداها و میهمانان آنها شده اند و سفره ولیمه های شام و نهار با هزینه های بالا که اکثر توسط طرفداران آنها تامین شده است، گسترده می شود.

حالا که حامیان مالی کاندیداها در پرداخت هزینه های آنها سنگ تمام می گذارند، حدود ۳۵۰ نامزد انتخاباتی، برای گرفتن وقت از تالارها و دادن ولیمه از یکدیگر سبقت می گیرند و دیگر جای برای رزرو مراسم عروس و دامادها نمانده است.

در خرم آباد ۱۰۰ نامزد برای کسب ۲ کرسی خانه ملت رقابت می کنند ف در حالیکه تالارهای شهر کمتر از ۲۰ واحد است، اولویت نخست صاحبان این تالارها در سرویس دهی به میتینگ های انتخاباتی با دریافت مبالغ بیشتر است و جواب آنها به عروس و دامادها این است که تا بعد از انتخابات منتظر بمانند.

با یک پرس و جوی تلفنی از تالارهای متعدد، بسیاری از آنها تا هفته آینده برای میهمانی شام وقتی ندارند و ۲ یا سه مورد از تالارها، برای نهار وسط هفته وقت داشتند که این هم زمان مناسبی برای جشن عروسی نیست که گواه این مساله، وجود کارناوال های متعدد انتخاباتی به جای کاروان های عروس و داماد است.

هر ساله در اواخر سال ، میزان برپایی جشن ازدواج در استان افزایش می یابد و زوج های جوان ترجیح می دهند تا قبل از پایان سال زندگی مشترک خود را شروع کنند و همین امر منجر به ترافیک انتظار برای رزرو سالن ها می شودف اما اکنون در زمان تبلیغات کاندیداها، زوج های جوان باید علاوه بر رقابت با یکدیگر در رزرو یک تالار مناسب با قیمت خوب، بایستی از سد میهمانی های گسترده کاندیداها بگذرند که اکثر نیز مجبور شده اند برای برپایی جشن تا هفته پس از انتخابات برنامه ریزی کنند.

بی شک شور انتخابات در لرستان جاری شده است و مردم از هر قشر اجتماعی و طیف سیاسی وارد کارزار تبلیغاتی کاندیداها شده اند، اما باید توجه داشت در شرایط انتخاباتی که زیر بمباران تبلیغاتی هستند، تحت تاثیر هیجان و احساس تصمیم گیری نکنند تا چرخه ناکامی های روند توسعه استان تکرار نشود.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه امسال برگزار می‌شود که لرستان با هفت حوزه انتخابیه ۹ نماینده در بهارستان و ۲ نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد و در حال حاضر ۳۵۰ کاندیدا در این رقابت حضور دارند.