خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در راستای فراهم کردن فرصت برابر برای نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان قم و همچنین کمک به شناساندن بهتر نامزدها و برنامه هایشان به مردم، اقدام به مصاحبه با داوطلبان این دوره از انتخابات و پرسش از آنان در خصوص موضوع های استانی و کشوری کرده است.
گفت و گوی امروز ایرنا مرکز قم با فاطمه احمدی است. وی دارای مدرک فوق لیسانس مهندسی عمرانی زلزله از دانشگاه تهران جنوب میباشد و در دانشگاه رشته عمران تدریس میکند، همچنین در حال حاضر مدیرعامل یک شرکت عمرانی است که در زمینه پروژههای ملی، پروژههای خطوط انتقال نفت، گاز و آب، فعالیت دارد.
چه شد بهفکر نمایندگی مردم قم در مجلس شورای اسلامی افتادید؟
در پاسخ به این سوال باید بگویم که چرا تا به حال قم هیچ نماینده خانمی نداشته است، یعنی در قم نامزد خانمی نبودهاست که توانایی نمایندگی مردم قم را داشته باشد؟.
چرا نامزدهای خانم رای نیاوردهاند، چرا خود خانمهای قمی به یک نامزد خانم رای ندادند با این که وقتی یک خانم برای نمایندگی مجلس انتخاب شود برای خانمها از لحاظ مختلف بهتر است.
الان همه به این نتیجه رسیدهاند که یک خانم از قشر بانوان باید در مجلس حضور داشته باشد که حرف آنان را بزند و برای رفع مشکلاتشان تلاش کند.
وقتی توجه کردم و دیدم صحبت از مشکلات خانمها از سوی نمایندگان آقا در قم بسیار کم است در حالی که ما در این استان مشکلات در خصوص خانمها بسیار داریم، تصمیم گرفتم وارد عرصه انتخابات شوم.
برای نمونه امکانات تفریحی برای خانمها در قم بسیار کم است، در قم اگر خانمها یا حتی خانوادهها بخواهند تفریح کنند فقط باید رستوران بروند، حتی بسیاری از پارکها و بوستانهای ایجاد شده در قم بیشتر در حاشیه راهها و برای استفاده مسافران است.
در بحث فضای سبز در قم محدودیت وجود دارد، باید این فضاها به نحو هر چه بیشتر و با امنیت بالا در دسترس خانمها باشد تا هم خودشان استفاده کنند و هم فرزندانشان را برای تفریح به آنجا ببرند.
احترام به حقوق خانمها در قم و کشور باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد، بسیاری از قوانین باید در حوزه قوانین زنان و خانواده از جمله قانون حضانت اصلاح شود.
از طرف دیگر مشکلات فضای مجازی بیشتر متوجه زنان و دختران است و باید در مجلس شورای اسلامی در این رابطه توجه لازم صورت گیرد تا از آسیبهای آن جلوگیری شود.
همچنین کتابخوانی به خصوص در حوزه زنان در قم پایین است و باید تقویت شود.
مبارزه با جرایم و خشونت علیه زنان از اهداف دیگری است که من به خاطر آن نامزد ورود به مجلس شدم، برخی مواقع است که خانمها به خاطر شرایط بچهها زندگی را تحمل میکنند، در حق خانمها خیلی ظلم شدهاست، ما میخواهیم مساوات حقوقی بین خانمها و آقایان باشد.
خانمها همیشه در ایران پا به پای آقایان حرکت کردند، در همان دوران دفاع مقدس خانمها همراه آقایان در صحنه دفاع از کشور حضور داشتند، اما انگار در حال حاضر خانمها را کنار گذاشتند.
طرحها، اولویت و برنامههای شما در مجلس چیست؟
من چون مهندس عمران هستم از همان اول که منوریل را آغاز کردند گفتم این طرح مناسب قم نیست، منوریل صدای زیادی تولید میکند که ساکنین مناطق اطراف ریل آن را اذیت خواهد کرد، همچنین زیرساختهای آن طی این سالها فرسوده شده و نیاز به بازسازی دارد، به هر حال از همان ابتدا طرح منوریل برای قم کار بیهودهای بود.
اگر قرار باشد طرح منوریل را ادامه دهند شما موافق آن هستید یا مخالف؟
اگر راه اندازی منوریل در زمان مشخص دنبال شود من موافق ادامه آن هستم، یعنی بگویند تا این زمان طرح تمام میشود، البته منوریل سر و صدای زیاد دارد.
اما اگر یک برنامه بلند مدت داشته باشند که در نهایت هم معلوم نباشد طرح چه میشود با ادامه آن موافق نیستم.
اما فرودگاه برای قم نیاز است و مردم قم به داشتن فرودگاه نیاز دارند، من با فرودگاه موافق هستم، برای قمیها سخت است که هر جا میخواهند سفر کنند باید به تهران سفر و از آنجا پرواز کنند.
برنامه مهمی که برایتان اولویت دارد، چیست؟
بحث استفاده از انرژیهای طبیعی به جای سوختهای فسیلی برای من مهم است، اگر در قم استفاده از پنلهای خورشیدی توسعه پیدا کند، مشکل نوسانات برق به خصوص در تابستان حل میشود و این خیلی خوب است.
فراهم کردن امکان کار برای تکدی گران، یعنی برای حفظ آبروی آنان سازمانهایی را ایجاد کنیم که بتوانند در آن کار کنند، با این کار هم شخصیت و آبرویشان حفظ میشود و هم درآمد خواهند داشت.
همچنین ایجاد مدارس شبانه برای تحصیل بچههای کار، به نحوی که آنان واقعا بتوانند درس بخوانند موضوع مهمی است که دنبال خواهم کرد.
موضوع بعدی فضای سبز و زیبا سازی شهر قم است، باید از لحاظ معماری و عمرانی خیابانهای شهر را زیبا کنیم.
من وارد مجلس شوم مهمترین وعدهام این است که از تمامی طرحها و اختراعهایی که برای قم مناسب باشد حمایت خواهم کرد. باید برای طرحهایی که قرار است در قم اجرا شود، فراخوان دهیم که بهترین طرح انتخاب شود، چرا نظر شخصی باشد؟
با این کار ماندگاری زائران هم بیشتر میشود و درآمد اقتصادی قم از حوزه گردشگری مذهبی افزایش مییابد.
در کنار این موضوع معماری و مدیریت شهری، قم با مساله کمبود منابع آبی و ریزگردها نیز مواجه است، خوشبختانه با خط انتقال سرشاخهها چند سالی است که مشکل کم آبی در قم تقریبا مدیریت شده اما باید به مساله کمبود منابع آبی در استان توجه کنیم و برای آن برنامه داشته باشیم، همچنین موضوع برخاستن ریزگردها در قم به خصوص در فصل تابستان به یک مشکل جدی تبدیل شده و سلامت شهروندان را به خطر میاندازد که باید هرچه سریعتر برای رفع آن فکری کرد.
در بحث کارورزی در مراکز علمی استان هم باید فضایی را فراهم کنیم که دانشجویان ما بتوانند آموزههای خود را عملی و به دیگران نیز آموزش دهند.
شما اگر نماینده مجلس بودید به قانون افزایش سن بازنشستگی رای میدادید؟
خیر، اصلا رای نمیدادم، افراد برای زندگی خود برنامه ریزی میکنند، از طرف دیگر یک فرد بعد از ۳۰ سال فعالیت دیگر کارآیی ندارد و افزایش سن بازنشستگی فقط یک فشار روانی برای وی ایجاد میکند، ۳۰ سال کارکردن کافی است.
با طرح تحقیق و تفحص از سازمانها به خصوص مجموعههای اقتصادی موافق هستم و اگر نماینده شوم به آن رای میدهم.
با بحث شفافیت آرا هم موافق هستم و اصلا باید روند همین طوری باشد.
پیشنهاد شما برای افزایش مشارکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح چیست؟
مردم گفتوگوها و اهداف نمایندهها را گوش کنند و زمانی که فکر کردند فردی به افکار آنان نزدیک است به آن فرد رای دهند.
مردم رای بدهند یا ندهند مجلس تشکیل میشود، حداقل رای بدهند به فردی که به اعتقاداتشان نزدیک است.
امیدوارم مردم حضوری گسترده در انتخابات داشته باشند و به فرد اصلح رای دهند.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفند ماه امسال برگزار میشود.