به گزارش خبرنگار ایرنا، کیومرث(حسین) نوروزیفر فرزند صفر، یکم مرداد ۱۳۴۱ در روستای خیرآباد سمنان در خانواده ای مومن چشم به جهان گشود و برادرش میثم(ایرج) نیز شهید شد.
وی علاقه فراوانی به نام «حسین» داشت از این رو، نامه ای به خانواده اش با این مضمون نوشته بود: «توجه، توجه، یک خبر جالب و شیرین، به مناسبت فرارسیدن ماه محرم و به یاد سالار شهیدان(ع) در مجامع و مجالس رسمی اعلام کنید که نام من به «حسین» تغییر کرده است و من را «حسین» صدا کنند، چون می خواهم حسینَوار زندگی کنم، چون حسینوار به دنیا آمده ام.
از راه ورزش میشود رزمنده تربیت کرد
این شهید بزرگوار اهل ورزش بود و همواره پرورش ابعاد اخلاقی و عقیدتی را در ورزش توصیه می کرد و میگفت: به خدا از طریق ورزش می توانید رزمندگانی تربیت کنید تا در آینده ای نزدیک راهی جبهه ها شوند. از حُب ریاست و نفس پرستی بپرهیزید و فقط خدا را در نظر بگیرید، از مربیان و سرپرستان متعهد و مسئول استفاده کنید.
در دانشگاه اصفهان قبول شد اما به عضویت سپاه درآمد
شهید نوروزی فر در سال ۱۳۵۹ با بهترین رتبه مدرک دیپلم خود را در رشته ریاضی فیزیک دریافت کرد و بعد از گرفتن دیپلم، در دانشگاه اصفهان قبول شد ولی با آغاز جنگ، دفاع مقدس را واجب تر دانست، به همین خاطر وارد بسیج و در ادامه فعالیتش عضو رسمی سپاه پاسداران شد.
وی در عملیات های متعدد و بزرگ مانند والفجر مقدماتی، والفجر سه، محرم، خیبر، بدر و عملیات والفجر هشت حضور داشت و با نبوغ و استعدادش گره گشای مشکلات در خط مقدم جبهه بود.
این شهید والا مقام قبل از انقلاب یکی از جوانان پرکار و فعال انقلابی بود که به همراه دیگر مبارزان با گروههای ضدانقلاب مبارزه می کرد و از صفات برجسته و بارز وی تقوا و غیرت نسبت به مسایل مذهبی بود.
قول بازگشت داد، اما پیکر شهیدش بازگشت
شهید نوروزیفر قبل از عملیات والفجر هشت ازدواج کرد و همسرش میگوید: شب قبل از رفتن به جبهه گفت: «فردا میروم. شما بمانید تا برگردم.» دلم گرفت، گفتم شما که به شهادت خودت آگاهی چرا اینطور حرف میزنی؟ جواب داد: «قول میدهم تا دو سه ماه دیگر بیایم.» طبق گفته خودش دقیقاً سه ماه بعد پیکرش را آوردند.
مادر شهید نوروزیفر نیز میگوید: حسین وقتی که به جبهه اعزام شد، همسرش باردار بود. گفته بود «اگر بچهمان پسر شد، اسمش را بگذارید حسین و اگر دختر شد، زینب». او در عملیات والفجر هشت شهید شد. مدتی بعد از شهادت پسرم، دخترش «زینب» به دنیا آمد.
دختر شهید میگوید: «پدرم در ایام ولادت حضرت زینب (س)، عجیب بذل و بخشش میکند. » زینب نوروزی که ۶ ماه پس از شهادت پدرش به دنیا آمد، میگوید «برخی از آشنایان و مردم شهر ماهها در انتظار شب میلاد حضرت زینب(س) هستند تا در این روزها عیدی و حاجت خود را از او بگیرند.»
این شهید بزرگوار پس از ۳۱ ماه پاسداری از خاک وطن به عنوان جانشین گردان در ۲۲ بهمن ۱۳۶۴ در عملیات والفجر هشت، در اروندرود جزیره امالرصاص با اصابت ترکش به بدن، سر و پا، به برادر شهیدش پیوست.
مزار شهید نوروزی فر در گلزار شهدای حضرت یحیی (ع) سمنان واقع شده است.
شهید نوروزیفر در بخشی از وصیت نامه خود گفته است: این جنگ بر ما تحمیل شده و از آن گریزی نیست و به فرموده امام خمینی (ره) این جنگ اگر ۲۰ سال هم طول بکشد ما ایستاده ایم.
شهید نوروزیفر در بخش پایانی وصیتنامه خود گفته است: حضور جوانان تداوم بخش پیروزی است و این راه خونین و آیین الهی ، همواره در معرض شدیدترین حمله های دشمنان خود قرار گرفته است و پیوسته قدرت های شیطانی برای نابودی کشور نقشه می کشند.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.