به گزارش ایرنا، جوسپ بورل شنبه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اعلام وزیر (دارایی) اسرائیل درباره ساخت ۳ هزار و ۳۰۰ واحد جدید در شهرک های غیرقانونی کرانه باختری، تحریک آمیز و خطرناک است.
وی بدون محکوم کردن این طرح افزود: شهرکسازیها، اسرائیلیها و فلسطینیها را کمتر امن میکند، به تنشها دامن میزند، مانع تلاشهای صلح میشود، و نقض فاحش قوانین بینالمللی بشمار میرود.
رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند که این رژیم در نظر دارد طی دو هفته آینده پروژه احداث بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در کرانه باختری اشغالی را تصویب کند.
این پروژه در صورت تصویب، بزرگترین پروژه شهرکسازی در کرانه باختری اشغالی از زمان آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه در ۷ اکتبر خواهد بود.
رادیو رژیم صهیونیستی روز جمعه اعلام کرد کمیته شهرکسازی ظرف دو هفته برای احداث ۲ هزار و ۳۵۰ واحد مسکونی در شهرک معالیه ادومیم در شرق بیت المقدس، حدود ۳۰۰ واحد مسکونی در شهرک کیدار، جنوب شرق قدس و ۷۰۰ واحد مسکونی در شهرک افرات در جنوب قدس اشغالی تشکیل جلسه خواهد داد.
این کمیته ادعا کرد تصمیم یادشده در پاسخ به عملیات تیراندازی نیروهای مقاومت فلسطین در نزدیکی شهرک معالیه ادومیم که منجر به کشته شدن یک سرباز اسرائیلی و زخمی شدن حداقل ۸ نفر دیگر، اتخاذ شده است.
طبق قوانین بینالمللی، تمامی شهرکهای یهودی در سرزمینهای اشغالی غیرقانونی تلقی میشوند. رژیم اشغالگر در سال ۱۹۶۷ شهر قدس را اشغال و اقدام به ساخت گسترده شهرکهای یهودینشین در آن کرد.
پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و قدس در سال ۱۹۶۷ توسط رژیم اسرائیل، بیش از ۲۵۰ شهرک یهودینشین در این مناطق ساخته شده که حدود ۷۰۰ هزار نفر در آنها ساکن هستند.
به رغم مخالفتهای جهانی با شهرکسازیهای غیرقانونی و اشغالگریهای رژیم صهیونیستی، این رژیم در دهههای گذشته بیش از ۵۰ درصد کرانه باختری (از جمله بیت المقدس) را برای ساخت شهرکهای مسکونی و پایگاههای نظامی تصرف کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل اواخر سال ۲۰۱۶ با صدور قطعنامه ۲۳۳۴ بار دیگر هرگونه ساخت و ساز رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین را غیرقانونی اعلام و بر ضرورت تخلیه فوری تمامی شهرکهای صهیونیستی احداث شده در کرانه باختری تاکید کرد.
رژیم صهیونیستی بارها این قطعنامه را نقض کرده و نه تنها شهرکسازی را متوقف نکرده، بلکه آن را شدت بخشیده است.