تهران- ایرنا- رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از افزایش جایزه نقدی کنفرانس علم و فناوری خوارزمی به یک میلیارد تومان در بخش داخلی و ۲۰ هزار دلار در بخش خارجی خبر داد.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، حسن‌ زمانیان امروز یکشنبه در حاشیه کنفرانس علم و فناوری خوارزمی در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری کنفرانس علم و فناوری خوارزمی افزود: امسال در برگزاری جشنواره خوارزمی تغییرات زیادی ایجاد کردیم از جمله این که همزمان با برگزاری جشنواره خوارزمی، کنفرانس بین‌المللی علم و فناوری نیز برگزار کنیم.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با بیان اینکه امسال اولین دوره این جشنواره برگزار می شود، اظهار کرد: در این رویداد ۳ نوع سخنرانی برپا می‌شود. یکی از آنها از سوی برندگان جشنواره های خوارزمی در دوره های گذشته و برندگان دور جدید این جشنواره است.

زمانیان با بیان اینکه برای جشنواره های جوان و بین‌الملل خوارزمی امسال ۲۰ نفر انتخاب شده اند، ادامه داد: در کنفرانس امروز ۱۰ نفر از برگزیدگان جشنواره خوارزمی امسال و سال گذشته سخنرانی دارند.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران یادآور شد: همچنین سخنرانی‌هایی از سوی صنعتگران با بخش‌های تحقیق و توسعه گسترده خواهیم داشت و همچنین سخنرانی‌هایی از سوی محققان بین‌المللی ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه پس از این کنفرانس دو روزه، رویداد جشنواره بین المللی و جوان خوارزمی برگزار می‌شود، اظهار کرد: مراسم جشنواره های جوان و خوارزمی با هدف معرفی برگزیدگان لین دو جشنواره روز ۸ اسفند ماه برگزار می‌شود.

زمانیان به بیان اینکه در این جشنواره ۱۵۰۰ طرح ارسال شده بود، گفت: رشد ارسال طرح‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد ۳ برابری دارد. در سال گذشته ۵۰۰ طرح و در سال جاری ۱۵۰۰ طرح ارسال شده است.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ادامه داد: این رشد در یخش طرح‌های خارجی نیز شاهد بودیم به گونه ای که در سال گذشته ۴۸ طرح خارجی به جشنواره بین المللی ارسال شد و امسال حدود ۴۸۰ طرح دریافت کردیم که رشد ۱۰ برابری را تجربه کردیم.

به گفته وی در جشنواره بین‌المللی خوارزمی سال گذشته از ۲۲ کشور شرکت کردند و امسال از ۴۷ کشور شده است.

زمانیان تاکید کرد: از میان طرح‌های خارجی ارسال شده ۴ طرح برتر از کشورهای آفریقای جنوبی، المان، پاکستان و ترکیه انتخاب شدند و این محققان خارجی در این کنفرانس حضور دارند و سخنرانی خواهند داشت ضمن آنکه برای محقق آلمانی یک کارگاه تخصصی نیز برگزار کرده‌ایم.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران زمینه تحقیقاتی این پرفسور اشلاید محقق آلمانی را عناصر کمیاب خاکی عنوان کرد و گفت: وی تاکنون ۱۱۳۰ ترکیه لانتانیک که گروهی از عناصر خاکی است را به صنعت معرفی کرده است. این عناصر هر چند کمیاب هستند ولی در صنایعی چون برق و الکترونیک کاربردهای وسیع دارند ضمن ۸۵۰ مقاله کاربردی را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.

وی برگزاری جشنواره خوارزمی را گامی در جهت دیپلماسی و مرجعیت علمی دانست و گفت: علی رغم که ایران در حوزه های علمی تحریم شده بود. ولی شرکت کنندگان خارجی ما افزایش نشان می دهد و دلیل آن برنامه ریزی هایی بوده که در جشنواره خوارزمی اجرایی کردین که یکی از آنها تعریف کردن محورهای جذاب برای این رویداد بوده است.

وی انتخاب این محورها را بر اساس فناوری‌های مورد توجه تا ۲۰۵۰ در دنیا دانست و افزود: از سوی دیگر برای اطلاع رسانی با سفرا، انجمن‌های علمی دنیا ارتباط برقرار کردیم و همچنین میزان جوایز این جایزه را ارتقا دادیم در سال گذشته جایزه بخش داخلی ۱۵۰ میلیون تومان بوده که امسال به یک میلیارد تومان افزایش یافت و جایزه بخش خارجی از ۵ هزار دلار به ۲۰ هزار دلار ارتقا یافته است.

بر اساس این گزارش سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در سال جاری در کنار برگزاری سی و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی و بیست و پنجمین دوره جشنواره جوان خوارزمی، اولین دوره کنفرانس بین‌المللی علم و فناوری خوارزمی را برگزار می‌کند.

این کنفرانس باهدف بهره‌مندی بیشتر از دستاوردهای علمی برگزیدگان جشنواره‌های خوارزمی و سایر پژوهشگران در حوزه‌های مختلف در سطح ملی و بین‌المللی برگزار می‌شود.

بر همین اساس در سال جاری مقرر شد پیش از برگزاری مراسم قدردانی و معرفی از برگزیدگان خوارزمی، این رویداد علمی با محوریت فناوری‌های نوظهور در زمینه‌های «زیست فناوری»، «کشاورزی»، «امنیت غذایی و مدیریت آب»، «فناوری‌های شیمیایی»، «مواد و متالورژی»، «مهندسی برق و فناوری اطلاعات» و «مهندسی مکانیک» برپا شود.

اولین دوره کنفرانس بین‌المللی علم و فناوری خوارزمی صبح امروز یکشنبه، ۶ اسفند ماه در محل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران آغاز به کار کرد،

در این کنفرانس سخنرانانی از کشورهای آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، مصر، هند، پاکستان و یک استاد ایرانی مقیم ایالات متحده آمریکا حضور دارند.

برگزاری ۳ کارگاه تخصصی در زمینه صنایع شیمیایی و زیست فناوری از دیگر برنامه‌های این رویداد است. همچنین در حاشیه این رویداد بین المللی نمایشگاهی از دستاوردهای برگزیدگان و شرکت‌های دانش‌بنیان دایر شده است.

دستگاه تصفیه هوا، خدمات نانو پوشش‌های ضد خوردگی و ضد سایش پره توربین‌ و کمپرسور، تجهیزات ارتوپدی، انواع شیرهای سلنوئیدی، تناسبی، سرو الکتروهیدرولیک، سامانه‌های فیلتراسیون، ابزار دقیق، هیدرو پمپ، تجهیزات ابزار دقیق هوشمند صنعتی، دزدگیر ماهواره‌ای و کیت تشخیصی از جمله دستاوردهای شرکت‌ها در این نمایشگاه محسوب می‌شود.