تهران-ایرنا- تمام پایگاه‌های امدادی هلال احمر به دلیل وظیفه ویژه و با اهمیتی که دارند از نیروهای عملیاتی حرفه‌ای بهره‌ می‌برند، اما برخی از این پایگاه‌ها به دلیل فعالیت سختی که دارند باید افراد زبده‌تری به خدمت بگیرند.

گروه جامعه ایرنا - سال‌ها است مسئولان امدادی کشور بر اساس تجربه و مطالعات علمی به این امر رسیده‌اند که پایگاه‌های امداد و نجات جاده‌ای نیاز اساسی مسافران در جاده‌های کشور بخصوص مسیرهای صعب العبور است. در این راستا جمعیت هلال احمر بر اساس وظایف بشر دوستانه و به عنوان معین دولت اقدام به احداث پایگاه های امدادی کرده است.

در ابتدا پایگاه های امداد جاده ای هلال احمر در گردنه‌ها و مناطق صعب العبور جاده های اصلی کشور جهت اسکان، تغذیه و امداد اضطراری مسافران در راه مانده و انتقال و اعزام آنها به مراکز درمانی احداث شد، اما پس از آن به دلیل استقبالی که از این طرح شد، به ویژه خواست و حمایت مسئولان محلی، پایگاه های امداد جاده ای هلال احمر گسترش پیدا کرد.

بر اساس قانون، مسئولیت امداد و نجات جاده‌های کشور (بیرون مناطق شهری) در طول سال به عهده هلال احمر است. عملیات‌های امداد و نجات هلال احمر با توجه به حجم افزایش سفرها در برخی از ایام سال مانند نوروز و یا روزهای تعطیل و تابستان افزایش چشم‌گیری دارد از این رو این ارگان امدادی برای این روزها برنامه ویژه‌ای دارد.

ایجاد ۲۲۲ پایگاه موقت در ایام نوروز

تعداد پایگاه‌های جاده‌ای هلال احمر در طول سال ۶۰۱ پایگاه است، اما در نوروز امسال با ایجاد ۲۲۲ پایگاه موقت، این تعداد به ۸۲۳ پایگاه رسید.

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به این که تمام پایگاه‌های امداد در حال آماده باش قرار دارند، گفت: تمام پایگاه‌ های امدادی ثابت و موقت در این روزها در حال آماده باش هستند.

وی در ادامه گفت: سازمان امداد و نجات هلال احمر هم اکنون ۴۵ پایگاه امداد ثابت کوهستان و ۲۵ پایگاه ثابت ساحلی نیز در اختیار دارد که به مردم ارائه خدمت می‌کند.

محمودی درباره پایگاه ساحلی گفت: در تمام طرح‌های سالم سازی که از سوی فرمانداری‌ها مجوزهای لازم را دریافت کردند، ‌هلال احمر حضور دارد.

وی در ادامه با اشاره به حضور امدادگران هلال احمر در سواحل شمال و جنوب کشور گفت: در روزهای عید نیز هرجا ضرورت حضور وجود داشته باشد، پایگاه موقت ساحلی برپا است.

حضور امدادگران زبده در پایگاه‌های کوهستان

محمودی درباره پایگاه‌های امداد کوهستان گفت: در این پایگاه به دلیل سختی امدادرسانی از زبده ترین امدادرسانان استفاده کردیم که در روزهای تعطیلی عید نیز در آماده باش هستند.

رئیس سازمان امداد و نجات کشور تعداد امدادگران و نجات گران هلال احمر را ۹ هزار نفر اعلام کرد و افزود: این افراد به صورت ثابت فعالیت می‌کنند اما برای این روزها که میزان تردد خودورها افزایش یافته، تعداد ۳ هزار امدادگر در پایگاه‌های موقت حضور دارند.

وی افزود: در این روزها به جز این ۱۲ هزار نیروهای عملیاتی، تیم های واکنش سریع هلال احمر و تیم های توانا(تیم‌های واکنش سریع بانوان) نیز آماده ارایه خدمات امدادی به مسافران نوروزی هستند.