به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، در بخشی از بیانیه شماره ۲۰ مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی که درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری صادر شده، آمده است: انتخابات پیش رو از جهات مختلف، حائز اهمیت و شایسته توجه است. ایران اسلامی در نقطه مهمی از تاریخ مقاومت و پیشرفت خود ایستاده است. تحریمهای تمامقد قدرتهای استکباری که هر کشوری را از پای میاندازد، در برابر ایستادگی ملت ما، دچار ناکارآمدی و باعث یأس دشمنان شده است.
این بیانیه می افزاید: آنان که با کمک عوامل نفوذی خود در داخل و با هماهنگی دستگاههای تبلیغی، سیاسی و جاسوسی بیرونی، بیش از چهل و پنج سال است سعی در تخریب اراده ملت ایران و منصرف کردن آنان از انقلاب اسلامی کردهاند، امروز بعد از آزمودن حملههای فراوان و ناکامی پیدرپی، چشم به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری دوختهاند تا شاید با عدم مشارکت گسترده مردم یا با انتخابهای ناصحیح آنان، فرصت ضربهزنی مجدد برایشان فراهم شود و به واسطه آن حقد و کینه متراکم سالیان گذشته خود را بر سر ملت مظلوم و مقتدر ایران خالی کنند.
از سوی دیگر، ایران اسلامی برای پیشرفت و تعالی و برای جبران ناکارآمدیها و عقبماندگیهای مزمن، بیش از هر زمان دیگر به مجلسی قوی و کارآمد نیازمند است تا با شناخت صحیح و علمی شرایط کشور و با تصویر دورنمای صحیح و الهامبخش، برای دولتها و دستگاههای حاکمیتی ریلگذاری صحیح و مؤثری کرده و از تمام ظرفیتهای قانونی خود برای پیگیری و نظارت، استفاده کند تا مجریان امر بتوانند با تمام توان و قوت برای اجراییسازی قوانین کشور گام بردارند.
مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی، به عنوان نماینده بخشی از جامعه علمی کشور، آحاد ملت را به مشارکت گسترده، مؤثر و آگاهانه در انتخابات دعوت میکند و از تمامی رأیدهندگان میخواهد ضمن دعوت همگان به مشارکت، با توکل به خداوند و با بینش الهی پای صندوقهای رأی حاضر شده و با انتخاب احسن، در مسیر پیشرفت ایران نقشآفرین باشند. در این خصوص توجه به ملاکهای انتخاب و شاخصههای نماینده مطلوب، پراهمیت است.
مجلس آینده نیاز به حضور نمایندگانی دارد که در وهله اول، صاحب تدین، اخلاق و اعتقادات صحیح باشند. باورمندی به انقلاب اسلامی ایران و التزام به ولایت مطلقه فقیه و پایبندی به قانون اساسی و تمامی قوانین کشور از ضروریات نماینده مطلوب است. کشور به نمایندگانی نیاز دارد که با روحیه فسادستیزی در برابر تمام تبعیضها، رانتها و آلودگیهای اقتصادی و اخلاقی بایستند و دامان خود را از تمامی خطرات و شهوات قدرت، تطهیر کنند. مجلس شورای اسلامی یک نهاد کاملا تخصصی و محوری است پس هرکدام از نمایندگان در هر سطح و جایگاهی باید صاحب بالاترین تخصصها و برخوردار از دانش حکمرانی باشند. پرهیز از باندبازی و دست نداشتن در معاملات پشتپرده قدرت از ویژگیهای دیگر نماینده مطلوب است.
طبیعی است که هر کدام از نمایندگان از یک حوزه انتخابی به مجلس راه مییابند اما لازم است در کنار توجهات محلی، از نگاه ملی و فراحزبی برخوردار باشند و صحن مجلس را به میدان جدال و باجگیری از وزرا به نفع قدرت منطقهای خود تبدیل نسازند. مسند قدرت، در ذات خود قابلیت آن را دارد که نمایندگان را به چهرههایی دور از مردم، متفرعن و غیرمرتبط با نخبگان تبدیل سازد. پس باید در انتخاب نمایندگان به روحیه مردمی، سادهزیستی و قناعت، کار گروهی و توجه به نهادهای دانش و پژوهش توجه شود. آنچنانکه مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند ایران برای پیشرفت و پیمودن جاماندگیها نیاز به مسیرهای تازه و ابتکارات جدید دارد پس در انتخاب نمایندگان باید به روحیه نوآوری، خلاقیت و مجاهدت شبانهروزی توجه ویژه داشت.
تردیدی نیست مشارکت حداکثری مردم در دو انتخابات پیش رو باعث فخر ایران و سببساز قدرت کشور در برابر زیادهخواهیهای جبهه استکبار خواهد بود. این حضور درخشان و تاریخی، باعث رونق فعالیتها و قدرتمندی دولتها در مدیریت کشور خواهد شد.
برگزاری همزمان انتخابات مجلس و خبرگان رهبری
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفند ماه سال جاری در ۲۰۸ حوزه انتخابیه در استان های سراسر کشور برگزار می شود و در نهایت ۲۹۰ نماینده راهی بهارستان خواهند شد.