قم - ایرنا - نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از قم گفت: موضوع ارائه خدمات رفاهی به مردم قم که بسیار مهم است و عدالت محوری و خرد ورزی با استفاده از نیروهای بومی را در مجلس دنبال می کنم و با مدیریت و کار جهادی به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در راستای فراهم کردن فرصت برابر برای نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان قم و همچنین کمک به شناساندن بهتر نامزدها و برنامه هایشان به مردم، اقدام به مصاحبه با داوطلبان این دوره از انتخابات و پرسش از آنان در خصوص موضوع های استانی و کشوری کرده است.

گفت و گوی امروز ایرنا مرکز قم با محمد ابراهیم فقیه زاده متولد ۱۳۴۲ شهر قم است. وی دارای تحصیلات حوزوی، حضور در مناطق جنگی جنوب، کارشناسی زمین شناسی و کارشناسی ارشد اقتصاد سنجی است.

از جمله سوابق فقیه زاده، مدیر طرح و برنامه معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان تهران، مسئول ستاد عمره جهاد دانشگاهی، مدیر مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی تهران، ریاست جهاد دانشگاهی واحد استان قم به مدت ۱۳ سال و مدیرکل امور مجلس جهاد دانشگاهی است.

در زمانی که مسئولیت جهاد دانشگاهی استان قم را داشتید چه خدماتی از سوی شما صورت گرفت؟

در سال ۸۴ مرکز آموزش های تخصصی فناوری اطلاعات را در جهاد دانشگاهی قم ایجاد کردیم و دوره های خوبی در این مجموعه برگزار شد. یکی از کارهای حائز اهمیت شناخت ظرفیت قم بود و با شناختی که از این استان داشتیم و با توجه به ظرفیت های جهاد داننشگاهی در پژوهشکده رویان، نخستین مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم را در منطقه بنیاد راه اندازی کردیم. افتخار بزرگ ما در احداث این مرکز در سال ۸۷ نزدیک کردن فتاوای حضرات آیات در قم برای موضوع درمان ناباروری بود و برای رفع مشکل زوج های جوان، این مرکز راه اندازی شد و با کمک آیات عظام به خصوص مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی شاهد دلگرمی از سوی آنان برای مجموعه جهاد دانشگاهی قم بودیم.

ظرفیت توریسم درمانی قم با ایجاد مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی ایجاد شد و مهاجرت معکوس درمان از کلیه نقاط کشور و کشورهای خارجی را داشتیم و منشا خیرات خوبی برای مجموعه استان قم شد.

هم چنین پرورش و آموزش نیروهای بومی مورد نیاز در حوزه ناباروری را در استان قم داشتیم و آزمایشگاه های تشخیص طبی و ویژه برای آزمایش های جنینی را در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم راه اندازی کردیم. هم چنین نخستین بانک خون بند ناف با مجوز وزارت بهداشت را در قم پایه گذاری کردیم این در حالیست که امروز فقط با دارو برای درمان کار نمی شود و از دهه های قبل در دنیا به این نتیجه رسیدند که به جای دارو درمانی به سلول تراپی برسیم و با ذخیره کردن بند ناف توانستیم این ذخیره با ارزش که برای فرد و پدر و مادرش ارزشمند باشد را در قم راه اندازی کنیم.

یکی از افتخارهای ما نوع نگاه نیروهای قم به عنوان خط شکن بود و در حوزه تحقیقات سلول شناسی یک مزرعه تحقیقاتی در منطقه جنت آباد قم ایجاد کردیم و از طرف دیگر کسانی که در قم روی سلول ها کار می کردند توانستند با استفاده از سلول های بنیادی نای حیوانی مثل سگ را بازسازی کنند و کار مهم دیگر تزریق غضروف زانو بود که در این مرکز راه اندازی شد.

در زمان مسئولیت در جهاد دانشگاهی معتقد بودیم که آرمان شهر شیعی قم به عنوان مرکز علم و تخصص در حوزه معماری و شهرسازی باید محقق شود و مرکز خدمات تخصصی شهرسازی و سپس مرکز خدمات اطلاعات را راه اندازی کردیم.

در صورتی که وارد مجلس شوید مهم ترین اولویت ها و برنامه های شما چیست؟

بنده دارای سابقه اجرایی در حوزه جنگ و حوزه علمی کشور هستم و امروزه در دنیا نگاهی که به مسایل اجتماعی می شود نگاهی فرا رشته ای است و تخصص صرفا نباید در یک حوزه باشد.

در مورد نگاهی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید به موضوع های کلان کشور داشته باشند وظیفه اول آن ها نظارت و وظیفه دوم قانون گذاری است. معتقدم آن چه باید بعد از ۴۶ سال در تراز نماینده مجلس از سوی قم باشد این چیزی نیست که شاهدیم.

بعد از ۴۶ سال از انقلاب باید عقلانیت و خرد ورزی ایجاد شود و لازمه این کار عدالت اجتماعی است که باید آن را در همه شئونات نسبت به مردم و زیر مجموعه خود در مجلس داشته باشیم و اگر بخواهیم تحول در قانون گذاری ایجاد کنیم نیازمند تحول در زیرساخت های خود قوه مقننه است و در غیر اینصورت شفافیت آرا اتفاق نمی افتد.

وظیفه داریم برای مظلوم یاور باشیم و با ظالم خصمانه بجنگیم و در شهری زندگی می کنیم که عدالت اجتماعی اش زیر سئوال است و این بدلیل قانونی است که در مجلس شورای اسلامی گذرانده شده و اختیاراتی به افرادی داده شده که کارهایی در شهر کنند لذا باید عدالت را در تمام جنبه ها بشناسیم.

برای ایجاد تحول در مجلس نیازمند خردورزی جمعی هستیم و تا کی باید یک قانون غلط را ادامه دهیم و یکی از کارهای نماینده تصویب قوانین است و می تواند طرح ارائه کند. حال اگر دولت در مورد حل مشکلی لایحه نیاورد و تضاد منافع وجود داشت باید به قانون پایبند باشیم.

اولین موضوع نگاه جامع به شهر قم و جایگاه آن است و اگر مثل زلزله بم در تهران اتفاق بیفتد با چه مشکلی روبرو می شویم ؟ آینده نگری یعنی این که قم شهر معین برای تهران است و اولین اتفاق بعد از زلزله احتمالی در تهران این است که میلیون ها نفر با خودرو به سمت قم می آیند و قم از نظر بیمارستان، برق، آب و غیره زیرساخت های لازم را دارد یا خیر؟ برای آماده کردن چنین شهری لازم است مدیرانش طوری آموزش ببینند که آموزش دیده و ارتقا یافته باشند.

موضوع ارائه خدمات رفاهی به مردم قم بسیار مهم است و باید در روستاهای دور هم اتفاق های خوب رخ دهد. عدم رسیدگی و تجهیز روستاها باعث مهاجرت به شهرها می شود و باید عدالت محوری و خرد ورزی را با استفاده از نیروهای بومی که قم را بشناسند ایجاد کرده و مدیریت و کار جهادی ما را به نتیجه برساند.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفند ماه امسال برگزار می شود.