سعید کساییان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی ۲ ماه گذشته روزانه بین پنج تا ۶ بیمار مبتلا به بیماری تنفسی حاد که به طور معمول ناشی از کرونا یا آنفلوآنزا است، در مراکز درمانی مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی استان سمنان بستری میشوند و با دریافت دارو و مراقبت های لازم، دوره درمان را طی می کنند.
وی ادامه داد: بیماریهای حاد تنفسی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی استان سمنان طی ۲ ماه گذشته روند افزایشی داشته است ولی مرگ به همراه نداشته و برای درمان بیماران، تخت بیمارستانی و دارو به میزان کافی مهیا است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی با اشاره به شیوع ۲ سویه کرونا و یک سویه آنفلوآنزا در حال حاضر، بیان کرد: کیت تشخیص کرونا و آنفلوآنزا گرانقیمت است و هر کیت حدود ۱۰ میلیون ریال هزینه دارد و استانها این کیتها را در اختیار ندارند و تشخیص آن به صورت کشوری انجام است.
علایم کرونا و آنفلوآنزا را بشناسیم
این مسوول تصریح کرد: تب، آبریزش بینی، کم اشتهایی، بیحالی، سرفه، سردرد و گلودرد، از علایم مشترک در بیماری سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا به شمار میرود و استفاده از ماسک، شست و شوی دستها و رعایت فاصله اجتماعی، نقشی مهم در پیشگیری از ابتلا و انتقال ویروس دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: مصرف مایعات فراوان، استراحت و مصرف مواد غذایی مقوی مایع و نیمهجامد برای تامین قوای از دست رفته بدن، به دلیل احتمال بالارفتن دمای بدن و تب تا ۴۰ درجهسانتگیراد، از ضرورت های دوره درمان بیماریهای سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستانهای سمنان، مهدیشهر، دامغان، سرخه، آرادان و گرمسار جزو مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان است.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که بیش از ۴۸۰ هزار نفر در شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان (شهرستانهای سمنان، دامغان، گرمسار، مهدیشهر، آرادان و سرخه) ساکن هستند.