خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در اجرای سیاست های انتخاباتی و با هدف افزایش مشارکت مصاحبه با نامزدهای انتخابات را در دستور کار قرار داد و این امر را اطلاع رسانی کرد؛ لذا مصاحبه برخی نامزدها که اعلام آمادگی کردند و وقت گذاشتند به سمع مخاطبان می رسد. این مصاحبه در چند بخش از جمله برنامه های آنان در عرصه ملی، حوزه انتخابیه و نیز پاسخ به برخی پرسش های خبرنگاران ایرنا بوده است که به شرح زیر از نظر شما می گذرد:
علیزاده بیان کرد: نماینده مجلس باید نگاه ملی، منطقه ای و محلی توامان داشته باشد، به لحاظ ملی نقش نماینده در بحث قانون گذاری بسیار حائز اهمیت است و همچنین نماینده در بعد نظارتی نیز نقش موثری می تواند ایفا کند.
لزوم تقویت نظارت مجلس
وی با بیان اینکه در حوزه ملی ما قوانین و مقررات خیلی خوبی داریم، افزود: اگر بحث نظارتی دنبال و تقویت شود و قوه مجریه نیز قوانین را بهدرستی عمل کنند، بخشی از مسائل و مشکلات جامعه حل می شود.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه کرمان و راور اظهار داشت: امروز مردم ما درگیر مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی هستند که ریشه در عوامل مختلف دارد.
وی ادامه داد: امسال شاهد بودیم برنامه هفتم توسعه با بررسیهای کارشناسی تدوین و تصویب شد، کاری که ما باید در این دوره بهطور جدی دنبال کنیم این است که پیگیر اجرای این سند میان مدت و پنج ساله باشیم.
علیزاده خاطرنشان کرد: در این برنامه پنج ساله برای کاهش تورم و اصلاح سیستم اقتصادی قوانین خوب و جامعی داریم، مواد هفت تا ۱۳ قانون برنامه هفتم توسعه درباره اصلاح نظام مالی و پولی و نظام بودجه ریزی است که همین مسائل باعث بروز برخی مشکلات شده است؛ اگرچه در این حوزه خلاء قانون نداریم، بلکه مشکل از اجرای قانون است.
وی تاکید کرد: در سطح ملی وظیفه خودم می دانم که اگر این قوانین به درستی از سوی قوه مجریه عمل شود، می تواند اتفاقات خوبی برای مردم رقم بزند و وضعیت معیشت و اقتصادی را تا حدود زیادی ترمیم کند.
امکان اصلاح سن بازنشستگی وجود دارد
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه کرمان و راور افزود: ممکن است قانون برنامه هفتم توسعه از دیدگاه من نواقصی داشته باشد، اما امکان اصلاح و ترمیم این قوانین وجود دارد، به طور مثال بنده با افزایش سن بازنشستگی مخالفت دارم، هر چند این قانون تصویب شده، اما امکان ترمیم و اصلاح آن وجود دارد.
وی تصریح کرد: افزایش سن بازنشستگی در برخی کشورها متناسب با وضعیت اقتصادی، سیاست ها و ساختار آنها جواب می دهد، اما افزایش سن بازنشستگی در کشور ما نباید نسخه طولانی مدت برای اصلاح سیستم اداری باشد و مشکلاتی به همراه خود داشته باشد.
علیزاده اظهار داشت: مردمی کردن اقتصاد که بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی در برنامه هفتم توسعه دیده شده اتفاق بسیار خوبی است و باید بر روی آن بسیار کار کرد؛ در دولت ها همیشه شعار مردمی کردن و واگذاری در حوزه اقتصاد می دادند، اما به صورت واقعی عملیاتی نشده بود.
چالش های سیاسی بر اقتصاد سایه انداخته است
وی گفت: برخی چالش ها و موارد ماهیت سیاسی دارند، اما این مسائل بر حوزه اقتصادی نیز سایه انداخته؛ ما سالهاست از تحریم های ناعادلانه رنج می بریم و این تحریم ها بخشی از مسائل اقتصادی را دچار اختلال کرده است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کرمان و راور بیان کرد: برجام در دوره ای جدی دنبال و پیگیری شد، اما به دلایل مختلفی مانند همراهی نکردن قدرت های بزرگ زیاد اجرایی نشد؛ دولت هم اکنون هرچند به طور غیرعلنی، اما پیگیر نهایی کردن برجام است.
وی ادامه داد: ما ضمن نگاه درونی به سیستم و اقتصاد درونزا که همیشه مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است، به طور قطع باید ارتباطات و تعاملات خودمان را با کشورهای مختلف دنیا بر اساس منافع ملی کشور دنبال کنیم؛ ما با رژیم غاصب صهیونیستی قطع ارتباط کردیم، که یک استثناست، اما در مورد سایر کشورها، این ارتباطات و تعاملات باید شکل بگیرد، البته باید با حفظ منافع ملی باشد.
علیزاده تاکید کرد: هر چند سهم تحریم ها در مشکلات اندک باشد، اما تاثیرات آنها زیاد است که نیاز به نگاه ملی دارد و به طور قطع مجلس شورای اسلامی توانمند و قدرتمند باید در این حوزه ها و مسائل بین المللی کار کارشناسی انجام دهد و در کنار دولت و دولتمردان و حوزه اجرایی برای رفع مشکلات تلاش شود.
وی بیان کرد: استان کرمان ویژگی های خاص و ظرفیت های متنوع فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی دارد که از این ظرفیت ها به صورت متوازن بهره برداری و استفاده نشده است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه کرمان و راور خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم گذشته استان کرمان را بررسی کنیم پی می بریم در دوره هایی با نگاه توسعه گرایانه اتفاقات بسیار خوبی در استان رخ داده و با نگاه به مسائل فرهنگی و اجتماعی اتفاقات اقتصادی رقم خورده است.
وی افزود: اما بعد از آن دوره ها کمتر نگاه متوازن به استان کرمان و ظرفیت های آن شده است، در اوایل دهه ۷۰ و ۸۰، اتفاقاتی مثل احداث ارگ جدید بم و کارخانه خودروسازی، مجموعه هفت باغ و خلق ثروت در منطقه شهداد با نگاه گردشگری و منطقه ویژه اقتصادی سیرجان با نگاه مسائل فرهنگی و اجتماعی مناطق رخ داده است که در شرق استان اینک کمترین بیکاری را داریم.
تلاش عدهای برای تصاحب زحمات دیگران
علیزاده تصریح کرد: نگاه های سیاسی بر روی فعالیت های عمرانی سایه انداخته است، ما به جای اینکه نگاه توسعهگرایانه و عمرانی در استان داشته باشیم به سمت مسائل سیاسی رفتهایم و عده ای تلاش کردند آنچه در گذشته انجام شده است را تصاحب کنند؛ در حالی که در گذشته کاری انجام و مزیتی خلق شده باید گام های بعدی برداشته و مزیت های جدید خلق شود.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه کرمان و راور گفت: بحث های حاشیه ای مانند قدرت، رانت و ثروت را وقتی پیگیری می کنیم به معادن می رسیم، چون نگاه متوازن نداشتیم و بیشتر بر جایی که قدرت و ثروت است متمرکز شدیم تا به این منابع دست پیدا کنیم.
وی تاکید کرد: با توجه به دیدگاهی که دارم و اینکه خودم را شخصیتی فرهنگی می دانم، همین دیدگاه به من کمک کرده است که نگاه متوازن به مسائل مختلف استان کرمان داشته باشم، هر چند ادعایی ندارم، اما در همه حوزه ها مطالعه و بررسی کردم.
علیزاده با اشاره به اینکه استان کرمان تنها بهشت معادن نیست افزود: این استان بهشت کشاورزی، گردشگری، هنر و صنایع دستی هم هست، برندسازی در حوزه تجاری، هنری و فرهنگی کار بسیار دشوار و زمانبری است، به طور مثال برند قالی راور ریشه در تاریخ دارد و همین محصول می تواند این منطقه را بهتنهایی به توسعه و آبادانی برساند، اما ما قالی را رها می کنیم و در راور که منطقه ای کویری و کم آب است فولاد ایجاد می کنیم که با وجود صنایع جانبی مشکل کم آبی و محیط زیستی برای منطقه دارد.
وی تصریح کرد: ایجاد فولادها در استان کرمان کاهش سرمایه اجتماعی را در پی داشته است چون از نیروهای بومی کمتر استفاده می شود، اگر بخواهیم پروژه اقتصادی احداث کنیم باید مردم را همراه خود کنیم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه کرمان و راور بیان کرد: حوزه گردشگری در شهرستان های کرمان و راور ظرفیت های بسیار زیادی دارد که بستر آن باید فراهم شود؛ ما چهارمین استان کشور به لحاظ جاذبه های تاریخی و فرهنگی هستیم، اما به لحاظ گردشگر شاید در رده های اخر باشد که اتفاق مبارکی برای استان کرمان نیست.
وی ادامه داد: استان کرمان بهشت سرمایه های انسانی نیز هست و سرمایه های انسانی کرمان در تاریخ در سطح ملی و بین المللی تاثیر گذار بودند اما به خاطر سایه شوم سیاست و سیاست کاری، افرادی با تفکرات توسعهگرایانه را کنار گذاشتیم و حتی سعی کردیم اقدامات آنها را تصرف کنیم.
علیزاده تاکید کرد: برای توسعه و آبادانی کرمان فارغ از تعلقات و نگاه سیاسی باید همه دست به دست یکدیگر دهیم و از سرمایه های انسانی استفاده کنیم، امروز در دوره نظام جمهوری اسلامی هرکس با هر تفکر و فعالیتی که دارد، محترم است.
مشورت با افکار مختلف سیاسی
علیزاده با بیان اینکه توسعه استان کرمان متوازن و همه جانبه نیست، اظهارداشت: دغدغه اصلی مدیران و بخشی از نمایندگان، چند معدن است، اگر چه کرمان بهشت معادن نامگذاری شده است، اما همه کرمان فقط معدن نیست، بلکه کرمان ظرفیت های بسیار بالایی دارد.
وی تصریح کرد: بنده در حوزه فرهنگ و هنر کار کردم و اهالی فرهنگ و هنر شناخت خوبی از من دارند، در شرایطی که تفکرات سیاسی مختلف در دوره فعالیتم حاکم بود، اما بیشترین تعامل و همدلی را در عرصه فرهنگ و هنر ایجاد کردیم؛ شاید اگر امروز عزیزان در حوزه فرهنگ و هنر نگاه مثبتی به کارنامه بنده دارند به همین تعامل، همدلی و هم افزایی بر می گردد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه کرمان و راور اظهار داشت: با توجه به اینکه دغدغه های امروز مردم در بحث های اقتصادی و معیشتی است، از ظرفیت های مختلف برای کاهش و حل این مشکلات باید استفاده کرد و به دلیل اینکه در حوزه فرهنگ، هنر، تربیت و آموزش کار کرده ام، دیدگاه فرابخشی و متوازن دارم.
وی ادامه داد: در بحث توسعه همه جانبه بعد فرهنگی یک عامل اصلی تلقی می شود، زیرا این بعد به باور و تفکر مردم بر می گردد و اگر بتوانیم در هر اتفاق، رخداد و حرکت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مردم را با خود همراه کنیم در انجام راه و آن فعالیت موفق می شویم، در غیر این صورت حتی اگر بهترین عملکرد را داشته باشیم باعث نتایج منفی و کاهش سرمایه اجتماعی خواهد شد.
علیزاده گفت: به طور مثال صرفا با دیدگاه ایجاد اشتغال و نگاه تک بعدی در استان کرمان مسائل را دنبال می کنیم و رشد نامتوازن شکل گرفته است؛ به عوامل فرهنگی و اجتماعی اشتغالزایی کمتر توجه شده است و نگاه ما فقط به سمت صنایع و معادن بزرگ می رود.
وی بیان کرد: جایی ظرفیت، صنایع و کارخانه ای با ذهنیت اشغال جوانان ایجاد می شود، اما از طرفی نیروی متخصص از محل دیگری در آنجا مشغول به کار می شود که موجب نارضایتی مردم بومی خواهد شد و از طرف دیگر با کمبود منابع آب روبه رو هستیم و از صنایع آب بر استفاده می کنیم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: مردم نگران شیوه زیست تاریخی خود هستند، افراد کشاورزی دارند و سال ها از این راه درآمد داشته اند که با توسعه معدن و صنعت، کشاورزی را هم با تخریب محیط زیست از بین می بریم.
وی افزود: اگر به مناطقی که برخی کارخانه ها و صنایع بدون نگاه به اطلس صنایع استان و کار کارشناسی دقیق در آنجا احداث شده است توجه کنیم، می بینیم نارضایتی ها بیشتر شده است.
علیزاده با بیان اینکه باید در بحث توسعه نگاه همه جانبه به همه ابعاد موضوع داشت تا به نتیجه مطلوب برسیم تاکید کرد: کارنامه بنده نشان می دهد فردی مشاوره پذیرهستم و حتما از کارشناسان و صاحب نظران خبره استفاده می کنم؛ مردم عزیز را مشاوران امین خود می دانم و ارتباطات خود را حتما خواهم داشت.
علیزاده، مدیرکل پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان است که در سوابق وی فعالیت ها و مسئولیت های فرهنگی، هنری و آموزشی به چشم می خورد.