یاسوج- ایرنا- مسئولان و متولیان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد در میزگرد و گفت و گوهای اختصاصی با ایرنا بر ضرورت سلامت و امنیت انتخابات پیش رو در 11 اسفند و همچنین صیانت از آرای مردم و تمهیدات لازم برای اخذ رای از تمامی واجدان شرایط در دورترین نقطه روستایی و عشایری تاکید کردند.

به گزارش ایرنا، ضرورت برگزاری انتخاباتی پرشور و چهار گزینه سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت است که باید مورد توجه مسوولان و برگزار کنندگان انتخابات باشد طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب ، اگر سلامت، امنیت و رقابت در رابطه با برگزاری انتخابات رعایت شود مشارکت حداکثری را در پی خواهد داشت.

استمرار و اقتدار نظام‌های سیاسی بر پایه رضایتمندی، اعتماد عمومی و اراده شهروندان و استمرار و اقتدار آنها وابسته به مشارکت سیاسی شهروندان است. این مشارکت در قالب‌های مختلفی شکل می‌گیرد که یکی از آنها حضور شهروندان در انتخابات است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظام مردم‌سالار دینی که ساختار و محتوای آن از طریق رای مستقیم مردم بنیان نهاده شد در طول بیش از ۴۱ سال ۳۷ انتخابات برگزار کرده است.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دوم اسفندماه برگزار شد و بیشترین درصد مشارکت در استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۱ درصد و کمترین مشارکت هم به استان تهران با ۲۶/۲ درصد مربوط بود.حال ببینیم میزان مشارکت شهروندان در انتخابات دوره‌های پیشین مجلس شورای اسلامی در این استان چه میزان بوده است.

کهگیلویه وبویراحمد مهیای برگزاری انتخابات امن و باشکوه است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: همه امکانات لازم برای برگزاری باشکوه و امن انتخابات در هر سه حوزه انتخابیه استان فراهم شده است و اطمینان می دهیم که با قاطعیت از تک تک آرای مردم صیانت می شود.

سید علی احمدزاده اظهار کرد: هم اینک برگه های اخذ رای در محیط های ویژه ای قرار دارند و تحت نظارت شورای نگهبان و دستگاه های نظارتی پلمب هستند و شب انتخابات بین شعب رای توزیع می شود.

وی اضافه کرد: هر کسی در هر جایی از ایران رای بدهد، در هیچ جای دیگری نمی تواند دوباره رای دهد زیرا رای گیری سراسری و ملی است یعنی اگر کسی در یاسوج رای دهد در هیچ شهر و یا روستای دیگر نمی تواند دوباره اقدام به رای دادن کند و امکان تقلب وجود ندارد و حاکمیت برای صیانت از رای مردم پای کار است.

وی افزود: شناسایی افراد بر اساس کد ملی و با فعالیت هیات های اجرایی رای گیری آغاز می شود؛ ۱۰ ساعت برای روز گیری پیش بینی شده است و چنانچه وزارت کشور تشخیص دهد امکان تمدید رای گیری نیز وجود دارد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در پای دستگاه های شناسایی یک کاربر است و هر کاربری هم یک نفر نیروی هیات نظارت شورای نگهیان بر عملکرد آن نظارت دارد.

احمدزاده ادامه داد: دستگاه ها برخط و آنلاین است و هویت افراد با کارت ملی، گواهینامه رانندگی، گذرنامه و پاسپورت مشخص می شود.

وی تاکید کرد: شور انتخابات همه استان را فراگرفته و تبلیغات روزهای پایانی خود را می گذراند و از نامزدهای انتخاباتی درخواست داریم که با رعایت موازین اخلاقی به این شور و هیجان معنا بخشند.

استاندار کهگیلویه و بویرحمد ابراز کرد: روز پنجشنبه دهم اسفندماه تبلیغات ممنوع است؛ تمام امکانات لازم برای برگزاری انتخابات در سطح استان مهیا شده است.

احمدزاده بیان کرد: تمام نیروهایی که باید مردمی و دولتی که باید پای کار انتخابات باشند، تمام دوره های آموزشی را دیده اند و کاملا برای برگزاری انتخابات آماده هستند.جمعیتی حدود ۱۷ هزار نفر به طور مستقیم پای انتخابات هستند.

وی تصریح کرد: نیروهای انتظامی و بسیجی در آمادگی کامل قرار دارند. تمام مدیرانی که در رده برگزاری انتخابت هستند هم کاملا آماده اند.پشتیبانی کار برای تامین خودرو، غذا و آنچه لازم است مهیا شده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: صندوق های رای و برگه های تعرفه آرا تامین و چاپ شده است و روز انتخابات پلمب آن ها باز خواهد شد و همه تدابیر لازم برای صیانت از تک تک ارای مردم پیش بینی شده است.

احمدزاده تاکید کرد: رای دادن هم حق و هم تکلیف است تا در سرنوشت خودمان دخالت کنیم اگر رای ندهیم شاید کسانی قبول شوند که به آن ها اطمینانی نداریم.

وی همه مردم استان کهگیلویه و بویراحمد را به رای دادن دعوت کرد و افزود: انتخابات با سلامت و صلابت برگزار خواهد شد.

رعایت اخلاق انتخاباتی باید محور اصلی فعالیت داوطلبان انتخاباتی در استان باشد

رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اینک ۶۳ نامزد انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در صحنه رقابت ۱۱ اسفندماه امسال حضور دارند.

سید جواد هاشمی مهر اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار وزارت کشور، ۵۸۴ هزار نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات هستند که از این تعداد ۲۲ هزار نفر رای اولی بوده و برای اولین بار پای صندوق های رای حاضر می شوند.

وی افزود: تعداد نامزدهای باقی مانده در رقابت عرصه انتخابات ۲۳ نفر در حوزه انتخابیه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون، ۱۸ نفر در حوزه انتخابیه گچساران و باشت و ۲۲ نفر هم حوزه کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده هستند.

رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد تصریح رکد: تمامی عوامل اجرایی انتخابات در استان ۱۷ هزار نفر هستند که شامل عوامل انتظامی، اجرایی، نظارتی، بازرسین، ناظرین هستند.

هاشمی با بیان اینکه رعایت اخلاق انتخاباتی باید محور اصلی فعالیت داوطلبان انتخاباتی در استان باشد، افزود: روند انتخابات در این استان به خوبی در حال انجام است شور انتخاباتی در همه نقاط استان وجود دارد و داوطلبان در حال معرفی خود و ارائه برنامه هستند.

هاشمی ادامه داد: همه ملزومات مورد نیاز در اختیار فرمانداری ها و بخشداری ها قرار گرفته است و آماده برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه ۱۱ اسفند هستیم.

رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه نامزدهای انتخاباتی از تشویش اذهان عمومی بپرهیزند، اضافه کرد: همه نامزدهای انتخاباتی را پای بند به آرمان های نظام، انقلاب و مسائل دینی می دانیم و توصیه می کنیم رفتارهای اخلاقی و دینی محور این افراد باشد.

وی عنوان کرد: به داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم توصیه می کنیم در فرصت باقی مانده تبلیغات از تخریب همدیگر خودداری کنند و تنها به معرفی خود و ارائه برنامه بپردازند.

شورای نگهبان هر لحظه می تواند صلاحیت نامزدها را رد کند

مهدی جوکار رئیس‌دفتر شورای نگهبان استان کهگیلویه و بویراحمد که به‌صورت تلفنی وارد این گفت‌وگو شد، اظهار کرد: فضای خوبی ایجاد شده، ولی انتظار هست در کنار این آزادی سیاسی، بداخلاقی دیده نشود.

وی ادامه داد: در راستای قانون انتخابات مهم‌ترین چیزی که باید داشته باشیم تبلیغات مجاز و بااخلاق است، می‌طلبد هرگونه توهین و تهمت و برچسب‌زنی کنار گذاشته شود، مردم نیاز به آرامش دارند، برچسب‌زنی‌ها و متهم‌کردن کاندیداها ناآرامی ایجاد می‌کند.

جوکار تاکید کرد: اگر داوطلبان و لیدرهای آنها بخواهند با روش‌های مخربی به دنبال کسب آرا باشد، صلاحیت آن‌ها متزلزل اعلام می‌شود. بر اساس ماده سه قانون انتخابات، شورای نگهبان هر لحظه قادر خواهد بود از نظر قانونی، صلاحیت آنان را رد کند.

وی ادامه داد: دو توصیه جدی دارم، داوطلبینی که مجریان انتخابات را به مهندسی انتخابات متهم می‌کنند، دست از این‌ اتهامات بردارند، هر کسی که این ‌اتهام را بزند و چنانچه بدون سند باشد، با ردصلاحیت مواجه خواهد شد، دوم اگر کاندیدها و لیدرهای آنان اقداماتی انجام دهند که منجر به ناآرامی یا آسیب اجتماعی شود، ردصلاحیت فرد را می‌تواند در بر داشته باشد، بنابراین برچسب زدن‌ها کنار گذاشته شود و با ارائه برنامه‌های خود، خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند.

تضمین سلامت انتخابات در کهگیلویه و بویراحمد

دادستان مرکز کهگیلویه وبویراحمد گفت: یکی از تمهیدات مهمی که در رای گیری و پای صندوق های رای اندیشیده شده است، گشت های انتظامی و قضایی است که با قید فوریت و سرعت و چنانچه تخلفی مشاهده شود، برخورد قاطع خواهد شد.

سید علی ملک حسینی اظهار کرد: بحث امنیت و سلامت انتخابات از ارکان اصلی یک انتخابات است و با تمام توان از تک تک آرای مردم صیانت خواهیم کرد.

وی افزود: در یک برهه زمانی شاید در همین کشور ما هم پیش از انقلاب به لحاظ فرآیندی که در برگزاری بعضی از انتخابات بود آن داستان معروفی که شهید مدرس گفت من رای ام صفر شده است، حداقل من به خودم رای داده ام.

دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در انتخابات هایی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی برگزار می شود می توانیم بگوییم که این انتخابات ناسالم است، برای این منظور باید به فرآیند انتخابات نگاهی انداخته شود.

ملک حسینی عنوان کرد: فرآیند انتخابات در جمهوری اسلامی مراجعه به آرای مستقیم مردم است، در آمریکا یک نامزد انتخاباتی اکثریت آرای مردم را بدست می آورد اما خواص جامعه به فرد دیگری رای بیشتری داده اند.

وی ادامه داد: اما در نظام جمهوری اسلامی چون مبنای دینی دارد و مشروعیت خودش را از حضور مردم می داند و با مراجعه مستقیم به آرای مردم انتخابات برگزار می شود.

وی عنوان کرد: حضور مستقیم مردم خود یک شاخصه اول امنیت و سلامت است و مجریان انتخابات شاید دولت باشد که باید امکانات برگزاری انتخابات را فراهم کند اما مجریان انتخابات باز خود مردم هستند.

دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در همین انتخابات مجلس فرماندار باید از معتمدین یک شهر دعوت بکند و با نظر خودشان تعدادی را به عنوان هیات اجرایی انتخاب کنند و سپس هیات اجرایی کادر اجرایی صندوق ها را از بین مردم انتخاب می کنند.

وی ابراز کرد: در این استان به عنوان یک شبکه مویرگی ۱۶ هزار نفر در برگزاری انتخابات مشارکت دارند که در راستای امنیت و سلامت است.

ملک سینی گفت: نهاد نظارتی که همان شورای نگهبان است در کنار این شبکه مویرگی فعالیت دارند و حضور گسترده دارند.

وی تاکید کرد: نمایندگان نامزدها هم در محل اخذ رای حضور دارند و امکان تخلف سیستماتیک و تیمی وجود ندارد.

دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: در ایام انتخابات کمک به بعضی خیریه ها و مساجد که رنگ و بوی انتخاباتی داشته باشد ممنوع است.

ملک حسینی افزود: کهگیلویه و بویراحمد دومین استان کشور به لحاظ تایید صلاحیت ها شد و از همه گروه ها و افکار سیاسی و اجتماعی در انتخابات حضور دارند.

وی ادامه داد: این حضور اندیشه های مختلف خودش باز یک عامل بازدارنده و تضمین کننده سلامت انتخابات است اما سلامت و امنیت در روز رای گیری باید به طور ویژه مد نظر باشد.

ملک حسینی تصریح کرد: قانون انتخابات نیروی انتظامی را مکلف به تامین امنیت کرده است و نیروهای امنیتی و سربازان گمنان امام زمان (عج) دارند امنیت را تامین می کنند.

وی بیان کرد: در روز ۲۲ بهمن ماه اگر فعالیت های این افراد نبود می توانست اتفاق های بدی بیفتد اما ۲۲ بهمن امنی برگزار شد.

ملک حسینی گفت: نگاه دستگاه قضایی از ابتدای فرآیند انتخابات پیشگیرانه بوده و نگاه امنیتی و قضایی صرف نبوده است، چندین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم انتخاباتی در دادگستری استان تشکیل شده است.

دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد افزود: همکاران قضایی در ستاد امنیت انتخابات هم حضور فعالی داشته اند و ادامه فرآیند هم حضور هم خواهند داشت.

وی عنوان کرد: استفاده از سلاح یک ناهنجاری نابه جا بود که در استقبال از کاندیدها استفاده ناصحیح داشتند اما در این دوره موارد معدودی گزارش شد و برخوردهایی صورت گرفت.

ملک حسینی بیان کرد: امروز شاهدیم تیراندازی بسیار کاهش پیدا کرد و حتی با سلاح خالی هم نباید در تجمعات حاضر شوند و مردم به خوبی به پیشواز پویش نه به تیراندازی آمدند که این موفقیت فرهنگی اجتماعی بزرگ است و امید است به طور کامل به نه به اسلحه دست یابیم.

وی تاکید کرد: با توجه به شناختی که مردم به واسطه عشیره ای بودن از هم دارند و استان به لحاظ زیرساختی استان محرومی است به جرات می گویم رسانه ای ترین مردم کشور، کهگیلویه و بویراحمدی ها هستند.

دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: به لحاظ حضور گسترده ای که در فضای مجازی و پیگیری اخبار و رسانه ها دارند و حتی شبکه استانی صدا و سیما پر مخاطب ترین شبکه استانی به لحاظ جمعیت است.

این موارد باعث می شود که مردم ما با آگاهی مطلوبی تصمیم خوبی بگیرند و آگاهانه رای دهند، به خصوص با توجه به فرصتی که در شبکه استانی دنا برای نامزدها ایجاد شد در برنامه مناظره برما هایشان را اعلام کنند.

از چند ماه گذشته شعب ویژه رسیدگی به جرایم انتخاباتی در تمامی دادسرا ها و دادگاه های استان تشکیل شده و رسیدگی به جرائم انتخاباتی به صورت فوق العاده است و همکاران به صورت ۲۴ ساعته رسیدگی خواهند کرد.

پیش بینی حضور گسترده مردم در انتخابات وجود دارد و مردم سعی کنند با موموران انتظامی همکاری لازم را داشته باشند و ساعات ابتدایی صبح بیایند و رای خود را به صندوق ها بیندازند و سپس حوزه انتخابات را ترک کنند.

دستگاه قضایی با تمام ظرفیت دادسرا های مرکز استان در روز انتخابات در کنار گشت های انتظامی قضایی خواهد بود.

خرید و فروش آرا به دو گونه (از لحاظ عرفی) که قانون پیش بینی کرده است یکی از طریق تطمیع که قبل از انتخابات صورت می گیرد و قانون مشخص کرده است و کمک های بی جهت با اهداف خیرخواهانه جرم انگاری است.

مسقیما خرید و فروش رای در روز انتخابات می تواند در پای صندوق های رای اتفاق بیفتد قانون جرم انگاری کرده است.

یکی از تمهیداتی که در پای صندوق های رای اندیشیده شده است گشت های انتظامی و قضایی است که با قید فوریت و سرعت در مواردی مشاهده بشود برخورد خواهد شد.

در بحث تبلیغات و اجرا برخی موارد را قانون تخلف دانسته است. اینکه قنون انتخابات جرم انگاری اش برای همه افرادی است که در ذیل چتر انتخابات قرار می گیرند. مجریان، ناظران، کاندیدها، اشخاص حقیقی و حقوقی و مسئولان ستادها ویژه برایشان مسئولیت دیده شده است.

برخی از اقداماتی که از سوی نامزدها انجام می شود می تواند از مصادیق تخلفاتی باشد که موجب رد صلاحیت و یا عدم تایید اعتبارنامه آن ها بشود.

با توجه به این فرآیندهایی که سال به سال و دوره به دوره انجام می شود و دستگاه های الکترونیکی که هم پلمپ هیات اجرایی و نظارت را دارد امکان ۲ بار رای دادن توسط فرد وجود ندارد.

نماینده کاندیدها، هیات نظارت و فرماندار و بازرس انتخابات بر سر صندوق های رای وجود دارد و فرآیند مشخصی وجود دارد و تعرفه به نسبت مشخصی تعلق می گیرد.

وی بیان کرد: کاندیدها باید حساب های تبلیغاتی شان را اعلام بکنند به وزارت کشور و شورای نگهبان اما نکته ای که این روزها در برخی رسانه ها مطرح شده است و افکار عمومی به آن می پردازد.

ملک حسینی افزود: بعضی از خرج ها و هزینه هایی است که در روند انتخابات انجام می شود و شاید بررسی هم که شود به نکته مجرمانه ای نرسد.

وی ادامه داد: برای نمونه بحث ذبح شتر، گاو و گوساله و گوسفند که در برخی حوزه ها اتفاق افتاده است، بیشتر این موارد از سوی مردم بوده است.

دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در استانی که هم محرومیت زیاد است و هم به لحاظ وضعیت اقتصادی مردم ما مشکلات دارند پرداختن به این موارد روند چشم و هم چشمی دارد.

وی بیان کرد: نگاه آسیب شناسانه و اجتماعی باید به این قضیه شود و این چه رفتاری است و آیا ضرورت دارد و وجهه ای به تبلیغات ما می دهد.

ملک حسینی عنوان کرد: مردم را با برخی رفتارها نباید به سمت اسراف گرایی سوق ندهیم و این موارد با آموزه های دینی ما سنخیتی ندارد.

وی گفت: رسانه ها به عنوان یک آسیب اجتماعی به این موضوع بپردازند و همچون موضوع سلاح که با کمک رسانه قدم های خوبی برداشته شده است، این مهم هم بررسی شود و نکوش اجتماعی ایجاد تا این رفتارها برچیده شود.

به گزارش ایرنا، هم اینک ۶۳ نامزد انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در صحنه رقابت ۱۱ اسفندماه امسال حضور دارند.

بر اساس آخرین آمار وزارت کشور، ۵۸۴ هزار نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات هستند که از این تعداد ۲۲ هزار نفر رای اولی بوده و برای اولین بار پای صندوق های رای حاضر می شوند.

تعداد نامزدهای باقی مانده در رقابت عرصه انتخابات استان ۲۳ نفر در حوزه انتخابیه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون، ۱۸ نفر در حوزه انتخابیه گچساران و باشت و ۲۲ نفر هم حوزه کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده هستند.