مسکو- ایرنا- وزیر امور خارجه روسیه گفت: اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و انگلیس در حمله به یمن بدون مجوز قانونی و فاقد پشتوانه تصمیم مراجع بین‌المللی است.

به گزارش ایرنا از اسپوتنیک، سرگئی لاوروف سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با «احمد عوض بن مبارک» وزیر امور خارجه و مهاجران دولت مستعفی یمن در مسکو در عین حال اظهار داشت: ما گلوله باران کشتی‌های تجاری از سوی یمن را صرف نظر از اینکه این اقدام چقدر موجه باشد، توجیه نمی‌کنیم، اما نمی‌توانیم اقدامات تجاوزکارانه‌ای را که آمریکا و انگلیس به این بهانه و بدون داشتن مجوز به خاک یمن انجام می‌دهند را به هیچ عنوان توجیه کنیم.
وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت:‌ اقدامات ایالات متحده و بریتانیا تلاش‌ها برای صلح در یمن را مختل می‌کند.
در ادامه این نشست خبری، وزیر امور خارجه و مهاجران دولت مستعفی یمن نیز ادعا کرد: ما همیشه پذیرای ابتکارات برای دستیابی به صلح در یمن هستیم اما اقدامات حوثی‌ها، این روند را مختل می کند.
وی مدعی شد: اقدامات حوثی‌ها در دریای سرخ، امنیت و ثبات در منطقه را تضعیف می‌کند، به آرمان فلسطین کمکی نمی‌کند و ما را از تلاش برای دستیابی به وحدت داخلی یمن باز می دارد.

بنا بر اعلام وزارت امور خارجه روسیه، لاوروف همچنین در مذاکرات با احمد عوض بن مبارک، خطاب به وی گفت:‌ اکنون کشور شما دوران سختی را در تاریخ خود پشت سر می گذارد. ما علاقه مند به ارائه کمک برای غلبه بر مشکلات موجود، حل و فصل مسائل و ادامه روابط و همکاری های دوجانبه خود در امور منطقه ای و بین المللی هستیم.

پیش از این، ۲۵ دی‌ماه ۱۴۰۲ یوگنی کودروف کاردار مسکو در صنعا در دیدار با احمد عوض بن مبارک بر اهمیت جلوگیری از تشدید تنش‌ها در این کشور و آب‌های مجاور آن تاکید کرده بود. دیپلمات روس گفته بود: افزایش تنش‌ها می‌تواند پیشرفت‌های حاصل شده در صلح یمن را تخریب کند.

به گزارش ایرنا, با آغاز جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه و بمباران‌های بی‌وقفه مناطق مسکونی، آموزشی و درمانی این منطقه از سوی بمب افکن‌های رژیم تل آویو، هر یک از گروه‌های مقاومت اسلامی منطقه وظیفه‌ای را در حمایت از مردم مظلوم غزه بر عهده گرفته است. در این میان، گروه‌های عراقی بیش از ۱۰۰ بار پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه را هدف قرار گرفته‌اند تا به آمریکایی‌ها اعلام کنند که هزینه حمایت از رژیم اسرائیل در کشتار مردم غزه بسیار بالا است.

نیروهای دریایی یمن نیز هشدار داده‌اند که عملیات نظامی علیه کشتی‌ها و منافع دشمن اسرائیلی را در دریای سرخ تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد. آمریکا مدعی است که ائتلافی دریایی برای مقابله با عملیات ارتش یمن در دریایی سرخ ایجاد کرده است اما فرانسه، اسپانیا و ایتالیا با تایید خروج خود از این ائتلاف، از تحویل کشتی‌های جنگی خود به فرماندهی ایالات متحده خودداری کرده‌اند و تنها کشور عربی که حاضر به عضویت در آن شد، بحرین بود.
آمریکا و انگلیس با همراهی هشت کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه جاری برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد. این قطعنامه، ۱۱ رای موافق ۱۵ عضو شورای امنیت را بدست آورد و بدون هیچ مخالفتی انجام شد و چهار عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین و الجزایر به آن رای ممتنع دادند. روسیه و چین از حق وتوی خود استفاده نکردند.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از انصارالله یمن خواسته است حملات به محموله‌های تجاری و خطوط کشتیرانی را متوقف کند. این قطعنامه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در دریای سرخ و منطقه است و از همه طرف‌ها می‌خواهد تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران شامل حمایت از گفت‌ وگو و روند صلح یمن را تقویت کنند.