نوشهر- ایرنا- سینمای تاریخی هتل رامسر که دی ماه ۹۸ در نبرد با آتش شکست خورد و خاکستر شده بود پس از گذشت چهار سال با ۹۷۰ میلیارد ریال اعتبار و با ضوابط میراث فرهنگی باززنده سازی شد مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، پنجم دی ماه سال ۹۸ یکی از غم‌انگیزترین تصاویر فرهنگی در تاریخِ رامسر و ذهن شهروندان این شهر ثبت شد. سالن سینما آمفی تئاتری که متعلق به دهه ۴۰ و از آثار ملی ثبت شده این شهر بود، به دلیل اتصالی سیم های فرسوده برق در آتش سوخت و خاکستر شد؛ حادثه ای که سبب شد از آن زمان به بعد تماشای آن نقطه از شهر بدون سازه سفید هلالی شکل یادآور روز تلخ فرهنگی برای رامسری ها باشد.

سینمای تاریخی رامسر که سوخت، این پرسش در ذهن شهروندان نقش بست که آیا این شهر برای همیشه بخشی از هویت فرهنگی تاریخی اش را از دست داده و خاطرات سینما و تائر رفتنشان برای همیشه به تاریخ پیوسته است یا این که سرانجام مسوولان فرهنگی فکری به حال این خاکسترنشین خواهند کرد؟

آخرین باری که رامسری ها این سینما تاریخی را مشاهده کردند، حوالی ساعت ۱۱ صبح پنجم دی ماه بود که دود ناشی از آتش سوزی فضای بالای این بنای میراثی را که بر فراز شهر قرار داشت، فرا گرفته بود. حجم دود و آتش به حدی زیاد بود که کمتر کسی در شهر رامسر بود که متوجه آن نشده باشد. از بخت بدِ سینما بود یا رامسری ها، شعله های آتش با باد شدیدی که همان لحظه با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت می وزید همدست شد تا با وجود به کارگیری تجهیزات و نیرو های زیادآتش نشانی، قدرت باد و آتش بر قدرت آب و تجهیزات آتش نشانی بچربد، به طوری که تمامی تلاش آنان معطوف به آن شد که آتش به ساختمان اقامتی هتل که دیوار به دیوار سینما قرار داشت سرایت نکند، اما سینما و هرآنچه در آن بود در کسری از ساعت تبدیل به خاکستر شد.

پس از این حادثه نگرانی‌های زیادی بین رامسری‌ها وجود داشت که جای سینما و آمفی‌تئاتر، کاربری جدیدی برای این فضا در نظر گرفته شود اما نه تنها چنین اتفاقی رخ نداد بلکه تصمیم گرفته شد تا سینما با توجه به ثبت ملی بودن و موجود بودن نقشه‌ اصلی، بدون کوچکترین تغییری و بر اساس همان نقشه قدیمی با تایید و نظارت میراث فرهنگی باززنده سازی شود. اکنون پس از گذشت ۴ سال سینما تاریخی رامسر به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایرنا مدیرعامل هلدینگ سیاحتی بنیاد مستضعفان روز چهارشنبه در سالروز تاسیس بنیاد مستضعفان و در آیین افتتاح سالن سینما تئاتر رامسر سیاست‌های این نهاد را در راستای احیا و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری توصیف کرد و افزود: گردشگری در ابتدا مساله‌ای خدادی محسوب می‌شود که به رایگان و بدون سرمایه‌گذاری در اختیارمان قرار دارد، اما این درحالی است که ما هنوز موفق نشدیم به اندازه کافی از این نعمت خدادادی بهره‌مند شویم.

محمدحسین پورتقی احیای سالن سینما رامسر را از ‌پروژه‌های شاخص این نهاد معرفی کرد و افزود : سال ۱۳۹۸ در جریان یک بازدید بودم که در تماسی اعلام کردند؛ سینمای رامسر دچار حریق شد. درحالیکه که گمان می‌رفت حریق مختصر است و با تلاش‌ آتش‌نشان‌ها خاموش می‌شود، در تماس‌های بعدی اعلام کردند که سالن سینما به طور کامل در آتش سوخت. برای بررسی حادثه ساعت ۱ شب به رامسر رسیدم. در بازدید از شهر حال و هوای مردم را جویا شدیم. حال غم‌انگیز، نگران و پر از تردیدی داشتند. همه مردم گرفته و ناراحت بودند. تمام حرف شهر پیرامون آتش سوزی و نگرانی از تغییر کاربری سالن سینما بود. به همین دلیل از همان روز متعهد شدیم که کوتاهی‌های انجام شده را جبران کنیم و سالن خاطره‌ساز را با همان شکل و شمایل سابق به مردم رامسر هدیه دهیم.

پورتقی با اشاره به اهمیت حفظ هویت تاریخی و معماری سازه سالن سینما گفت: از همکاری و تعامل سازنده مجموعه میراث فرهنگی شهرستان رامسر برای تشکر می‌کنم.

آماده‌سازی مجموعه‌ آبگرم‌های هتل پارسیان رامسر

وی آب‌گرم‌های معدنی رامسر را ازیرساخت‌های مهم گردشگری در رامسر توصیف کرد و افزود: طبق تصمیم‌گیری‌ های انجام شده این مجموعه تا پایان شهریور سال آینده بازسازی و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: این مجموعه در عین حال که تصمیم گیری پیرامون کاربری هتل قدیم رامسر را در دستور کار قرار داده است مرمت هتل قدیم رامسر را نیز تا پایان سال آینده عملیاتی خواهد کرد.

مدیر هتل پارسیان رامسر روز چهارشنبه در آیین افتتاح سالن سینما تئاتر هتل جدید رامسر گفت: این سالن سینما تئاتر پس از گذشت چهار سال و طی کردن فرایند مرمت و بازسازی با ۴۱۰ صندلی، سیستم صوتی، کافه، گالری نمایش آثار و سیستم هوشمند اطفای حریق و …. بر اساس ضوابط میراث فرهنگی مرمت و باززنده سازی شد.

امید ارسلانی اعتبار ساخت و مرمت این مجموعه را ۹۷۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این مجموعه فاخر پس از گذشت چهارسال بار دیگر در اختیار مردم و فرهنگ‌دوستان رامسر قرار گرفت.

وی این مجموعه را رکورددار بازسازی برشمرد و افزود: این مجموعه تا کنون ۲۵ هزار متر مربع طرح‌های بازسازی و ایجادی داشته که این میزان تا پایان اسفند به ۳۰ هزار متر مربع خواهد رسید.

فرماندار شهرستان رامسر نیز در آیین افتتاح این طرح، رسالت بنیاد مستضعفان برای محرومیت زدایی در کشور را تحسین کرد و افزود: احیای سالن سینما تئاتر رامسر، آبگرم‌های معدنی و متل‌های پارسیان از طرح‌های شاخص این نهاد در جهت احیای فرهنگ ‌و زیرساخت‌های گردشگری منطقه است.

ابراهیم شیرودعشوریان در ادامه یادآور شد:وی این زیرساخت فرهنگی و تاریخی را ظرفیتی برای مردم غرب و مازندران و شرق گیلان برشمرد و افزود: این مجموعه فضایی خاطره‌انگیز برای مردم و آماده‌سازی آن را رخدادی بزرگ برای مردم منطقه به‌شمار می‌رود.

مرمت سالن سینما تئاتر رامسر سال ۱۴۰۰ با اعتبار ۹۷ میلیارد تومان و با ضوابط میراث فرهنگی آغاز شد و در ۹ اسفند به بهره‌برداری رسید. این سال بر اساس نقشه و معماری قدیمی، یک سالن با ۲ طبقه و ۴۱۰ صندلی، اتاق گریم، سیستم صوتی دالبی و نورپردازی صحنه، کافه، سیستم اعللم و اطفای حریق، دسترسی آسان معلولیت بهره‌برداری رسید.