به گزارش خبرنگار ایرنا، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی درباره اوکراین گفت: «وضعیت وخیم است.» سربازان اوکراینی در جبهه «تصمیمات سختی میگیرند» و «گلولههایشان رو به اتمام است. آنها درحال از دست دادن قلمروی هستند که به سختی فتح کرده بودند.»
کربی تصریح کرد: «سربازان اوکراینی در جبهه نبرد، اکنون به حمایت نیاز دارند. روس ها در حال حرکت هستند. این یک جنگ متوقف شده نیست.»
کارین ژان پی یر، سخنگوی کاخ سفید نیز در این نشست گفت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با رهبران کنگره دیدار کرد و بر اهمیت تامین مالی دولت و اجتناب از تعطیلی و همچنین «نیاز فوری به ایستادن در کنار اوکراین برای دفاع این کشور در برابر تجاوز روسیه» تاکید کرد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با بیان اینکه از آغاز جنگ با روسیه حداقل ۳۱ هزار نفر از نیروهای اوکراینی کشته شدهاند، گفته است: بدون کمک آمریکا میلیونها نفر از مردم اوکراین کشته خواهند شد.
به گزارش سیانان، زلنسکی گفته است: اگر قانون گذاران آمریکایی درخواست جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده برای کمک نظامی ۶۰ میلیارد دلاری به اوکراین را تائید نکنند، میلیونها نفر از مردم اوکراین در جنگ علیه روسیه کشته خواهند شد.
وی با بیان اینکه تاکنون دهها هزار نفر از غیرنظامیان اوکراینی در مناطق اشغالی این کشور توسط نیروهای روسیه کشته شدهاند، گفت: برای پی بردن به اهمیت و تاثیر کمکهای کشورهای غربی و در رأس آنها آمریکا به اوکراین باید به خط مقدم جنگ بیایید تا ببینید چه خبر است، سپس به سراغ مردم و غیرنظامیان برویم تا متوجه شویم که بدون این حمایت چه اتفاقی برای آنها خواهد افتاد.
به نوشته سیانان، تلفات اوکراین در میدان نبرد یک راز کاملاً محفوظ است اما مقامات آمریکایی تخمین میزنند که از شروع جنگ با روسیه حدود ۷۰ هزار نفر از نظامیان اوکراین کشته و نزدیک به ۲ برابر این تعداد نیز زخمی شدهاند.
از سوی دیگر الکسی رزنیکوف وزیر دفاع سابق اوکراین در ژوئن ۲۰۲۲ گفته بود که به اعتقاد او از زمان آغاز تهاجم روسیه تا آن زمان، دهها هزار اوکراینی کشته شدهاند اما ۲ ماه بعد، والری زالوژنی فرمانده وقت ارتش اوکراین اعلام کرد که تا آن تاریخ (ژوئن ۲۰۲۲) ۹ هزار نفر از نیروهای اوکراینی در جنگ با روسیه جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
این روزها، ایالات متحده آمریکا همزمان با دو بحران بزرگ یکی در شرق اروپا و دیگری در غرب آسیا (خاورمیانه)، یعنی جنگ اوکراین و دیگری جنگ در غزه و حمایت از رژیم اسرائیل درگیر است که ابعاد جنگ اسرائیل به یمن رسیده و این مسائل معادلات را در حوزه داخلی و نیز سیاست خارجی این کشور متحول کرده است.