به گزارش ایرنا، یونس پناهی عصر پنجشنبه در کنگره ملی ۲ روزه تغییر اقلیم و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی دزفول، بیان کرد: بیش از ۹۰۰ مرکز تحقیقاتی دولتی و خصوصی مرتبط با بخش سلامت در کشور وجود دارد که این ظرفیت غنی علمی به دلیل نبود کار جمعی به خوبی در حل مسایل کشور به کار گرفته نشده است.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت به منظور بهره گیری از ظرفیتهای علمی موجود در مراکز تحقیقاتی به دنبال ایجاد شبکههای تحقیقاتی در کشور و واگذاری مسوولیت پژوهش پیرامون مسایل مهم به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور متناسب با ظرفیت آنها است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه مطالعات پیرامون تغییر اقلیم توسط وزات بهداشت به دزفول واگذار شده است، گفت: مصوبهها و راهکارهای اجرایی این همایش و دبیرخانه علمی آن مورد تایید وزارت بهداشت است و اجرایی شدن آنها در کشور پیگیری میشود.
وی ادامه داد: تهدیدات تغییرات اقلیم، بسیاری از بخشها از جمله آب، غذا، هوا و سلامت را درگیر میکند که این نشان از اهمیت پژوهش پیرامون تغییر اقلیم در کشور است.
پناهی گفت: وزارت بهداشت در راستای وظایف ذاتی خود پیرامون آموزش، درمان و بهداشت انجام پژوهشها در بخشهای مختلف مرتبط با سلامت را به طور جدی در حال انجام است.
تغییر اقلیم مسالهای جدی و کلان در کشور و دنیا است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه جهت گیری تولید علم و پژوهش در کشور باید پیرامون نیازهای کشور باشد، اظهارکرد: پژوهش و مطالعههای علمی باید به سمت مساله محور بودن گره گشایی از مسایل کشور باشد.
پناهی با اشاره به تغییر رویکرد وزارت بهداشت طی سالهای اخیر گفت: وزارت بهداشت طی ۲ سال اخیر، برنامه محوری را در اولویت فعالیتهای خود قرار داده است و در این زمینه ایجاد هم افزایی میان تمام مراکز علمی در کشور مورد تاکید است.
وی تغییر اقلیم را مسالهای جدی و کلان در کشور و دنیا دانست و افزود: شتاب تغییر اقلیمی در ایران باعث شده تا برنامه ریزی برای سازگاری با آن به منظور به حداقل رساندن مسایل و مشکلات تغییر اقلیم ضرورت دارد.
سلامت خانواده از اولویتهای مهم وزارت بهداشت است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به افزایش امید به زندگی در کشور طی چند دهه اخیر بیان کرد: افزایش امید به زندگی از مهمترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در بخش سلامت است.
وی سلامت خانواده را از اولویتهای مهم وزارت بهداشت دانست و ادامه داد: توجه به تهدیدات مرتبط با خانواده و جمعیت، موضوعهای مرتبط با سالمندی و اجرایی کردن طرح پزشک خانواده به طور جدی در دستور کار است.
پناهی با بیان اینکه تولید پرشتاب علم در برنامه هفتم توسعه کشور مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: پژوهشها باید متناسب با برنامه توسعه کشور باشند ضمن اینکه تکمیل زنجیره فرآیند تبدیل علم به فناوری و صنعت نیز مورد تاکید است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد: چاپ مقاله نباید هدف نهایی پژوهشهای علمی باشد بلکه باید تلاش شود تا این مقالات و مطالعات مساله محور باشند و به خروجی عملی در صنعت و فناوری منجر شود.
به گزارش ایرنا، در این کنگره ملی که با حضور متخصصان و پژوهشگرانی از سراسر کشور طی ۲ روز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی دزفول برگزار شد، مسوولان دستگاههای مختلف کشوری و استانی مرتبط با تغییر اقلیم نیز حضور داشتند.
۲۷۰ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که با داوریهای انجام شده توسط اساتید و نخبگان علمی کشور از این تعداد ۲۳ مقاله برای ارایه به صورت سخنرانی انتخاب شد.
کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت برای نخستین بار در کشور با حمایت وزارت بهداشت توسط دانشگاه علوم پزشکی دزفول برگزار شد.
قرار است دومین دوره این کنگره در سال آینده و در سطح بین المللی و با حضور میهمانانی از کشورهای مختف دنیا به میزبانی دزفول برگزار شود.