مسکو- ایرنا- معاون نخست‌وزیر روسیه و رئیس طرف روسی کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی با ایران گفت: مسکو و تهران همچنان به مذاکره درباره سوآپ (مبادله) نفت و گاز ادامه می دهند و این موضوع همچنان در دستور کار است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، الکساندر نوواک که روز چهارشنبه با هدف شرکت در اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه به تهران سفر کرده بود، پنجشنبه در بازگشت از این سفر به خبرنگاران در مسکو افزود: این موضوع در حال بحث است چرا که تحقق آن علاوه بر موافقت کشورهای طرف قرارداد، به مسائل لجستیکی، حمل و نقل و ... نیز مرتبط است.
وی یادآور شد: تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت روسی گازپروم و وزارت نفت ایران در این زمینه امضا شده است.

الکساندر نوواک(معاون نخست وزیر روسیه) و ایگور لویتین (دستیار رئیس‌جمهوری روسیه) در سفر به تهران، ۹ اسفند ۱۴۰۲

معاون نخست‌وزیر روسیه اظهار داشت: شرکت های روسی همچنان علاقه مند به مشارکت در پروژه های نفت و گاز ایران هستند، این موضوع در حال بررسی است.
وی خاطرنشان کرد: طرفین همچنین به مذاکره در مورد امکان ایجاد یک پلت‌فرم الکترونیکی مشترک برای تجارت گاز ادامه می‌دهند.
نوواک اظهار داشت:‌در نشست روز چهارشنبه کمیسیون بین دولتی همکاری‌های تجاری و اقتصادی روسیه و ایران نیز در این باره بحث شد.
وی یادآور شد: این پلت‌فرم الکترونیکی مدت زیادی است که در سن‌پترزبورگ فعال است و متخصصان ایرانی پیش از این با حضور در این شهر با چگونگی فعالیت آن آشنا شده‌اند.
معاون نخست وزیر روسیه گفت:‌ همکاران ما در حال بررسی ایجاد پلت‌فرم الکترونیکی مشترک برای تجارت گاز ایران و روسیه هستند و به طور کلی، ما چشم اندازهایی را در این راستا می بینیم.

هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه روز چهارشنبه نهم اسفندماه ۱۴۰۲ به ریاست جواد اوجی وزیر نفت ایران و نوواک معاون نخست‌وزیر روسیه در تهران برگزار شد.

ایران شریک اقتصادی قابل اعتماد روسیه است
معاون نخست وزیر روسیه در سخنان خود در آغاز این نشست مشترک گفت: روابط میان روسیه و ایران سال به سال در حال تقویت و زمینه های همکاری دوجانبه ما در حال گسترش می باشد. ایران شریک اقتصادی قابل اعتماد روسیه است.
بنا بر گزارش کانال تلگرامی سایت سفارت روسیه در ایران،‌ نوواک با بیان اینکه مسکو و تهران در مسائل همکاری‌های بین المللی از یکدیگر پشتیبانی می کنند، افزود: ایران با حمایت روسیه به عضویت کامل در گروه بریکس درآمد؛ ما همچنین به همکاری موفقیت آمیز در قالب اوپک پلاس ادامه می‌دهیم.
رئیس طرف روسی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه اظهار داشت:‌ در نتیجه همکاری نزدیک شرکت های روسی در ایران، پروژه های اکتشاف و استخراج مواد معدنی، ساخت نیروگاه‌های هسته ای (نیروگاه اتمی بوشهر) و زیرساخت‌های حمل و نقل و لجستیک (خط راه آهن رشت – آستارا) در حال اجرا هستند.
نوواک ضمن اشاره به توسعه روابط بشردوستانه میان دو کشور اعلام کرد: تعداد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های روسیه طی پنج سال گذشته چهار برابر افزایش داشته و به بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر رسیده است.
 وی همچنین بر افزایش علاقه مندی متقابل سفرهای گردشگری میان شهروندان دو کشور تاکید کرد.
معاون نخست وزیر روسیه از همکاران ایرانی خود دعوت کرد تا در همایش سرمایه گذاری قفقاز که ۸ تا ۱۰ خردادماه ۱۴۰۳ در شهر مینرالنی وودی، همایش بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ که از ۱۶ تا ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ در شهر سن پترزبورگ و همچنین همایش بین المللی هفته انرژی روسیه که از ۵ تا ۷ مهرماه ۱۴۰۳ در مسکو برگزار می‌شود، شرکت کنند.
در جریان این نشست طرفین در مورد طیف گسترده ای از زمینه های مشارکت دوجانبه در حوزه بهداشت، ساختمان، انرژی، صنعت، کشاورزی، آموزش، علم، ورزش و غیره گفتگو کردند.
در چارچوب کمیسیون مشترک اسنادی به امضا رسیدند که به توسعه همکاری ها، افزایش حجم تجارت دوجانبه و تنوع بخشیدن به ساختار آن کمک می کنند.
معاون نخست وزیر روسیه در چارچوب سفر کاری خود به تهران همچنین با محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد.

جواد اوجی وزیر نفت  از امضای تفاهمنامه ۱۵ سند مشتمل بر ۱۱ محور همکاری بین ایران و روسیه در هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور خبر داده است. 

پیش از این کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف از جمله نفت و گاز در حال همکاری مشترک هستند، گفت:‌ درحوزه گاز هم همکاری‌های مشترک طرح‌ریزی شده است که به نظر من، می‌تواند به نتیجه هم برسد؛ در مقطع کنونی مذاکراتی در این پیوند با برخی شرکت‌های بزرگ روسیه در حال انجام است که برخی از آنها در حوزه سرمایه‌گذاری، برخی در حوزه تبادل تکنولوژی و برخی هم حوزه‌های دیگر صنعت گاز را در بر می‌گیرد؛ علاوه بر این، دو کشور در موضوع صادرات گاز روسیه نیز می‌توانند همکاری داشته باشند.

وزیر نفت پیش از این ۱۹ مهرماه ۱۴۰۲ در سفر به مسکو با اشاره به دیدگاه مثبت روسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در زمینه ایجاد هاب گازی در جنوب ایران، بر تلاش تهران و مسکو در این راستا تاکید کرده بود. .
جواد اوجی که ریاست طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه را برعهده دارد، در دیدار مدیرعامل شرکت گازپروم روسیه با اشاره به مذاکرات خود با الکساندر نواک معاون نخست‌وزیر و رئیس طرف روسی این کمیسیون مشترک، برداشته شدن گام‌های عملی برای ایجاد هاب گازی ایران و روسیه در ساحل شمالی خلیج فارس را خواستار شد.

برچسب‌ها