لندن – ایرنا – کنفرانس «مریم (س) پلی بین اسلام و مسیحیت» با حضور سفرای مقیم واتیکان، محققان، روزنامه‌نگاران و اندیشمندان کاتولیک و مسلمان در ایتالیا برگزار شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد حسین مختاری سفیر کشورمان در واتیکان در این آیین اظهار داشت: مریم بنت عمران و مادر عیسی (ع)، در اسلام تنها زنی است که نامش به صورت مستقیم و آشکار در قرآن آمده و این کتاب آسمانی ۳۴ مرتبه مستقیم و بیش از یکصد آیه به شرح حال او اشاره می‌کند و به صراحت او را برترین زن عالم می‌داند.

وی با بیان اینکه نام حضرت مریم (س) در ۱۲ سوره قرآن ذکر شده و حتی یک سوره به نام او است، افزود: قرآن به مراتب، بیشتر از کتاب مقدس مسیحیان در مورد حضرت مریم(س) صحبت کرده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین مختاری با بیان اینکه در قرآن کریم جز حضرت مریم (س) نام هیچ زنی به صراحت نیامده است، اضافه کرد: البته در این کتاب آسمانی اشاراتی به دیگر زنان جهان بدون نام بردن از اسم آنها شده است که در این زمینه به حوا زن حضرت آدم، زن حضرت نوح (ع)، زن حضرت لوط (ع)، هاجر و سارا زنان حضرت ابراهیم (ع)، زن حضرت عمران (ع) که مادر حضرت مریم (س) باشد، آسیه زن فرعون، دختران حضرت شعیب (ع)، زلیخا زن عزیز مصر و همسر پیامبر اعظم (ع) می توان اشاره کرد.

سفیر کشورمان همچنین بیان داشت: در الهیات، حضرت مریم (س) وجه مشترک الهیات اسلامی و مسیحی است. آن حضرت می تواند طریقه وصل اسلام و مسیحیت باشد، به حدی که خود مریم (س) می تواند راهگشای تقریب بین مسلمانان و مسیحیان باشد.

وی اشاره کرد: قرآن برای حضرت مریم (س) یک حقیقت مستقل قائل است که به عبارتی اگر ایشان مادر عیسی (ع) هم نبود، جایگاه رفیع و الگو بودن خود را داشت.

حجت‌الاسلام و المسلمین مختاری ادامه داد: مسلمانان معتقدند که حضرت مریم (س) با قطع نظر از اینکه مادر حضرت عیسی (ع) است خودش فی نفسها واجد فضائل و کرامات فراوان و دارای مقام های معنوی زائد الوصفی است و می تواند در ابعاد مختلف زندگی انسان در دو قلمرو فرد و اجتماع سرمشق و به عنوان یک زن استثنایی و انسان کامل برای همه بشریت الگو و نمونه باشد.

وی افزود: ولی در مسیحیت و به‌خصوص در کتاب انجیل از آن حضرت فقط به عنوان مادر عیسی مسیح (ع) یاد شده است؛ یعنی فضیلت و کمال او در گرو مادر بودن حضرت عیسی (ع) است. اگرچه بعدها در سنت مسیحی این خلأ پُر و حضرت مریم (س) به عنوان یک اسوه توصیف شد.

در ادامه، استفانو چکین رئیس آکادمی بین المللی پاپی مریم شناسی در مورد شخصیت و جایگاه حضرت مریم (س) در اسلام و مسیحیت سخنرانی کرد.

وی زن و حضرت مریم (س) را از نگاه فرهنگ‌های مختلف مورد بررسی قرار داد و در بخشی به جایگاه ویژه ای که زن به عنوان مادر برخوردار است اشاره کرد و افزود: در جوامع اسلامی باکره بودن مریم موضوع مهمی است و مسلمانان و فرهنگ های مختلف به این موضوع اهمیت می دهند و حتی برای عیسی (ع) احترام قائل هستند.

این کشیش مسیحی اضافه کرد: ایران فیلمی بلند درباره مریم ساخته که بسیار آموزنده و مفید برای شناخت آن حضرت توسط مسلمانان است. همچنین به تعالیم کاتولیک در مورد مریم و موارد تاریخی همچون نام های مختلف همچون ماری، مری و مریم که همه ادیان اعم از یهودی، مسلمان و مسیحی از ایشان یاد می کنند، اشاره شده است.

وی با بیان اینکه در مورد حضرت مریم (س) نه تنها در مسیحیت بلکه در قرآن به باکره بودن وی یاد شده است و عیسی (ع) فرزند او نشان از قدرت خداست، افزود: ما باید همدیگر را حمایت کنیم چراکه یک خدا داریم که آن را می پرستیم. مسیحیت و اسلام باید با هم کار و از یکدیگر حمایت کند و برای داشتن جهانی امن و راحت فکر کند.

در این آیین همچنین سفرای بولیوی، پاراگوئه و نماینده مجارستان ضمن ارائه آمارهایی در رابطه با حقوق، نقش و جایگاه زنان در جامعه و از نگاه قانون اساسی در کشورهای خود، تاکید کردند که باید به زنان میدان و زمینه بیشتری جهت ایفای نقش در مناصب بالای جامعه داد.

آن‌ها اشاره کردند: اینکه تعداد زیادی از زنان در جهان به عنوان سفیر و نماینده کشورها حضور دارند و در واتیکان تعدادی از سفرا زن هستند گویای ظرفیت آن‌ها است که البته در برخی کشورها از رئیس دولت تا مقام وزیر و سایر سمن‌ها در دست زنان است و این امر باید گسترده تر شود.

اخرین سخنران این نشست زهرا سابیتی محقق لبنانی ایرانی بود که در خصوص جایگاه زنان در اسلام و بحث حجاب و اهمیتی که اسلام به زن و مادر قائل است مطالبی ایراد کرد.

به گزارش ایرنا، این نشست به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و با همکاری موسسه بین المللی کاریتا پلتیکا و آکادمی بین المللی پاپی مریم شناسی در سالن کنفرانس پیوی یازدهم واتیکان برگزار شد.