به گزارش روز جمعه ایرنا، گروه های فلسطینی شرکت کننده در نشست مسکو با صدور بیانیه مشترک تاکید کردند که برای انجام فوری وظایف خود در قبال مردم فلسطین و اتحاد و همافزایی قدرت خود برای تحقق آرزوهای مردم فلسطین توافق کردند.
این گروه ها در بیانیه ای که در ۹ بند صادر کردند، بر مقابله با تجاوزات اسرائیل و جنایت «نسل کشی» این رژیم جنایتکار علیه مردم فلسطین در نوار غزه، کرانه باختری و قدس که با حمایت، کمک و مشارکت آمریکا انجام می شود، تاکید داشتند.
این گروه ها بر مقاومت و ایستادگی در برابر اسرائیل و خنثی کردن تلاش های این رژیم برای کوچاندن فلسطینیان از سرزمین خود به ویژه در نوار غزه یا در کرانه باختری و قدس شریف توافق و تاکید کردند که شهرک سازی و گسترش شهرک سازی بر اساس قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی ملل سازمان ملل متحد غیرقانونی است.
گروه های فلسطینی همچنین بر انجام تلاش های خود برای رفع محاصره وحشیانه نوار غزه و کرانه باختری و ارائه کمک های بشردوستانه، حیاتی و پزشکی بدون محدودیت و قید و شرط تاکید کردند.
آنها همچنین توافق کردند که ارتش رژیم صهیونیستی را به عقب نشینی از نوار غزه و جلوگیری از تلاش برای تداوم اشغالگری یا سیطره بر هر قسمت از نوار غزه به بهانه ایجاد مناطق حائل و بقیه اراضی اشغالی مجبور کنند.
گروه های فلسطینی هرگونه تلاش برای جدا کردن نوار غزه از کرانه باختری از جمله قدس را به عنوان بخشی از تلاش برای سلب حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین و مخالفت با ایجاد کشور آزاد و مستقل فلسطین با حاکمیت کامل فلسطینیان بر تمام اراضی اشغالی فلسطین به پایتختی قدس دانستند و مخالفت خود را با این تلاش ها ابراز کردند.
آنها بر مواردی همچون حمایت و پشتیبانی از مقاومت قهرمانانه مردم مبارز فلسطین و اشتیاق خود به حمایت از مردم غزه و کرانه باختری به ویژه قدس شریف، مقاومت دلیرانه آنها برای غلبه بر زخم ها و ویرانی های ناشی از تجاوز جنایتکارانه رژیم اسرائیل، بازسازی آنچه که توسط اشغالگران صهیونیست ویران شده است، حمایت از خانواده شهدا و مجروحان و همه کسانی که خانه و اموال و منابع درآمد خود را از دست داده اند، تاکید کردند.
احزاب فلسطینی همچنین توافق کردند که با توطئههای اشغالگران صهیونیست و تجاوزهای مستمر آنها به مسجد الاقصی و ممانعت صهیونیست ها از انجام آزادانه عبادت در ماه مبارک رمضان و جلوگیری رژیم اسرائیل از ورود نمازگزاران فلسطینی به مسجد الاقصی مقابله کنند و بر مقاومت در برابر هر گونه آسیبی که به مسجد الاقصی و مقدسات اسلامی و مسیحی در شهر قدس وارد می شود، تاکید کردند.
تاکید بر حمایت همه جانبه از اسیران زن و مرد فلسطینی که در زندان های رژیم صهیونیستی در معرض انواع شکنجه و ستم قرار دارند و در اولویت قرار دادن تمام تلاش خود برای آزادی آنان، از دیگر بندهای این بیانیه بود.
آنها همچنین بر حمایت آژانس بین المللی امداد و نقش حیاتی آن در تحت پوشش گرفتن آوارگان فلسطینی تا زمان بازگشت آنها و اجرای قطعنامه شماره ۱۹۴ سازمان ملل متحد، تاکید کردند.
در این بیانیه مشترک، گروههای فلسطینی از دولت آفریقای جنوبی به دلیل حمایت از مردم فلسطین و ایفای نقش در تشکیل پرونده در دیوان بینالمللی دادگستری به منظور محاکمه اشغالگران صهیونیست به خاطر جنایت نسلکشی آنها علیه مردم غزه قدردانی کردند.
گروه های فلسطینی که در شهر مسکو گرد هم آمدهاند از رهبران روسیه به خاطر میزبانی این نشست و موضع آنها در حمایت از آرمان فلسطین تشکر و یادآوری کردند که در این نشست روحیه مثبت و سازنده ای حاکم بود.
گروه های فلسطینی توافق کردند که برای رسیدن به یک وحدت ملی فراگیر که همه نیروهای فلسطینی را شامل شود جلسات مذاکراتشان در دورهای آینده ادامه یابد.
نشست مذاکرات گروها و احزاب فلسطینی در چارچوب تلاش جدید برای دستیابی به پیشرفت در پرونده آشتی این گروه ها که از ۱۷ سال قبل تاکنون در حال تزلزل بوده است دیروز (پنجشنبه) به میزبانی روسیه در مسکو برگزار شد.
برای اولین بار پس از هفتم اکتبر (آغاز عملیات طوفان الاقصی) در بحبوحه جنگ رژیم اسرائیل علیه ساکنان نوار غزه بود که گروه های فلسطینی با یکدیگر دیدار کردند.