به گزارش ایرنا زنان خوزستانی در کنار مردان در همه اقشار از خانهدار و کارمند گرفته تا دانشجو و دانشآموز و کارآفرین امروز در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرکت کردند تا نقش خود را در حماسه سیاسی انتخابات ایفا کنند.
در بررسی همه دورههای تاریخی زنان در رویدادهای سیاسی چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم اثرگذاری ویژهای داشتهاند و نام بسیاری از زنان در تاریخ اینگونه ماندگار و ثبت شده است.
طی دهههای گذشته و سالیان مختلف حضور زنان چهره و شکل جدید به خود گرفته است و زنان ایرانی بیش از پیش توانستهاند در عرصههای مختلف از جمله حوزه سیاسی دستاوردهایی را به ارمغان بیاورند با این حال رسیدن به حد مطلوب در این زمینه نیازمند فراهم کردن بسترهایی است که توسط قانونگذاران با تصویب قوانین میتواند تسهیل شود.
هدف حضور در انتخابات چه برای زنان و مردان در یک راستا و دستیابی به منافع ملی است اما برای زنان این مساله تمایز ویژهای با مردان دارد که آن مساله مطالبات زنان برای استیفای حقوق شرعی و قانونی آنان است.
حضور زنان در مشاغل مختلف مدیریتی، اشتغال زنان، ارتقای سطح رفاهی و اجتماعی زنان خانهدار، توجه به نظام شغلی زنان، حمایت از زنان در آسیبهای اجتماعی، حمایت از زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست و... بخش عمده مطالباتی بوده که زنان از نامزدهای انتخاباتی داشتهاند و امیدوار بودند که این مطالبات از طریق مجلس محقق شود.
زهرا احمدیان یکی از بانوان شرکت کننده در انتخابات در یکی از شعب اخذ رای اهواز به خبرنگار ایرنا گفت: حضور در انتخابات به ویژه در زمانی که دشمنان تاکید زیادی برای منصرف کردن مردم از انتخابات دارد خیلی مهم است من به عنوان یک زن خانهدار وظیفه خود دانستم که در انتخابات شرکت کنم و علاوه بر آن فرزندان و همسرم را نیز در این حرکت سیاسی با خود همراه کنم.
وی افزود: ما همواره در کنار انقلاب اسلامی بودهایم و تا آخر نیز کنار انقلاب میمانیم اما از مسئولان نیز انتظار داریم مشکلاتی که وجود دارد برطرف کنند.
درسا آقامیرزایی، بانوی دیگری در حاشیه حضور خود در انتخابات میافزاید: من به عنوان یک شهروند امروز در انتخابات شرکت کردهام و آن را وظیفه خودم میدانم اما به عنوان یکی از دختران این سرزمین انتظار دارم نامزدهای مجلس همانطور که پیش از انتخابات به سمت ما میآیند و از ما کمک میخواهند پس از انتخابات نیز حرفها ما را بشنوند.
وی میگوید: مساله اشتغال به ویژه برای دختران دانشجو نیازمند حمایت و پشتیبانی از سوی مجلس است و باید راهکارهایی برای بهتر شدن وضعیت اشتغال زنان تحصیل کرده ارایه کنند.
فریبا جعفری، یک بانوی دیگر به خبرنگار ایرنا گفت: ما به عنوان زنان شاغل از نمایندگان مجلس انتظار داریم نسبت به قوانین اشتغال زنان در مجلس بازنگری شود و در برخی موارد به ویژه در مسالهای همچون مرخصی زایمان هنوز مشکلاتی وجوددارد که لازم است نمایندگان مجلس در این زمینه شرایط را بهتر کنند.
مریم قطبالدین نیز که با فرزند خردسال خود در انتخابات حضور یافته است میگوید: دشمن باید بداند که ما با فرزندان و جان خود در مقابل دشمنان و مستکبران میایستیم و از انقلاب دفاع میکنیم؛ دشمن نمیتواند با حرفهای نادرست ما را از شرکت در انتخابات بازدارد چرا که ما به کار خودمان ایمان و اعتقاد داریم.
نازنین عباسی دیگر بانوی شرکت کننده از نمایندگان مجلس میخواهد که وعده و وعیدهای پیش از انتخابات را به فراموشی نسپارند و آنها را پس از روشن شدن نتایج انتخابات نیز پیگیری کنند.
وی میگوید: ما تلاش خود را میکنیم تا از میان نامزدهای انتخاباتی آنهایی که از صداقت بیشتری برخودار هستند حمایت کنیم.
این بانو ادامه داد: با این حال تجربه نشان داده نامزدهای انتخاباتی قبل از انتخابات و پس از انتخابات حرفهایشان خیلی تغییر میکند لذا از نامزدهای انتخاباتی درخواست داریم با قبل از انتخابات خود خیلی تفاوت نداشته باشد.
به گزارش ایرنا فرآیند رای گیری در سه هزار ۵۳۳ شعبه استان از ساعت هشت صبح شروع شده است، اسامی و کد نامزدها به تفکیک هر یک از ۲ انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در شعب اخذ رای نصب شده است. بیش از سه میلیون و ٨٠٠ هزار خوزستانی واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ١٧٠ هزار نفر رای اولی است.
از مجموع سه هزار و ۵٣٣ شعبه اخذ رای در استان، ٩٠٠ شعبه سیار برای رای گیری در مناطق عشایری و سخت گذر استان آماده شده است.
زمان رای گیری تا ساعت ۱۸ امروز تعیین شده است اما درصورت نیاز افزایش خواهد یافت.
خوزستان دارای ١٨ کرسی در مجلس شورای اسلامی و ۶ کرسی در مجلس خبرگان رهبری است.