کرمانشاه- ایرنا- اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه در مراسمی به مناسبت روز شهید از مروجان حوزه فرهنگ ایثار و شهادت استان تجلیل کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ در این مراسم که شامگاه سه‌شنبه در سالن آمفی تئاتر مجموعه فرهنگی ورزشی قمر بنی هاشم (ع) بنیاد شهید کرمانشاه برگزار شد؛ از دستگاه‌های برتر و خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت تجلیل به عمل آمد.

در این مراسم از «عبادالله آذرگون» و «فرزاد نویدی» خبرنگاران ایرنا مرکز کرمانشاه و همچنین ۱۰ نفر از خبرنگاران صدا و سیمای استان نیز به عنوان مروجان فرهنگ ایثار و شهادت در استان تجلیل شد.

شهدا با شهادت به سعادت ابدی رسیدند

در این مراسم استاندار کرمانشاه در سخنانی با بیان اینکه اگر جامعه می خواهد در مسیر سعادت قرار بگیرد بهترین الگو شهدا هستند، با تجلیل از مقام والای شهدا اظهار کرد: شهدا با شهادت به ملکوت اعلی و سعادت ابدی رسیدند و هیچ نیازی به ما ندارند و حقیقتآ این ما هستیم که به نام، یاد و راه شهدا نیازمندیم.

«محمدطیب صحرایی» با بیان فرازی از فرمایشات رهبری معظم انقلاب که فرمودند: "زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست" افزود: یکی از حکمت های این گفته آن است که جامعه در مسیر زندگی در فضای ایثار و ایثارگری قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: یاد شهدا همواره جامعه را در مسیر سعادت قرار می دهد و به کارگیری تفکر شهدا در تمام ارکان تکلیفی یقینا اثر خود را در همه عرصه ها خواهد گذاشت.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه نیز در ادامه این مراسم با تبریک فرا رسیدن ۲۲ اسفند روز شهید، تاسیس بنیاد شهید در سال ۵۸ و ادغام سه نهاد ایثارگری در سال ۸۳ با نام بنیاد شهید و امور ایثارگران را نگاه ویژه امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری در خدمت رسانی مطلوب به خانواده های معظم شاهد و ایثارگر دانست و گفت: برماست که که از دستاوردهای نظام که ثمره خون شهداست حمایت و حضانت کنیم.

«خسرو شهیدی» هفته گرامیداشت مقام شهید را که از هفدهم تا بیست و دوم اسفند است بهانه خوبی برای بزرگداشت هرچه بهتر یاد و خاطره شهدا عنوان کرد و افزود: به همین خاطر برآن شدیم که به مناسبت "روز شهید" از تعدادی از دستگاه هایی که بنیاد شهید را در طول سال یاری کرده و در برنامه های مختلف این نهاد مشارکت داشته اند قدردانی کرده و تقدیر به عمل آوریم.

انجام ۳۰ هزار سرکشی از خانواده‌های شهدا

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود به «طرح سپاس» اشاره کرد و گفت: این طرح که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و مسوولان عالی نظام است به یاری خدای متعال و با همراهی مطلوب دستگاه های اجرایی استان به خوبی پیگیری شده به نحوی که تعهد ۲۷ هزار دیداری که از سوی بنیاد مرکز برای بنیاد کرمانشاه در نظر گرفته شده بود در پایان سال جاری با افزایش سه هزار نفری هم اکنون به ۳۰ هزار دیدار و سرکشی رسیده است.

شهیدی همچنین به برنامه عملیاتی در بنیاد شهید استان اشاره کرد و افزود: ماهانه در هر معاونت ۲۵۰ تا ۳۰۰ ماموریت با اعتبار و دستورالعمل مشخص انجام می گیرد که همکاران ما می بایست اسناد و مدارک خود را بر اساس جداول این برنامه عملیاتی بارگزاری کرده که در پایان هر ماه نیز اقدامات بنیاد استان با ادارات بنیاد سراسر کشور سنجیده شده و مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: بنیاد شهید کرمانشاه در طول سال جاری توانسته است با تلاش شبانه روزی همه همکاران در این برنامه عملیاتی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده و فعالیت های بنیاد کرمانشاه را به خوبی پیش ببرد که در این فرصت وظیفه خود می دانم از تلاش مجدانه همراه با عشق و علاقه همکارانم در خدمتگزاری مناسب به جامعه هدف تقدیر و تشکر کنم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه همچنین با اشاره به انجام یک هزار و ۲۸۵ تاریخ شفاهی از خاطرات ایثارگران که در اسناد بنیاد شهید ثبت و ضبط شده است، این اقدام را گامی مهم در راستای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه دانست.

شهیدی ضمن اشاره به اجرای «طرح سپاس» و طرح مراجعه خادم به مخدوم که از اولویت های سال آینده بنیاد است از همکاری و مساعدت دستگاه های اداری استان که در طول سال یار و همراه بنیاد بوده اند قدردانی کرد.

خانواده معظم شهدا سرمایه های اصلی انقلاب هستند

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه نیز در ادامه این مراسم از خانواده های معظم شهدا به عنوان سرمایه های انقلاب یاد کرد و گفت: این عزیزان با صبوری، مقاومت و از خودگذشتگی به همه ما درس ایثار دادند.

سردار «مهدی حاجیان» اظهار کرد: شهدای والامقام ستارگان درخشان آسمان کشور هستند که با فداکاری و نثار جان پاک خود استقلال و آزادی را برای نظام و انقلاب به ارمغان آوردند.

وی ادامه داد: امروز جمهوری اسلامی به برکت خون مطهر همین شهدا و به خاطر رشادت و از خودگذشتگی آن ها در رفیع ترین قله های جهان قرار دارد و همه دنیا به چشم یک قدرت بزرگ جهانی به کشورمان نگاه می کنند.

سردار حاجیان تصریح کرد: در این میان اجر و پاداش خانواده های معظم شهدا نیز کمتر از شهید عزیزشان نیست و بدون تردید در نزد خداوند متعال جایگاه رفیع و بلند مرتبه ای دارند و می توانند بهترین الگو برای همه ما باشند.

رییس پلیس استان کرمانشاه دیدار با خانواده شهدا و دلجویی از آن ها را جزو اصلی ترین وظایف مسوولان کشور دانست و گفت: همه مسوولان در برابر خانواده های معظم شهدا و ایثارگران مسوول بوده و باید تلاش کنند تا در کنار دیگر شهروندان، مشکلات آن ها نیز در اسرع وقت مرتفع شود.

وی ادامه داد: مجموعه انتظامی خود را خادم خانواده معظم شهدا و ایثارگران می داند و با همه توان برای رفع و کاهش مشکلات این عزیزان تلاش خواهد کرد.

سردار حاجیان در پایان گفت: بدون شک تا زمانی که فرهنگ ایثار و شهادت در کشور ما جاری است دشمنان هرگز نمی توانند خدشه ای به آرمان های اصیل انقلاب وارد کنند.

کرمانشاه ۹۸۰۰ شهید دارد

به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در هشت سال دفاع مقدس به صورت مستقیم درگیر جنگ با رژیم بعثی عراق بود.

مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۵۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، یکهزار و ۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه نخست زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر پایداری مردم این دیار است.