به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، هاله سمیعی روز شنبه با اشاره به پیچیدگیهای تقلب در حوزه غذا، گفت: این موضوع تا حد زیادی با هوش سیاه افراد و شبکههای سودجو مرتبط است و در بیشتر موارد در مواد غذایی گران قیمت و کمیاب بروز و ظهور دارد.
وی با اشاره به اینکه تقلب و سوء استفاده همواره در حوزه غذا وجود دارد، افزود: نظارت کافی و صحیح به فرایند غذا از مزرعه تا سفره یا به تعبیر عدهای از مزرعه تا قاشق میتواند از گسترش تقلبهای غذایی بکاهد و این موضوعی است که وظیفه سازمان غذا و دارو و اداره کل فراوردههای غذایی را مهم و راهبردی جلوه میدهد.
این کارشناس فراوردههای غذایی با بیان اینکه احتمال تقلب برای یک ماده غذایی گرانقیمت یا یک ماده غذایی کمیاب و دور از دسترس بیشتر مطرح است، تصریح کرد: برخی افراد ادعاهایی برای محصول خود مطرح میکنند؛ در حالی که ممکن است ادعاها واقعی نباشد؛ بنابراین برای آنکه ادعاها را به نتیجه قابل پذیرش در ذهن مردم برسانند، از موادی که اطلاعات آن در برچسب بستهبندی دیده نمیشود، استفاده میکنند و همین موارد موجب عوارض برای مصرف کنندگان این محصولات میشود.
به گفته سمیعی، اگر چه کم فروشی در حوزه تولید غذا در سطحهای مختلف آن محدود به یک کشور یا شرایط اقتصادی و اجتماعی و محدود به برهه زمانی خاصی هم نیست، اما باید در مورد تقلبهای غذایی به موقع وارد عمل شویم و اجازه ندهیم این معضل به روندی عادی و فراگیر بدل شود؛ بنابراین هر چه در معیارهایمان جدی باشیم و تشویق و تنبیهها منطبق با ضوابط و قانون باشد تقلب کم و کمتر میشود.