تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰

زنجان - ایرنا - ورزش‌های رزمی استان زنجان با ۴۰ رشته فعال در مرکز و سطح شهرستانها نیازمند حمایت و نگاه ویژه بخش خصوصی و دولتی است چون مسایل و مشکلات مالی مانع اجرای بسیاری از برنامه‌های آن می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ‌ ورزش های رزمی یا هنرهای رزمی به عنوان مجموعه ای از هنرهای رزمی و تکنیکی از جمله ورزش های مهیج، پرجنب و جوش و مفرحی است که امروزه طرفداران بسیاری را در جهان به خود جذب کرده است.

این دسته از ورزش ها شامل فنون مبارزه ای و تکنیک های سنتی و باستانی است که از این فنون در مقابله تن به تن و دفاع شخصی استفاده می‌شود.

ورزش های رزمی نیز مانند بسیاری از ورزشهای دیگر ارتقای سلامت جسمانی و روانی و رشد مهارتهای فردی را در پی دارد و هر یک از رشته های آن با اهداف مختلفی چون شرکت در مسابقات، سرگرمی و انگیزه دفاع در برابر خطرات انجام می شود.

سبک های مختلف ورزش های رزمی در سه گروه با سلاح، بدون سلاح و مجموع هر ۲ تقسیم بندی می شود که هر یک دارای فنون و قوانین خاص خود است که هر یک از آنها با اهداف خاصی از جمله سرگرمی، ‌ شرکت در مسابقات و یا دفاع شخصی در برابر خطرات انجام می‌شود.

آکسایا، آمادای، اوکسیان، اهمتان، ایساتیس، اسپدان، کاسپین، آگماتانو، پارتیان، تیس کوپان و تیرازیس از جمله سبک های ورزش های رزمی است و اَیکیدو، موی تای، بوکس، کیک بوکسینگ و اسپوکس نیز از در زیرمجموعه ورزش های رزمی قرار دارد.

برای اطلاع از وضعیت کنونی ورزش های رزمی در زنجان خبرنگار ایرنا با اسماعیل کریمی، رئیس هیات انجمن های ورزشهای رزمی استان زنجان گفت و گو کرده است.

ایرنا:‌ در زمان حاضر چه رشته هایی در هیات ورزش های رزمی استان زنجان فعال است؟

۴۰ رشته در هیات ورزش های رزمی استان ثبت شده که برخی در مرکز و برخی در شهرستانهای استان دایر است. هم اکنون ۴۰ رشته در هیات ورزش های رزمی استان ثبت شده که برخی رشته ها در مرکز و برخی نیز در شهرستان های استان فعال است.

یکی از رشته های اصلی این ورزش ها، مویتای است. رشته های دیگر تحت پوشش انجمن ملی کیک بوکسینگ قرار دارند که جزو رشته های پرطرفدار و دارای جایگاه جهانی هستند.

رشته های اصیل ژاپنی مانند کمیدو، وی آی دو و آیکیدو جزو رشته های اصلی این ورزش بوده و آیکیدو یک سیستم دفاع شخصی شرقی است.

در ورزش های همگانی، نینجا، دفاع شخصی و کیک بوکسینگ و رشته های متنوعی داریم که هر کس در هر زمینه ای علاقه مند باشد می تواند در این رشته ها فعالیت کند و میکس مارشال آرت نیز به عنوان یکی از رشته ها هنرهای رزمی است که در دنیا جایگاه خوب، ویژه و طرفداران خاص خود را دارد؛ در دنیا بر روی این سبک بسیار بحث وجود دارد و مانورهای تبلیغاتی بر روی آن انجام می شود.

این رشته نیز یکی از نقاط قوت هیات ورزش های رزمی استان می تواند باشد که از این طریق می توانیم حتی جذب حامی مالی داشته باشیم و به لحاظ مالی به هیات کمک کنیم.

در سبک ام ام ای نیز اگر حمایت لازم انجام شود قطعا جزو رشته های تاثیرگذار خواهد بود.

ایرنا: علاقه مندان به این ورزشها از چه گروه سنی می توانند در آن فعالیت کنند؟

ورزش های رزمی سن و سال نمی شناسد به خصوص دفاع شخصی که خیلی راحت در هر سنی قابل یادگیری و انجام است.

برخی رشته های ورزشی نیازمند مهارتها و فیزیک بدنی خاصی است اما دفاع شخصی را در هر سنی می توان انجام داد چراکه مهارت خاصی را نمی طلبد و نیاز به تکنیک و آمادگی جسمانی بالایی ندارد.

ایرنا:‌ اوضاع زیرساختهای این رشته ورزشی چگونه است؟

حال این رشته ورزشی آن گونه که باید خوب نیست، در زیرساختها مشکل داریم و این ارتباطی به خود استان ندارد. مسوولان ورزشی زنجان بسیار خوب عمل می کنند اما بودجه هایی که به ورزش تعلق می‌گیرد بسیار کم است.

تمامی هیات ها و از آن جمله هیات ورزش های رزمی با مشکلات مالی مواجه هستند و بسیاری از برنامه ها به دلیل این مشکلات به سرانجام نمی رسد.

ایرنا: برای جذب حامی مالی چه اقداماتی انجام شده است؟

هم اکنون وظیفه مسوولان و منتخبان مردم در مجلس شورای اسلامی ادای دین به مردم و ورزش استان است. انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را اخیرا با حضور گسترده مردم پشت سر گذاشتیم، ملت وظیفه خود را در این عرصه انجام دادند و اینک وظیفه منتخبان و سایر مسوولان است که دین خود را به این مردم و نظام ادا کنند که یکی از این موارد تصویب قوانین حمایتی در بحث ورزش است.

حامی ورزشی زمانی پای کار می آید که قوانین حمایت کننده پشت آن باشد ولی متاسفانه قوانین حمایت کننده یا نداریم یا اگر داریم به درستی اجرا نمی شود و این موارد باعث شده است قانون مدون خاصی در این خصوص نداشته باشیم که فرد حامی آن را بداند و بر اساس آن عمل کند.

بحثهای مالیاتی برای حامیان مالی جذاب نیست درحالیکه اسپانسرها نیز در راستای منافع خود از ورزش حمایت می کنند.

در این رابطه نیازمند قوانینی هستیم که ورزش های ما حمایت شوند و تحقق آن مستلزم این است که نمایندگان منتخب نگاه ویژه ای به ورزش داشته باشند.

ایرنا: چه برنامه ریزی هایی برای هیات ورزش های رزمی استان انجام شده است؟

پایه و اساس اصلی کار این هیات آموزش است و برنامه ویژه ای هم برای این امر در سطح هنرجوها و هم مربیان، داوران و حتی قهرمانان رزمی کار داریم چون این طور نیست که اگر کسی به درجه استادی رسید و مربی شد نیازی به آموزش نداشته باشد.

طبق اشل و برنامه ریزی های وزارت ورزش و جوانان هر مربی باید سالانه آموزش هایی را ببیند که ما نیز هر سال این آموزش ها را در استان برگزار می کنیم تا کمترین هزینه ها برای مربیان و ورزشکاران ایجاد شود.

زمانیکه زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری درست باشد به راحتی می توانیم در گسترش ورزش های رزمی برنامه ریزی کنیم و برنامه اصلی ما روی بحث آموزش است تا با جذب استعدادها و مربیان خوب و آموزش آنها، ورزش های رزمی را در استان گسترش دهیم.

ایرنا: طی امسال برای ورزش های رزمی چه اقداماتی انجام شده است؟

ساماندهی این رشته های ورزشی انجام شده است و امسال مسابقات قهرمانی کشوری در یکی از رشته های ورزشهای رزمی در استان برگزار شد و چهار ورزشکار و بنده به عنوان مربی و سرپرست به مسابقات بین المللی اعزام شدیم که نتایج خوبی کسب شد.

۲ مدال طلا توسط مهدیه زارع در بخش فرم و مبارزه و ۲ مدال نفره توسط کوثر محمدلو و یک نقره هم توسط میلاد مهاجری در مسابقات بین المللی کنیا کسب شد.

سطح این مسابقات خیلی خوب بود و قطعا بیش از این نیز می توانستیم مدال بیاوریم اما با مشکلاتی به خصوص مسایل مالی مواجه بودیم که تعدادی از ورزشکاران استان از اعزام جا ماندند و اگر یک تیم کامل اعزام می کردیم بسیار دست پرتر باز می گشتیم.

قبل از آن،‌ما مسابقات قهرمانی کشوری را در زنجان برگزار کردیم که نفرات منتخب این مسابقات به اردوی تیم ملی راه یافتند و چهار مدال توسط خانم های زنجانی کسب شد.

ایرنا: اوضاع بانوان ورزشکار استان در این رشته های ورزشی چگونه است؟

۶ سالن ورزشی در استان زنجان به ورزش دفاع شخصی اختصاص دارد. اوضاع این ورزش در بخش بانوان بسیار عالی است، بچه ها برای مسابقات کشوری دور بعدی و اعزام های پیش رو در حال آمده شدن هستند.

مسابقات کشوری که در زنجان برگزار شد فرصت جدید برای کشف استعدادها بود و تیم هایی که در مسابقات حضور یافته بودند وضعیت خوبی داشتند و استان زنجان در مسابقات کشوری با ۲۲ مدال مقام اول کشوری را کسب کرد.

هم اکنون ۶ سالن ورزشی داریم که انحصارا در دفاع شخصی ورزش های رزمی فعال هستند، در شهرستان های استان نیز رشته دفاع شخصی در شهرستان ابهر فعال است و در سایر شهرستان ها نیز در حال راه اندازی این رشته هستیم.

ایجاد این رشته ها در همه شهرستان ها مستلزم دریافت مجوز مربیگری از فدراسیون است و بدون آن امکان فعالیت در رشته های رزمی وجود ندارد.

ایرنا: هیات ورزش های رزمی استان زنجان چه درخواستی از مسوولان دارد؟ ‌

از مسوولان ورزش خواهش می کنیم حمایت جدی از ورزش و این رشته ورزشی داشته باشند چون ورزش علاوه بر اینکه مایه سلامتی افراد جامعه است، فرهنگ ایران اسلامی را در میادین بین المللی توسط ورزشکاران به نمایش می گذارد و باید حمایت های لازم از ورزش و ورزشکاران صورت گیرد.