تهران- ایرنا- دستگاه آشکارساز موج میلی‌متری اشیای پنهان به همت محققان دانشگاه صنعتی شریف ساخته شد. این دستگاه موفق به کسب رتبه دوم بخش «اتصال‌پذیری و میکروالکترونیک» جایزه ملی فناوری «نکست» شده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، دستگاه آشکارساز موج میلی متری اشیای پنهان که توسط تعدادی از استادان و فارغ‌التحصیلان دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف به سرپرستی مهدی شعبانی، زهرا کاوه‌وش و محمد فخارزاده ساخته شده است، موفق به کسب رتبه دوم بخش اتصال‌پذیری و میکروالکترونیک جایزه ملی فناوری نکست شد.

دستگاه «آشکارساز موج میلی‌متری اشیای پنهان» توسط محققان دو شرکت فناور «صنایع ارتباطی پایا» و «فناوری امواج بصیر» از دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده است.

این دستگاه برای شناسایی اشیای پنهان با کاربرد در اماکنی مانند فرودگاه‌ها طراحی و پیاده سازی شده است.

این دستگاه با تکنولوژی موج میلی‌متری در ورودی اماکن حساسی همچون فرودگاه‌ها و گمرک و زیارتگاه‌ها نصب می‌شود و دارای بخش‌های آرایه آنتن، الکترونیک فرکانس بالا، نرم افزار و هوش مصنوعی و مکانیک بوده و در مقایسه با نمونه خارجی، قیمتی نصف یا یک سوم دارد.

در طراحی و ساخت این دستگاه از تجهیزات بومی استفاده شده و تفاوت آن با دستگاه‌های ایکس‌ری استفاده شده در فرودگاه‌ها این است که دستگاه ایکس‌ری تنها فلزات را تشخیص می‌دهد، اما این دستگاه بومی، هر چیز پنهان شده زیر لباس را شناسایی می‌کند و خطری برای سلامت کاربر نخواهد داشت.

شناسایی اشیای ممنوعه و اعلام اخطار به اپراتور از دیگر مزایای این دستگاه به شمار می‌رود. تعدادی از این دستگاه‌ها در آستان قدس رضوی نصب شده است.