خدیجه معصومی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح به منظور معرفی خدمات و کارکردهای کتابخانههای عمومی در ۱۶ باب از این کتابخانه ها در آذربایجانغربی اجرایی می شود.
وی ادامه داد: بر این اساس کتابخانههای مرکزی و منتخب شامل کتابخانههای تازهتاسیس، کتابخانههای دارای جاذبههای خدمات و فعالیت، تا پانزدهم اسفند میزبان مردم، مسوولان، شخصیتهای مرجع و دستگاههای استانی و شهرستانی خواهند بود.
وی اضافه کرد: عضویت افتخاری مسوولان در کتابخانههای عمومی، نشستهای آزاداندیشی و مطالبهگری فرهنگی از مسولان استانی، قدردانی از برگزیدگان استانی دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، برنامههای فرهنگی با مشارکت اعضا و نمایشگاه و فروشگاه کتاب و همچنین عکس و کسبوکارهای بومی، از دیگر برنامههایی است که در این ایام در کتابخانههای منتخب برای اجرای طرح «کتابخانهگردی» برگزار می شود.
به گزارش ایرنا،نهاد کتابخانه های عمومی کشور، نهادی است فرهنگی با هویت اسلامی _ ایرانی، نافذ و اثرگذار بر جامعه دارای کارکردهای آگاهی بخشی، اطلاع رسانی آموزشی و ارشادی، زمینه ساز ارتقای مطالعه مفید، دارای نیروی انسانی متعهد، متخصص و آموزش دیده با حفظ جایگاه اول کشور در منطقه و موفق در رساندن کشور در زمره پانزده کشور برتر جهان از جهت سرانه فضا، عضو، منابع و امانت کتابخانه ای.
نهاد کتابخانههای عمومی کشور بر اساس قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانههای عمومی مصوب ۱۳۸۲ متولی قانونی اداره کتابخانههای عمومی در ایران است. پیش از تصویب این قانون کتابخانههای عمومی کشور با عنوان هیات امنای کتابخانههای عمومی کشور زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره میشد. اما پس از تصویب لایحه دولت در ۱۷ اسفند ۱۳۸۲ در مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان، نهاد مسوولت تاسیس، ساخت، تجهیز و بازسازی، توسعه و مدیریت و نظارت و سایر امور کتابخانه های عمومی در سراسر کشور را برعهده گرفت.
براساس آیین نامه اجرایی قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی کشور که در تاریخ ۴ آذر ۱۳۸۳ به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت تصویب شد، نهاد زیر نظر هیات امنا فعالیت می کند.
۱۷ اسفند برابر است با بیستمین سالگرد تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور.
آذربایجانغربی دارای ۱۰۱ کتابخانه عمومی است، که ۷۴ کتابخانه از ابن تعداد تحت مدیریت مستقیم اداره کل و ۲۷ باب نیز تحت نظارت اداره کل کتابخانههای عمومی استان است؛ از ۲۷ باب کتابخانهای که تحت نظارت است، ۲۳ باب به صورت مشارکتی و چهار باب نیز به صورت کتابخانه عمومی دارای مجوز، فعالیت میکنند.