محمدعلی سرگزی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۳۰ میلیارد ریال از این تسهیلات به ۷۰ هنرمند صنایع دستی در رشتههای مختلف سوزن دوزی، چرم دوزی و صنایع چوب و ۴۰ میلیارد ریال برای ساخت سه واحد بومگردی پرداخت شد.
وی افزود: کلاله سه هزار و ۶۵۰ هنرمند فعال در ۱۴ رشته سنتی و جدید و ۱۵ کارگاه تولید چرم دوزی، ابریشم بافی، صنایع چوب، زیورآلات سنتی ترکمن، سوزن دوزی و نمدمالی دارد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلاله، بومگردیها را از جمله ظرفیتهای شاخص گردشگری این شهرستان معرفی کرد و گفت: بیشترین علاقمندی گردشگران در سفر به این شهرستان حضور در طبیعت و مشاهده زندگی روستایی است لذا برای فراهم کردن شرایط اسکان بهتر آنان، علاوه بر فعال بودن مراکز اقامتی شهری، ایجاد اقامتگاههای بومگردی از سال ۹۵ مورد حمایت قرار گرفت و در این چند سال ۴۰ واحد بومگردی راه اندازی شد.
سرگزی با بیان اینکه ۱۰ اقامتگاه بومگردی جدید در کلاله در حال ساخت است، افزود: ۱۰ واجد بومگردی هم در انتظار صدور مجوز برای فعالیت است.
وی ادامه داد: تلاش داریم تا سال ۱۴۰۳ بومگردیهای این شهرستان به عنوان اصلیترین ظرفیتهای پذیرایی از مسافران و گردشگران کلاله به ۵۵ واحد برسد.
وی گفت: با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با عید نوروز برنامه ریزی خود را بر پذیرایی از مهمانان و گردشگران در ساعات افطار در مراکز بین راهی و بقاع متبرکه و همراه با اجرای آیین و رسوم مذهبی و معرفی جاذبههای تاریخی، طبیعی و گردشگری کلاله قرار دادیم.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلاله افزود: این شهرستان با ۴۰ اقامتگاه بومگردی، ۱۵ خانه مسافر، ۳۰ زائرسرا، هفت مزرعه گردشگری و ۶ مدرسه با ۴۰ کلاس درس پیش بینی شده ظرفیت پذیرایی و اسکان بیش از ۲ هزار مسافر و گردشگر را دارد.
سرگزی افزود: امسال ۱۱۹ هزار و ۸۸۷ نفر در مراکز اقامتی کلاله اسکان یافتند و ۷۹۲ هزار و ۳۵۰ نفر از ظرفیتها و جاذبههای شهرستان بازدید کردند که بیشترین بازدید مربوط به منطقه گردشگری خالدنبی و آقسو و دیوار تاریخی گرگان بود.
به گزارش ایرنا، قرار گرفتن کلاله در جوار پارک ملی گلستان و وجود دیوار تاریخی گرگان، پارک جنگلی آقسو و مراتع و جنگلهای همجوار با مجموعه تفریحی چشمه زاو، زیارتگاه خالد نبی و قبرستان باستانی (مشترک با شهرستان مراوهتپه)، دره پنجشیر، کارگاه کاوشگری قرهدیب، آتشکده یاساقلیق و تپههای باستانی، تالاب سولوکلی و ارتفاعات بیلیکوه، جنگلهای خدر اولیا، مرقد امامزاده عبدالله، سدهای بوستان و چمران، پارک لاله و مجموعههای پرورش اسب روستای صوفیان از جمله ظرفیتهای گردشگری طبیعی و تاریخی این شهرستان ۱۳۰ هزار نفره است.