کرمانشاه - ایرنا - برخی احزاب و گروه‌های سیاسی با گرایش‌های مختلف، لیست‌های جداگانه برای ۲ انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره شورای اسلامی در استان کرمانشاه منتشر و برخی از نامزدهای استان را مورد حمایت قرار دادند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمانشاه پیش از دیگر احزاب با برگزاری نشست خبری حمایت خود را از هفت کاندیدای مجلس شورای اسلامی و ۲ کاندیدای مجلس خبرگان رهبری در استان اعلام کرد.

مصطفی علما امام جمعه سابق کرمانشاه و مهدی خطیبی از مدرسان حوزه علمیه قم ۲ کاندیدای مجلس خبرگان رهبری در استان کرمانشاه در لیست شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمانشاه قرار گرفتند.

از میان ۲ کاندیدای مورد حمایت این شورا، مصطفی علما موفق به کسب ۲۰۶ هزار و ۸۴ رای شد و به عنوان منتخب اول مردم استان به این مجلس راه یافت اما مهدی خطیبی دیگر کاندیدای مورد حمایت شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی در استان کرمانشاه اگرچه ۱۹۱ هزار و ۵۳۰ رای کسب کرد و در جایگاه سوم قرار گرفت اما نتوانست وارد مجلس خبرگان رهبری شود.

امان نریمانی نماینده کنونی مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری مجددا مورد اعتماد مردم قرار گرفت و با کسب ۱۹۶ هزار و ۶۵۳ رای به عنوان نفر دوم به مجلس خبرگان رهبری راه پیدا کرد.

استان کرمانشاه ۲ کرسی در مجلس خبرگان رهبری دارد و این دوره سه نفر برای کسب این ۲ کرسی در استان با هم به رقابت پرداختند.

همچنین استان کرمانشاه با ۶ حوزه انتخابیه هشت کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد اما شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی استان کاندیداهای مورد حمایت خود را در پنج حوزه انتخابیه اعلام کرد چراکه در حوزه انتخابیه اسلام آباد غرب و دالاهو به جمع بندی نرسید.

این شورا در حوزه انتخابیه کرمانشاه از عبدالرضا مصری، محمد رشیدی و ابراهیم رحیمی زنگنه، در حوزه اورامانات از رستگار یوسفی، در حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی از حجت الاسلام سیدجواد حسینی کیا، در حوزه کنگاور، صحنه و هرسین از حجت الاسلام وحید احمدی و در حوزه انتخابیه قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب از فتح الله حسینی اعلام حمایت کرد.

لیست شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی کرمانشاه در تمام حوزه های انتخابیه استان کرمانشاه مورد اقبال قرار گرفت و کاندیداهای مورد حمایت این شورا منتخب مردم شدند اما در حوزه انتخابیه کرمانشاه ۲ نفر از نامزدهای مورد حمایت این شورا به دور دوم انتخابات راه یافتند.

مصری و رشیدی ۲ نماینده کنونی کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی هستند و رحیمی زنگنه نیز فرماندار سابق کرمانشاه و مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه است که از میان این سه نفر مورد حمایت شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی کرمانشاه محمد رشیدی به صورت مستقیم به مجلس راه یافت و مصری و رحیمی زنگنه به مرحله دوم راه یافتند.

در پنج حوزه انتخابیه دیگر استان کرمانشاه نیز هر پنج فرد منتخب؛ در لیست شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی قرار داشتند و موفق شدند آرای لازم برای ورود به مجلس را کسب کنند.

رستگار یوسفی در حوزه اورامانات فرماندار اسبق جوانرود و ثلاث باباجانی را در کارنامه کاری خود دارد و حجت الاسلام سیدجواد حسینی کیا در حوزه سنقر و کلیایی نیز نماینده کنونی این شهرستان است.

حجت الاسلام وحید احمدی نماینده دوره سوم و نهم مجلس شورای اسلامی حوزه کنگاور، صحنه و هرسین است که این دوره نیز (دوازدهم) در همین حوزه کاندید شد و فتح الله حسینی نیز نماینده اسبق حوزه انتخابیه قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب است که اکنون از همین حوزه منتخب مردم برای ورود به مجلس شد.

در ادامه حمایت احزاب و گروه های سیاسی از کاندیداها، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب کرمانشاه نیز با صدور بیانیه‌ای نامزدهای مورد حمایت خود را در انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه این شهرستان معرفی کرد.

این شورا طی لیستی با نام بردن از عبدالرضا مصری، محمد رشیدی و سید قاسم جاسمی آنها را به عنوان افراد منتخب شورای ائتلاف حوزه انتخابیه کرمانشاه به مردم معرفی کرد. در این لیست رشیدی به صورت مستقیم به مجلس راه یافت و مصری به مرحله دوم رفت.

در همین رهگذر ۶ نفر از نامزدهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کرمانشاه با امضای متنی ضمن اعتراض به آنچه که «عهدشکنی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در آستانه انتخابات» نام نهاده‌اند، اعلان کردند که بر اساس رای گیری در شورای ائتلاف قرار بود نامزدهایی که بیشترین رای را می آورند در لیست شورا قرار گیرند؛ اما بر خلاف توافق جمعی، اسامی افرادی در لیست قرار گرفته که در رای گیری، جایگاه پایین تری داشتند.

این متن اعتراضی به امضای محمدرضا واحدی، تورج عباسی، بهزاد باقری، میترا گلستانی، فرامرز یوسفوندی و حاتم امیریان رسیده است.

این ۶ نفر پس از اینکه در لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب کرمانشاه قرار نگرفتند؛ ترجیح دادند بصورت انفرادی در صحنه رقابت انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی بمانند که در نتیجه محمد رضا واحدی ۱۱۳۳ رای، تورج عباسی ۴۹۴۹ رای، بهزاد باقری ۳۵۷۵ رای، میترا گلستانی ۴۷۰ رای، فرامرز یوسفندی ۴۳۸۵ رای و حاتم امیریان ۲۶۶۲ رای مردم کرمانشاه را کسب کردند.

همچنین ۲ حزب کارگزاران سازندگی و اعتدال و توسعه نیز کاندیداهای مورد حمایت خود را برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه کرمانشاه و اورامانات معرفی کردند.

حزب کارگزاران سازندگی ایران در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه حمایت خود را از فضل الله رنجبر، منوچهر فخری و محمدرضا دادگر و در حوزه انتخابیه اورامانات شامل شهرستان‌های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی از محمد رئوف قادری اعلام کرد.

فضل الله رنجبر فرماندار اسبق کرمانشاه و منوچهر فخری معاون پیشین هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان است؛ محمدرضا دادگر نیز از فعالان حوزه فرهنگی و عمرانی است.

از میان لیست حزب کارگزاران سازندگی تنها فضل الله رنجبر توانست اعتماد مردم را کسب کند و به مرحله دوم انتخابات در حوزه شهرستان کرمانشاه راه پیدا کند.

حزب کارگزاران سازندگی در سایر حوزه های انتخابیه استان کرمانشاه کاندیدایی را مورد حمایت قرار نداده است.

فضل الله رنجبر فرماندار اسبق کرمانشاه و مدیر کل سابق امور اجتماعی استانداری کرمانشاه، منوچهر فخری معاون پیشین هماهنگی امور عمرانی استانداری های کرمانشاه و سمنان و همچنین شهردار اسبق کرمانشاه و سنندج و محمدرضا دادگر نیز از فعالان حوزه ساخت و ساز و دارای شرکت خصوصی در حوزه راهسازی است.

محمد رئوف قادری نیز از نیروهای اصلاح طلب منطقه اورامانات و نماینده دوره پنجم مردم این منطقه در مجلس شورای اسلامی بوده است.

حوزه انتخابیه اورامانات در شمال غربی استان کرمانشاه با بیش از ۳۵۰ هزار نفر جمعیت یک کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد و در این دوره از انتخابات ۱۸ نفر برای کسب این یک کرسی با هم به رقابت می پردازند.

جبهه شریان کرمانشاه نیز در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز از عبدالرضا مصری، ابراهیم رحیمی زنگنه و سید قاسم جاسمی حمایت کرد که از این لیست هم تنها قاسم جاسمی نتوانست اعتماد مردم را کسب کند.

جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی استان کرمانشاه نیز از عبدالرضا مصری، محمد رشیدی و سید قاسم جاسمی و حزب سبز استان کرمانشاه نیز از همین سه کاندید مجلس شورای اسلامی حمایت کرده و در مجلس خبرگان رهبری نیز مصطفی علما و مهدی خطیبی را در لیست خود قرار داد.

در این لیست نیز رشیدی مستقیم به مجلس راه یافت و مصری به مرحله دوم رفت اما جاسمی نتوانست اعتماد مردم را در این دوره جلب کند اگرچه با کسب ۱۹ هزار و ۱۷ رای از آرای مردم کرمانشاه توانست در بین ۱۱۱ نفر جایگاه قابل توجه نهم را کسب کند.

مجمع هماهنگی اصلاح طلبان استان کرمانشاه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی از کاندیدایی حمایت نکرده است اما این به معنای قهر با صندوق رای نیست و در انتخابات مشارکت می کنند.

به گزارش ایرنا؛ حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه با بیش از یک میلیون نفر جمعیت سه کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد و ۱۱۱ نفر در صحنه رقابت تا روز آخر /جمعه ۱۱ اسفند/ باقی ماندند.

استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۱۴ شهرستان است و هشت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی و ۲ نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.

حوزه های انتخابیه استان کرمانشاه شامل کرمانشاه با سه کرسی نمایندگی، اورامانات (شهرستان های پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر) یک کرسی، حوزه انتخابیه قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب یک کرسی، حوزه انتخابیه اسلام آباد غرب و دالاهو یک کرسی، حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی یک کرسی و حوزه انتخابیه کنگاور، صحنه و هرسین یک کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد.