مشهد- ایرنا- خدمت‌رسانی به هم‌نوع و یاری به دیگران در ادیان مختلف و به‌ویژه اسلام مورد تاکید جدی است و اردوهای جهادی نمونه‌ای ممتاز از این روحیه است که جوانانی بی‌مزد و منت، در کنار هم در سرمای زمستان و گرمای تابستان، با گام‌هایی استوار برای رفع محرومیت به کمک هم‌نوعان خود می‌شتابند.

به گزارش ایرنا، گروه‌های جهادی و جهادگران به واسطه فعالیت‌های مستمر و ارتباط با بدنه مردمی و تجربه گفت و گو و کار با مردم، بخشی اثرگذار از بدنه تشکلی بسیج هستند.

اردوهای جهادی، مجالی استثنایی برای تجربه فعالیت جمعی، ایجاد روحیه جهادی و تقویت حس نوع‌دوستی است و تمامی دستگاه های اجرایی باید با نگاهی تکلیف گرایانه، از این اردوها حمایت و پشتیبانی کنند.

رییس حرکت های جهادی بسیج سازندگی سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی در این خصوص گفت: تعداد کل گروه‌های جهادی استان ۶ هزار و ۳۰۰ گروه است و کل اعزام ها از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۶۹۸ گروه به تعداد ۸۵ هزار و ۱۰۰ نفر روز بوده است.

محمد آتون افزود: از مجموع گروه های جهادی استان، چهار هزار و ۲۱۰ گروه جهادی محلات، ۷۱۲ گروه دانش آموزی، ۶۹۳ گروه جامعه زنان، ۲۹ گروه طلاب و ۱۵۶ گروه جهادی دانشجویی است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون، اقدامات جهادگران در جهت محرومیت زدایی و عمرانی هزار و ۸۱۲ طرح بوده است. ترمیم و مرمت خانه نیازمندان، مرمت و بازسازی مسجد و حسینیه، ساخت و ترمیم حمام و سرویس بهداشتی، ساخت و ترمیم خانه عالم، بازسازی و مرمت مدارس، ترمیم و بهسازی چشمه و قنات از جمله فعالیت هایی است که در بخش عمرانی می‌توان به آنها اشاره کرد.

گروه‌های جهادی استان ۶ هزار و ۳۰۰ مورد است و کل اعزام ها از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۶۹۸ گروه به تعداد ۸۵ هزار و ۱۰۰ نفر روز بوده استرییس بسیج سازندگی خراسان رضوی هم گفت: رسالتی بر دوش جهادگران است و آن توسعه فرهنگ محرومیت‌زدایی در بین جوانان و ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم هر منطقه است.

محمد روحانی ادامه داد: جهادی ها در بخش های مختلف فعال هستند از جمله عرصه فرهنگی و تبلیغی، که در این زمینه اقدامات جهادگران در مسیر اعتلای فرهنگ شهادت و فعالیت های جهادی ۲۱ هزار و ۵۰۲ مورد بوده است. محفل انس با قرآن، توزیع اقلام فرهنگی و آموزشی، برپایی ۳۵۰ کلاس آموزش احکام و برگزاری ۱۱۳ یادواره شهدا از دیگر فعالیت های فرهنگی و تبلیغی بوده است.

وی افزود: در زمینه کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی نیز می‌توان به شناسایی، معرفی و تقویت مشاغل باغبانی و شیلات و صنایع تبدیلی، ارائه مشاوره کشاورزی، کاشت بیش از ۸۸ هزار اصله نهال به وسعت بیش از ۲۲ هکتار در استان و اصلاح الگوهای کشاورزی و اصلاح الگوهای دام و طیور اشاره کرد.

رییس بسیج سازندگی خراسان رضوی گفت: طرح هایی که در قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی انجام می‌شود غالبا به همت گروه های جهادی اجرا می شود و اعتبار طرح ها نیز بیشتر از محل کمک های مردمی و خیران، نهادهای انقلابی، بسیج سازندگی و سپاه امام رضا(ع) تامین می‌شود.

وی ادامه داد: ۱۷۴ طرح آب و خاک کشاورزی از جمله احیا و مرمت قنوات، انتقال آب استخر ذخیره، ۸۵ طرح آبرسانی و توزیع آب در چهار شهرستان بردسکن، جوین، داورزن و زاوه و ۳۴ روستا که طرح به صورت مشارکتی با اعتبارات دولت و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) انجام و اجرای آنها توسط بسیج سازندگی نواحی، ستاد و گروه های جهادی صورت گرفته است.

رییس بسیج سازندگی خراسان رضوی ادامه داد: اجرای خط انتقال و شبکه توزیع به طول ۷۳ کیلومتر، سه هزار و ۷۵۰ متر مکعب حجم مخازن ذخیره آب شرب و ساخت ۶ ایستگاه پمپاژ در ۲۵ روستا نیز هم اینک توسط جهادگران در حال انجام است.

وی افزود: هزار و ۱۰۲ طرح ساخت و تکمیل مسکن محرومان در قالب طرح های مشارکتی با اعتبارات کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی، کمک های مردمی و خیران، بسیج سازندگی و اجرا توسط گروههای جهادی نیز در حال اجرا است.

روحانی گفت: همچنین ۶۲ طرح آسفالت راههای روستایی و جاده بین مزارع، محوطه نواحی و حوزه‌های مقاومت و آسفالت محوطه پاسگاههای انتظامی و مرزبانی در مجموع به طول ۸۱ کیلومتر با عرض پنج و نیم متر از دیگر طرح های اجراشده است که تخصیص قیر توسط بسیج سازندگی کشور و اجرا توسط نواحی مقاومت با مشارکت خیران، دهیاری ها، شوراهای شهر و روستا و شهرداری ها از ابتدای امسال صورت گرفته است.

ساخت و تکمیل هزار و ۱۰۲ باب مسکن محرومان از جمله طرح های مشارکتی است که با اعتبارات کمیته امداد امام (ره)، بهزیستی، کمک های مردمی و خیران، بسیج سازندگی توسط گروههای جهادی در دست اجراست
رییس بسیج سازندگی خراسان رضوی اظهار کرد: ۱۳۲ طرح مرمت و بهسازی مراکز آموزشی با اعتبارات و مشارکت خیران، مدیران مدارس، آموزش و پرورش و نوسازی مدارس توسط گروههای جهادی اجرا می شود و ۱۳۶ طرح عمرانی قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه شامل ساخت کارگاه اشتغال، نمازخانه، ساخت و تکمیل مساجد، خانه محرومان و خانه عالم است که مجموع اعتبار این طرح ها چهار و ۳۹۱ میلیارد ریال است.

روحانی افزود: عرصه بهداشت و درمان از دیگر زمینه های فعالیت جهادگران است که تاکنون ۵۳ هزار و ۱۵۱ نفر از این خدمات رایگان بهره مند شده اند و از جمله ۱۸ هزار و ۲۷۰ ویزیت پزشک عمومی و دارو، ۱۲ هزار و ۶۳۰ ویزیت پزشک متخصص و دارو، ۱۵ هزار و ۴۴۰ نفر غربالگری دیابت و فشارخون، هزار و ۶۰ نفر شنوایی‌سنجی و ۸۷۴ نفر بینایی‌سنجی شده اند.

به گفته وی برگزاری دوره های پیشگیری و مشاوره اعتیاد، برپایی دوره های مشاوره ازدواج و خانواده از دیگر فعالیتهای انجام شده جهادگران در عرصه بهداشت بوده است.

مسوول سامانه اطلس بسیج سازندگی خراسان رضوی نیز گفت: در لبیک به پیام رهبر معظم انقلاب و در راستای ایجاد قرارگاه خدمت رسانی نهضت مومنانه در استان با مشارکت خیران و جهادگران استان و دستگاههای خدمت رسان، اقدامات گسترده ای در عرصه های مختلف، معیشتی، حمایتی، اقتصادی و فرهنگی انجام شده است.

مجتبی نوذری افزود:‌ با توجه به تنوع اقدامات در این بخش می توان از مشارکت دستگاههای خدمت رسان همراه از جمله کمیته امداد امام خمینی( ره)، بهزیستی، ادارات آموزش و پرورش، موسسات خیریه، قرارگاه های جهادی پایگاه های بسیج مساجد محلات، ستاد دیه سازمان زندانها و بسیج اقشار متخصصین سپاه امام رضا(ع) در این امور یاد کرد.

وی گفت: در امر تولید و راه اندازی کسب و کار، آموزش و داشتن توانایی انجام آن نقش بسیار مهمی در موفقیت و پایداری آن کسب و کار دارد، لذا بسیج سازندگی برای آموزش و توانمندسازی افراد در تعامل با متولیان امر آموزش از جمله سازمان فنی و حرفه ای و جهاد کشاورزی و تشکیل کلاس های آموزشی و مهارتی در بخش های مختلف شغلی و تولید محصولات اقتصاد مقاومتی اقداماتی خاصی در مناطق روستایی و محروم انجام داده است.

نوذری ادامه داد: در این راستا از ظرفیت های مختلف دستگاهها و مردم از جمله مربیان جهادی استفاده شده و کارگروه آموزش و توانمندسازی آن در قالب قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج تدارک دیده شده است که با توجه به اهمیت بالای فروش در امر تولید هر شهرستان، با تکیه بر ظرفیتهای بومی اقدام به برگزاری نمایشگاه ها و بازارچه های خرد محلی کرده است.

مسوول سامانه اطلس بسیج سازندگی خراسان رضوی افزود: از سوی دیگر در تعامل با دیگر دستگاه ها از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) نمایشگاههای عرضه تولیدات مشاغل خرد و خانگی در سطح استان برگزار می شود که استفاده از ظرفیت نمایشگاههای صادراتی نیز از دیگر اقدامات این بخش است.

وی افزود: بسیج سازندگی نسبت به ایجاد و توسعه کارگاه های تولیدی اقداماتی داشته است و در ۲ سال اخیر از قانون بودجه سال ۱۴۰۰ تعداد ۹۲۵ طرح به مبلغ ۶۲۲ میلیارد ریال و از قانون بودجه سال ۱۴۰۱ هزار و ۶۴۱ طرح به مبلغ هزار و ۷۰۴ میلیارد ریال جذب شده است.

نوذری، عرصه های مورد حمایت بسیج سازندگی را عموما مربوط به بخش کشاورزی، صنایع تبدیلی کشاورزی، صنایع دستی و مشاغل تولیدی خانگی برشمرد و گفت:‌ به منظور رصد و نظارت بر اجرای طرحها و پیشگیری از انحراف آن و افزایش ضریب پایداری، اقداماتی چون بازدید فنی و تخصصی از طرح قبل از اعطای تسهیلات و بعد از اجرای آن، دریافت تعهد محضری از متقاضیان و بازرسی توسط بسیج سازندگی استان نیز انجام می شود.