در پروژه‌های ساخت و ساز، ممکن است نیاز به دسترسی به ارتفاع وجود داشته باشد که در این زمان باید از بین نردبان، داربست و بالابر ساختمانی، یک گزینه را انتخاب کنید.

در پروژه‌های ساخت و ساز، ممکن است نیاز به دسترسی به ارتفاع وجود داشته باشد که در این زمان باید از بین نردبان، داربست و بالابر ساختمانی، یک گزینه را انتخاب کنید.

در این زمان با توجه به ابعاد و نوع عملیات، باید تجهیزات خود برای کار در ارتفاع را انتخاب کنید. در مقیاس کوچک و ارتفاع کم، شاید یک نردبان یا چهارپایه هم به اندازه کافی انعطاف‌پذیری و دسترسی لازم را در محل ساخت و ساز ایجاد کند.

اما زمانی که نیاز به دسترسی به ارتفاعات بالا باشد و نیاز به حمل تجهیزات و فعالیت طولانی مدت در ارتفاع وجود داشته باشد، باید از یک بالابر ساختمانی مناسب استفاده کنید.

مشاهده انواع بالابر و استعلام قیمت بالابر

بالابر ساختمانی مزایای بی‌شماری را برای پروژه شما در مقیاس بزرگ ایجاد می‌کند که از این مزایا می‌توان به ارتقاء کارایی و بهره‌وری اشاره کرد.

همچنین قیمت بالابر ساختمانی اگر دید بلند مدتی داشته باشید، مناسب و مقرون به صرفه خواهد بود.

بالابر ساختمانی چیست؟

بالابر ساختمانی، دستگاهی است که برای کمک به کارگران ساختمانی برای انجام وظایف خاص در ارتفاع با دسترسی آسان و ایمن استفاده می‌شود. این ماشین‌ها معمولا از یک سیستم حرکتی، شاسی و یک سکوی کار تشکیل شده‌اند.

بالابر ساختمانی به علت پایداری و خصوصیات ایمنی بهتر نسبت به نردبان و داربست، همیشه مناسب‌ترین گزینه برای پروژه‌های ساخت و ساز بحساب می‌آید.

انتخاب بالابر به عوامل مختلفی از جمله نوع فعالیت، ظرفیت مورد نیاز و همچنین خصوصیات محیطی بستگی دارد. شرکت کلایر، به عنوان بزرگترین طراح و تولیدکننده انواع بالابر صنعتی و نفری، می‌تواند کمک بزرگی به افراد در انتخاب بالابر مناسب پروژه‌شان بکند.

اجزاء مختلف یک بالابر ساختمانی

بالابرهای ساختمانی ممکن است از قطعات متفاوتی تشکیل شده باشند. اما به طور کلی اجزاء اصلی یک بالابر ساختمانی عبارتند از :

  • شاسی بالابر

شاسی بالابر از اجزاء ضروری است که باعث پایداری و استحکام بالابر می‌شود. شاسی بالابر معمولا از فولاد با کیفیت بالا ساخته می‌شود تا حداکثر اطمینان را در استحکام برای مصرف کنندگان ایجاد کند.

شاسی بالابر معمولا مجهز به چرخ‌هایی است که متناسب با سطح محیط کاری ممکن است کارگاهی و یا خودرویی باشند. همچنین شاسی دارای جک‌های تثبیت کننده است که بصورت کشویی بیرون می‌آیند و روی سطح محیط قرار گرفته و ثبات بیشتری برای بالابر ایجاد می‌کنند.

یکی از نکات اصلی که در هنگام کار با بالابر ساختمانی باید به آن توجه داشته باشید، باز بودن و تثبیت این جک‌های پشتیبان روی سطح محکم است.

عدم تثبیت جک‌های تثبیت کننده بخصوص زمانی که بار سنگینی روی بالابر است یا زمانی که بالابر تا ارتفاع زیادی بالا می‌رود، ممکن است باعث بروز حادثه و واژگونی بالابر شود.

  • سیستم بالابرنده

مکانیزم بالاروی هر بالابر بسته به نوع آن ممکن است متفاوت باشد. بوم لیفت‌ها از سیلندرهای هیدرولیکی استفاده می‌کنند که قسمت‌های مختلف بوم را گسترش و جمع می‌کنند. در بالابر آکاردئونی یا بالابر ریلی این مکانیزم متفاوت است.

در بالابر آکاردئونی جک هیدرولیک که جزئی از یک سیستم پمپاژ هیدرولیکی است، مسئول باز و بستن بازوهای بالابر است.

  • سکو یا پلتفرم بالابر

از اجزاء اصلی یک بالابر ساختمانی، سکو یا پلتفرم بالابر است که کارگران، تجهیزات و مواد را روی خود جای می‌دهد. بسته به نوع بالابر، الزامات ایمنی محل کار و هدف استفاده از بالابر، سکو می‌تواند دارای هندریل محافظ سکو باشد و یا هندریل‌ها باز شده باشند.

  • بوم یا دکل (ریل)

بوم یا دکل، جزئی از بالابر است که به سکو و شاسی متصل است و وظیفه افزایش و کاهش ارتفاع را بر عهده دارد. مانند سایر اجزاء بالابر ساختمانی، شکل و مدل قرارگیری آن ممکن است متفاوت باشد.

به عنوان مثال بوم لیفت‌های تلسکوپی از بومی استفاده می‌کنند که از بخش‌های متعددی تشکیل شده‌اند که امتداد یافته و جمع می‌شوند و امکان تنظیم ارتفاع را فراهم می‌کنند.

بوم لیفت‌های مفصلی دارای اتصالات متعددی در بوم خود هستند که انعطاف‌پذیری بیشتری را در رسیدن به نواحی سخت و همچنین دسترسی افقی فراهم می‌کنند.

در پروژه‌های ساخت و ساز ممکن است با توجه به نوع فعالیت، نیاز باشد از یک بالابر ساختمانی از نوع بوم لیفت و یا بالابر آکاردئونی و یا بالابر ریلی استفاده شود.

  • کنترل‌ها و سیستم هدایت بالابر

یکی از مهم‌ترین اجزاء بالابر ساختمانی، سیستم کنترل آن است. دسترسی کنترل یک بالابر ساختمانی معمولا در قسمت شاسی و همچنین در داخل پلتفرم تعبیه شده است.

با پیشرفت تکنولوژی، برخی از بالابرهای مدرن، دارای دستگاه‌های کنترل از راه دور و دیجیتال هستند که با استفاده از تلفن همراه هم قابل کنترل هستند.

  • منبع تأمین انرژی

تمامی بالابرهای ساختمانی به منبعی از انرژی برای تغذیه خود متصل هستند تا انرژی مورد نیاز برای مکانیزم بالاروی و حرکت را تأمین کنند. این منابع تأمین انرژی در بالابرهای مختلف، متفاوتند و ممکن است یکی از موارد زیر باشد :

  • بالابر دیزلی : نیرو را از طریق یک موتور احتراق داخلی تأمین می‌کند.
  • بالابر برقی : می‌تواند با باتری تغذیه شود و یا به یک منبع تأمین برق خارجی متصل شود. این نوع بالابر آلایندگی کمتری دارد و برای محیط‌های داخلی بسیار مناسب هستند.
  • سیستم‌های ایمنی بالابر

سیستم‌های ایمنی متفاوتی در بالابر ساختمانی برای جلوگیری از بروز حوادث برای کارگران در طول فعالیت، تعبیه می‌شود. برخی از متداول‌ترین سنسورهای ایمنی که معمولا در تمامی بالابرها نصب می‌شوند، عبارتند از :

  • دکمه توقف اضطراری
  • اینترلاک‌های ایمنی
  • آلارم‌های حرکتی
  • سنسورهای اضافه بار
  • سنسورهای شیب
  • سیستم جلوگیری از سقوط ناگهانی بالابر

سیستم‌های ایمنی ممکن است در مدل‌های متفاوت بالابر ساختمانی متفاوت باشند.

  • سیستم الکترونیکی

سیستم الکترونیکی بالابر شامل تمام اجزاء الکترونیکی بالابر ساختمانی است و شامل کلیه سیم‌کشی‌ها، فیوزها و سایر وسایل مورد نیاز برای کار بالابر می‌باشد.

علاوه بر اجزایی که گفته شد، یک بالابر ساختمانی از قطعات کوچک و بزرگ بیشتری تشکیل شده است. اتصالات مختلف، قطعات متعدد و مکانیزم‌های اختصاصی بسیاری وجود دارند که بحث درباره تمامی این موارد در این مبحث نمی‌گنجد.

کاربردهای متداول بالابر ساختمانی

هدف اصلی در استفاده از بالابر ساختمانی، بالابردن کارگران برای دسترسی ایمن و کارآمد به ارتفاع است. موارد زیر نمونه‌های معمولی از وظایفی هستند که می‌توان با کمک بالابر ساختمانی به طور مؤثر انجام داد:

  • ساخت سقف
  • رنگ‌آمیزی
  • نظافت بیرونی ساختمان
  • نصب تأسیسات
  • تعمیرات برق و لوله‌کشی
  • نصب چراغ‌ها و سیستم‌های امنیتی و روشنایی
  • انتقال مصالح و تجهیزات به طبقات فوقانی
  • نصب پنجره‌ها
  • سایر موارد

به طور کلی، بالابر ساختمانی برای بسیاری از کارهای ساختمانی در فضای باز و بسته مناسب است. با این حال نوع بالابر ممکن است با توجه به کاربرد، بالابر آکاردئونی، بالابر ریلی، بوم لیفت و یا نوع دیگری از بالابر باشد.

ساخت و سازتان را با بالابر کلایر، بیمه کنید.

بالابر ساختمانی، از تجهیزات ضروری در بهبود کارایی و بهره‌وری پروژه‌های ساخت و ساز است. هنگام انتخاب یک بالابر برای پروژه خود، داشتن اطلاعات از نام و عملکرد قسمت‌های مختلف بالابر می‌تواند به شما در انتخاب کمک زیادی بکند.

کلایر، بزرگترین طراح و تولیدکننده انواع بالابر صنعتی و نفری در کشور است که از سال 1360 در عرصه صنعت فعالیت مستمر دارد. این شرکت با اولویت قرار دادن کیفیت محصولات خود، توانسته استانداردها و معیارهای لازم برای همکاری با بزرگترین برندهای ساخت و ساز کشور را در کارنامه خود قرار دهد.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.