تهران- ایرنا- نمایش نسخه مرمت‌شده «ناخدا خورشید»، انتشار فراخوان پیچینگ فیلم کوتاه تجربی، کسب جایزه از جشنواره آمریکایی توسط «لوتریا» و آغاز به کار جشنواره پویانمایی تهران عنوان چند خبر سینمایی است.

به گزارش ایرنا،‌ مجموعه فرهنگی تاریخی موزه سینما فیلم «ناخدا خورشید» را که توسط فیلمخانه ملی ایران اصلاح و مرمت‌ شده است، نمایش می دهد.

این فیلم روز چهارشنبه ۱۶ اسفند ساعت ۱۶ برای علاقه‌مندان سینما در سالن فردوس روی پرده می رود و بعد از نمایش فیلم نشستی با حضور هارون یشایایی تهیه کننده «ناخدا خورشید» و سعید قطبی‌زاده نویسنده و منتقد سینما درباره سینمای تقوایی و فیلم «ناخدا خورشید» برگزار می‌شود.

«ناخداخورشید» داستان ناخدای یک لنج بارکش را در جنوب ایران روایت می‌کند که گروهی شرور می‌خواهند او را وادار کنند تا آنها را به آن سوی آب‌ها ببرد؛ حادثه‌ای که مسیر زندگی ناخدا را عوض می‌کند.

«ناخدا خورشید» توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای داریوش ارجمند و لوح زرین بهترین بازیگر نقش دوم مرد را برای سعید پورصمیمی در پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر به‌دست آورد.

همچنین ناصر تقوایی جایزه یوزپلنگ برنزی چهل و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی لوکارنو را به خاطر این فیلم دریافت کرد.

در این فیلم بازیگرانی همچون داریوش ارجمند، سعید پورصمیمی، فتحعلی اویسی، علی نصیریان، پروانه معصومی و .‌.. نقش‌آفرینی کرده‌اند.

فراخوان اولین رویداد ملی پیچینگ تخصصی فیلم کوتاه تجربی منتشر شد

فراخوان ثبت نام در در اولین رویداد ملی پیچینگ تخصصی فیلم کوتاه تجربی با توجه به توسعه دستور زبان سینما و به منظور حمایت از هنرمندان مستقل این عرصه توسط انجمن سینمای جوانان ایران منتشر شد.

در این فراخوان آمده است:

با نگاهی اجمالی به عرصه فیلم کوتاه، امکانات و قابلیت‌های متعدد و کم‌نظیر این قالب در بیان‌گری و روایت، در فرم‌گرایی و تجربه‌ورزی و در شکستن ساختارها و گذر از مرزهای مرسوم و تعریف شده، مهم‌ترین وجوه مشخصه آن به شمار می‌روند.

در این بین، گونه تجربی به عنوان پیشروترین و ساختارشکن‌ترین فرم سینمایی، با فاصله بعیدی که از مناسبات بازار سرمایه و جریان اقتصادی سینما دارد، چه در سراسر جهان و چه در ایران مهجورترین گونه محسوب می‌شود. از این رو، با توجه به اهمیت سینمای تجربی در اعتلا و گسترش مرزهای خلاقیت هنری، پیشنهادهای نوآورانه این سینما در زیبایی شناسی، اندیشه‌ورزی و توسعه دستور زبان سینما، همچنین به منظور حمایت هرچه بیشتر از هنرمندان مستقل این عرصه، انجمن سینمای جوانان ایران در نظر دارد اولین رویداد پیچینگ تخصصی این فیلم کوتاه تجربی را در سطح ملی برگزار کند.

بند ۱
تشریح:
این حمایت مشخصا ویژه فیلمنامه‌های تجربی است. بنابراین فیلم‌های داستان‌گو که از تمهیداتی مانند روایت‌های غیرخطی یا صرفا میزانسن و دکوپاژ نامتعارف بهره می‌گیرند تجربی تلقی نشده و مشمول این حمایت نخواهند بود.
بند۲

کلیات:
متقاضیان دریافت حمایت در سراسر کشور، می‌توانند نهایتا تا تاریخ ۲۵/۰۱/۱۴۰۳ نسبت به ثبت نام و ارائه طرح کامل خود در پرتال تولید انجمن و در بخش حمایت پیش از تولید اقدام کنند.

شرکت در این رویداد مختص متقاضیان سطح حرفه‌ای بوده و درخواست متقاضیان فاقد نمونه کار مرتبط بررسی نخواهد شد. همچنین هر فیلمساز امکان ارائه تنها یک طرح را در این رویداد خواهد داشت.

بند ۳

شرایط و ضوابط:
الف) لازم است در مرحله ثبت طرح و در کادر مربوطه، علاوه بر به نام اثر، عبارت (پیچینگ ویژه تجربی) نیز قید شود.

ب) با توجه به اتکای جدی فرایند ارائه اثر تجربی به متریال تصویری، ضروری است متقاضیان محترم ضمن تکمیل دقیق اطلاعات با توجه به آیین نامه مندرج در صفحه اول پرتال، نمونه کار و سایر موارد ضروری مانند فیلمنامه یا طرح کامل (اقلا یک صفحه) به انضمام برآورد مالی، مستندات تصویری مانند ماکت، مودبورد، ویدئو کانسپت و … را در پرتال تولید بارگذاری کنند.

به‌علاوه، در مرحله ثبت اثر و در بخش یادداشت کارگردان، ضروری است متقاضیان محترم توضیح دهند که در فرایند ساخت اثر، چه تجربه نوگرایانه‌ای را مد نظر دارند.

تبصره ۱: هیچ یک از آثار ارسالی نبایستی پیش از این به هیچ شکلی (اعم از آماتوری، حرفه‌ای، کوتاه یا بلند) تولید شده باشند. در غیر این‌صورت انجمن سینمای جوانان ایران در هر مرحله از فرایند تصویب یا ساخت، حق فسخ یک‌طرفه قرارداد و بازپس‌گیری اقساط پرداختی را دارا خواهد بود.

تبصره ۲: ثبت و ارائه هر اثر به منزله ادعای مالکیت آن تلقی شده و انجمن در صورت بروز هرگونه مشکل حقوقی احتمالی دربارت مالکیت طرح یا ایده مابین ثبت‌کننده و نهاد یا شخص سوم، هیچ‌گونه مسئولیتی را نخواهد پذیرفت.

تبصره ۳: تولید مشارکتی هر اثر مصوب، با شخص یا نهاد سرمایه‌گذار ثالث، از طریق عقد تفاهم‌نامه پس از جلسه مشترک (انجمن، فیلمساز، سرمایه‌گذار ثالث) امکان‌پذیر است.

بند ۴
داوری:
بررسی آثار ثبت‌شده در این رویداد، در دو مرحله مقدماتی و نهایی صورت خواهد پذیرفت. صاحبان آثاری که پس از بررسی اولیه به مرحله نهایی راه یابند به جلسه پیچینگ دعوت شده و در صورت تصویب شورای عالی داوری، امکان عقد قرارداد و دریافت حمایت مالی انجمن را جهت تولید اثر خود خواهند یافت.
بند ۵
سطح حمایت:
آثار مصوب در جلسه پیچینگ با توجه به رزومه فیلمساز، سطح اثر، مختصات تولیدی و کیفیت ارائه، امکان دریافت بودجه تولیدی انجمن سینمای جوانان ایران را تا سقف ۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ دارا خواهند بود.
بند ۶
زمان‌بندی:
آخرین مهلت ثبت اثر: ۲۵/۰۱/۱۴۰۳
اعلام راه‌یافتگان مرحله نهایی: ۰۵/۰۲/۱۴۰۳
تاریخ جلسه پیچینگ: ۱۰/۰۲/۱۴۰۳
اعلام نتایج: ۱۵/۰۲/۱۴۰۳

جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران آغاز به کار کرد

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران از ساعت ۸:۳۰ روز یک‌شنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ با اکران فیلم‌های ایرانی و خارجی در بخش‌های مختلف مسابقه ایران و بین‌الملل در سالن‌های غدیر، خلاق و شهید بهنام محمدی در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب و سالن سینماتئاتر کانون واقع در خیابان خالد اسلامبولی آغاز به کار کرد.

کارگاه آموزشی شخصیت‌سازی با تکنیک «کچه» ویژه مربیان کانون با حضور چیستا تاجور و رادین ابراهیم‌پور به عنوان کارشناس برگزار شد.

همچنین، نشست تخصصی «هوش مصنوعی و آینده پویانمایی» با سخنرانی یونس سخاوت ساعت ۱۵ و نشست تخصصی «حضور بین‌المللی؛ مراقبت محتوایی از آثار» با حضور فرنوش عابدی و رائد فریدزاده ساعت ۱۷ برگزار شد.

در سالن شهید بهنام محمدی به ترتیب در بسته‌های نمایشی «مسابقه ایران ۱»، «مسابقه بین‌الملل ۱»، «مسابقه ایران ۲»، «مسابقه بین‌الملل ۲» ساعت ۱۵، «مسابقه دانشجویی ایران»، «مسابقه بین‌الملل ۳»، «مسابقه دانشجویی بین‌الملل ۱» و «مسابقه بلند ایران» با نمایش فیلم انیمیشن «شمشیر و اندوه»، تعداد ۱۰۲ فیلم کوتاه و بلند انیمیشن روی پرده می‌رود.

در سالن غدیر نیز به ترتیب در بسته‌های «مسابقه بین‌الملل ۸»، «مسابقه دانشجویی بین‌الملل ۳»، «مسابقه بین‌الملل ۹»، نمایش ویژه «پویانمایی دینی (منتخب یک دهه آثار معناگرا)»، «مسابقه بین‌الملل ۱۰»، «مسابقه ایران ۷»، «مسابقه بین‌الملل ۱۱» و «مسابقه بین‌الملل ایران» با نمایش فیلم انیمیشن «لوپتو»، تعداد ۷۶ فیلم کوتاه و بلند انیمیشن اکران می‌شود.
همچنین، در سالن خلاق به ترتیب در بسته‌های «مسابقه بین‌الملل ۱»، «مسابقه دانشجویی بین‌الملل ۱»، «مسابقه بین‌الملل ۲»، «مسابقه ایران ۱»، «مسابقه بین‌الملل ۳»، «مسابقه ایران ۲» و «مسابقه دانشجویی بین‌الملل ۲» تعداد ۹۱ فیلم انیمیشن کوتاه و بلند روی پرده می‌رود.
سالن سینما تئاتر کانون واقع در خیابان خالد اسلامبولی نیز به صورت همزمان بسته‌های سالن شهید بهنام محمدی را که تعداد ۱۰۲ فیلم کوتاه و بلند انیمیشن است، نمایش می‌دهد.

جلسه نقد فیلم‌های «ده سالگی» به کارگردانی فاطمه جعفری، «موسی کو تقی» ساخته عقیل حسینیان و «پوتین» به کارگردانی سیدمحسن پورمحسنی‌شکیب نیز با حضور رامتین شهبازی به عنوان مجری و منتقد و کیارش زندی به عنوان منتقد، ساعت ۲۰ امشب در سالن کنفرانس برگزار می‌شود.

سیزدهمین دوره جشنواره پویانمایی تهران همچون دوره‌های گذشته در چهار بخش مسابقه، خارج از مسابقه، نمایش ویژه و چشم‌انداز از ۱۳ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ به دبیری محمدرضا کریمی‌صارمی در تهران در حال برگزاری است.

«لوتریا» بهترین فیلم جشنواره یوتا شد

فیلم سینمایی «لوتریا» به کارگردانی علی عطشانی و تهیه‌کنندگی مشترک مهدی منیری، مهدی منصوری، رعنا نبوی، حامد فیضی دیزجی، صدرا درودیان همایونی، کسری درودیان همایونی شب گذشته ۲ مارس (۱۲ اسفند) در آیین اختتامیه بیست و سومین دوره جشنواره فیلم (ZIFF) با نام یوتا جایزه بهترین فیلم را دریافت کرد.

این جشنواره که یکی از ۱۰ جشنواره سینمایی برتر کشور آمریکاست در سال ۲۰۰۱ تأسیس و در سال ۲۰۲۲ با نام و تمرکزی جدید طراحی شد، اولین ارائه‌کننده داستان‌های سینمایی از فیلمسازان مستقل در سراسر جهان است. بیست و سومین دوره ZIFF سالانه در کنار کوه‌های تماشایی یوتا، از ۲۶ فوریه تا ۲ مارس ۲۰۲۴ برگزار می‌شود.

فیلم سینمایی «لوتریا» که سال گذشته در کشور مکزیک ساخته شده است، تاکنون بیش از ۱۰ جایزه در بخش بهترین فیلم و بهترین کارگردانی جشنواره‌های مختلف بین‌المللی کسب کرده و در فستیوال‌های متعدد جهانی حضور داشته است. جشنواره یوتا سی و نهمین حضور بین‌المللی این فیلم بود.

فیلمنامه «لوتریا» بر اساس یک داستان واقعی و نوشته علی عطشانی و محمودرضا ثانی است.

سایر عوامل این فیلم عبارتند از نویسندگان فیلمنامه: علی عطشانی و محمودرضا ثانی، تهیه‌کنندگان: مهدی منیری، مهدی منصوری، رعنا نبوی، حامد فیضی دیزجی، صدرا و کسری درودیان همایونی، دستیار اول کارگردان: هومن سپنتامهر، مدیر فیلمبرداری: محمود عطشانی، فیلمبردار: میگل سالیناس، صدابردار: آلن کابالرو، دستیار صدابردار: امانول جارامیو، چهره‌پرداز: فرزانه زردشت، دستیار چهره‌پرداز: آنا کارن آلوارز، دیوید چاوز، گریس سالیناس، گروه کارگردانی: اوریل لاگونا، حمیدرضا میمندی، علی محمودی، تهیه کننده ایران: احسان ولی پورزند، پریسا زهتابیان.