گرگان- ایرنا- معاون امور باغبانی جهادکشاورزی گلستان گفت: امسال سه میلیون و۲۰۰ هزار نهال از گونه‌های باغی در این استان تولید شد که بهره‌برداران داخل و خارج استان در حال تهیه برای ایجاد یا توسعه باغهای خود هستند.

نوید رضا فرهانی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تولید این تعداد نهال باغی در استان نتیجه فعالیت ۲۶ نهالستان بخش خصوصی تحت نظارت کمیته فنی نهال جهادکشاورزی است.

وی ادامه داد: نهال های تولید شده در این نهالستان ها شامل گروه هسته‌داران از جمله انواع آلو، هلو و شلیل، مرکبات شامل پرتقال و نارنگی، خرمالو، گردو پیوندی، انجیر، گلابی و زیتون است.

وی گفت: بین ۱۰ تا ۱۵ درصد نهال های باغی تولیدی در استان مورد استفاده قرار گرفته و بقیه به سایر استان‌ها حمل می‌شود.

فرهانی یادآور شد: گونه زیتون تولیدی در نهالستان‌های این استان از قابلیت بیشتری برای صادرات به کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان، عراق، عمان و پاکستان برخوردار است.

به گفته وی در گلستان سالانه بین سه تا ۳.۵ میلیون نهال باغی در نهالستان‌های استان تولید می شود که مطابق برنامه بخشی از این نهال ها در قالب طرح کشت درختان مثمر در زمین های شیب‌دار به صورت یارانه‌دار( تا ۸۰ درصد قیمت نهال) در اختیار بهره‌برداران قرار داده می‌شود.

معاون امور باغبانی جهادکشاورزی گلستان با اشاره به این که در فصل غرس نهال در استان قرار داریم، به علاقمندان ایجاد یا توسعه باغ توصیه کرد از نهال‌های سالم و استاندارد دارای برچسب با شناسه معتبر استفاده کرده و نهال‌های مورد استفاده نیز از گونه‌های سازگار با شرایط اقلیمی منطقه باشد.

وی خاطر نشان کرد: در عین حال با توجه به شرایط آب و هوایی در گلستان، بیشتر تا پایان فروردین ماه امکان غرس اکثر گونه‌های باغی در استان فراهم است.

براساس گزارش معاونت باغبانی جهادکشاورزی گلستان، پارسال طبق برنامه قرار بود ۵۰۰ هکتار باغ مثمر در استان توسعه یافته و یا ایجاد شود که با همراهی بهره‌برداران، این مقدار به حدود هزار هکتار رسید.

گلستان با داشتن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا، اراضی مستعد در نوارهای شمالی و جنوبی، وجود مرکز تحقیقات باغبانی در استان و قابل دسترس بودن نتایج تحقیقات از سوی محققان و کارشناسان پهنه برای بهره‌برداران منطقه، ظرفیت بی نظیر برای تحول در حوزه باغبانی دارد که تاکنون ۳۹ هزار و ۴۰۲ هکتار باغ در این خطه احداث شده که ۳۱ هزار و ۳۲۴ هکتار آن بارور است.