یاسوج- ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: اعضای حیاتی بدن مادر سی سختی به یک بیمار نیازمند زندگی دوباره بخشید.

محمود شهامت روز دوشنبه در جمع خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار کرد: مرحومه بی بی فرخنده محسنیان سی سخت ۷۴ ساله ۲۱ بهمن ماه در بیمارستان شهید جلیل بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفته، اما به علت خونریزی فوت کرد.

وی افزود: بعد از تایید مرگ مغزی و رضایت خانواده آن مرحومه (مرادیان و محسنیان) جهت برداشت اعضای قابل اهدای وی اقدام و برای پیوند بیماران نیازمند به بیمارستان فوق تخصصی بوعلی شیراز منتقل شد.

سینا سعیدی، مسئول واحد فراهم آوری پیوند اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز گفت: پس از تایید کمیته مرگ مغزی بیمارستان، کبد این مادر گرانقدر در تاریخ ۱۳ اسفندماه ساعت یک بامداد در اتاق عمل بیمارستان شهید دکتر جلیل یاسوج با همکاری تیم پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی شیراز برداشت شد.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۳ مورد اهدای عضو در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.

کهگیلویه و بویراحمد از استان های پیشرو در اهدای عضور به بیماران نیازمند در کشور است.

به گزارش ایرنا، هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده‌اش خیلی زود برای اهدا عضو رضایت دهند، می‌تواند جان حداقل هشت نفر را از مرگ حتمی نجات داده و با اهدای نسوج (بافت‌ های سلولی تشکیل دهنده بدن) ۵۳ نفر را از معلولیت برهاند.

طبق آمارها هر ۱۰ دقیقه یک نفر در کشور به فهرست انتظار برای پیوند عضو اضافه می‌شود و هر ۲ساعت یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می‌دهد.

ارگان هایی شامل کلیه‌ها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان و برخی بافت‌های بدن از جمله پوست و قرنیه چشم، تاندون، غضروف و دریچه قلب از پیوندهای متداول است.

قانون پیوند اعضاء فروردین ماه ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی به‌ تصویب رسید؛ براساس این قانون، اعضای بیماران فوت ‌شده یا بیمارانی که مرگ‌ مغزی آنان آشکار و مسلم شده را می ‌توان به ‌شرط وصیت بیمار یا موافقت ولی‌دم برای پیوند ‌به بیمارانی که ادامه حیاتشان به پیوند عضو بستگی دارد، استفاده کرد.