به گزارش حوزه دولت ایرنا، ایران و الجزایر در پایان سفر رسمی آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان به الجزایر، در بیانیهای رسمی تصریح کردند که سران دو کشور از کیفیت گفتوگوها و نتایج مثبت به دست آمده در این سفر رسمی که نشاندهنده اراده راسخ و مشترک برای تقویت بیشتر همکاریهای موجود به منظور تنوع بخشیدن و تقویت آن است، رضایت داشتند.
در بیانیه مشترک منتشر شده از سوی دولتهای ایران و الجزایر، روسای جمهور دو کشور از تلاشهای انجام شده توسط طرفین برای یاری رساندن به مسأله فلسطین، به ویژه نقش الجزایر به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و اقدام این کشور برای عهدهدار شدن ریاست کمیته حمایت از فلسطین در حمایت از آرمان فلسطین، تقدیر کردند.
بیانیه مشترک سفر رسمی آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر به این شرح است:
۱- در پاسخ به دعوت آقای عبدالمجید تبون، رئیس جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر، جناب آقای ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲ و ۳ مارس ۲۰۲۴ برابر با ۱۲ و ۱۳ اسفند ۱۴۰۲، پس از شرکت در هفتمین اجلاس سران مجمع صادرکنندگان گاز، در رأس هیاتی عالیرتبه به صورت رسمی به الجزایر سفر کردند.
۲- مراسم استقبال رسمی از رئیس جمهوری اسلامی ایران در مقر ریاست جمهوری برگزار شد. پیش از آن، ایشان با اهدای تاج گل در یادمان شهیدان، به ارواح شهدای معظم ادای احترام و از موزه ملی مجاهد و مسجد اعظم بازدید کردند. جناب آقای عبدالمجید تبون رئیس جمهوری نیز به افتخار جناب آقای سید ابراهیم رئیسی و هیات همراه وی ضیافت نهاری برگزار کردند.
۳- جناب آقای سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران از استقبال گرم و پذیرایی سخاوتمندانه برادرشان جناب آقای عبدالمجید تبون و مسئولان و مردم الجزایر از ایشان و هیات همراه، تقدیر و تشکر کردند. ایشان همچنین از موفقیت هفتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، که از ۲۹ فوریه تا ۲ مارس ۲۰۲۴ به میزبانی آن الجزایر برگزار شد، تمجید کرده و ضمن قدردانی از نتایج مثبت و مهم این اجلاس، اهمیت نقش محوری الجزایر را در موفقیت این اجلاس مورد تأکید قرار دادند.
۴- آقایان عبدالمجید تبون رئیس جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران پس از گفت و گوهای خصوصی، در جلسه عمومی با اعضای هیاتهای دو کشور در فضای مبتنی بر اعتماد، برادری و تفاهم متقابل شرکت کردند. روسای جمهور دو کشور در این گفت و گوها همکاریهای دو کشور دوست و برادر را در همه سطوح مورد بررسی قرار دادند و از سطح هماهنگی و رایزنی بین دو طرف در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی مورد علاقه تمجید کردند.
۵- رؤسای جمهوری دو کشور در مورد تحولات سیاسی و اقتصادی دو کشور به ویژه در خصوص برنامههای اصلاحات و طرحهای توسعهای که طرفین برای برآورده کردن خواستههای شهروندان خود در پیش گرفتهاند، تبادل نظر کردند.
۶- رؤسای جمهوری دو کشور ضمن بررسی وضعیت روابط دو کشور در زمینههای مختلف سیاسی و اقتصادی، راهکارهای تقویت هر چه بیشتر آن را برای تحقق منافع دو کشور و دو ملت برادر، در چارچوب اراده سیاسی مشترک برای تقویت روابط برادری و همبستگی بررسی کردند.
۷- دو طرف ضمن ابراز خرسندی از سطح روابط سیاسی، بر اهمیت تقویت و توسعه روابط دوجانبه از طریق تداوم همکاریها در زمینههای مختلف ابراز خرسندی کردند.
۸- در این راستا، روسای جمهور دو کشور خواستار فعالسازی ساز و کارهای دوجانبه برای زمینهسازی برگزاری سومین اجلاس کمیته عالی مشترک در تهران و پیش از آن پنجمین نشست کمیته پیگیری شدند.
۹- دو طرف امضای چندین توافقنامه را که با فعالسازی ظرفیتهای عظیم اقتصادی دو کشور در زمینههای انرژی، استارتاپها، علم و فناوری، گردشگری، رسانه، جوانان، ورزش و مطالعات استراتژیک، به ارتقای روابط دوجانبه به سطح مورد نظر دو کشور یاری میرساند تمجید کردند.
۱۰- در حوزه اقتصادی، دو طرف بر لزوم تقویت ارتباطات بین بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور برای بررسی فرصتهای سرمایهگذاری، همکاریهای اقتصادی و مبادلات تجاری بین دو کشور و تقویت همکاریها در زمینه اقتصاد و توسعه در دو کشور در زمینههایی مانند صنایع نفت و گاز، فناوریهای جدید، زیرساختها، برق، داروسازی، صنعت خودرو، ترانزیت، گمرک و گردشگری تأکید کردند.
۱۱- در خصوص مسائل جاری مورد علاقه، دو طرف عزم خود را برای تقویت رایزنی، هماهنگی و گفتگو در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی در محافل بینالمللی، با احترام به اصول کلی حقوق بینالملل و هنجارهای بینالمللی مانند حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور، عدم مداخله در امور داخلی کشورها، خودداری از توسل به زور یا تهدید به آن در روابط بینالملل، رعایت اصل حسن همجواری و همچنین حل و فصل اختلافات از طریق گفت و گو و روشهای مسالمتآمیز و تأکید بر ضرورت اصلاح نظام بینالملل، از طریق اصلاحات در سازمان ملل و به ویژه شورای امنیت، مورد تأکید مجدد قرار دادند.
۱۲- دو طرف بر لزوم تقویت تلاشها برای برقراری امنیت و صلح در منطقه خاورمیانه و اتخاذ راه حلهای مسالمتآمیز برای حل و فصل همه مشکلات منطقه تأکید کردند. در این زمینه، دو طرف از سیاست نزدیکی ایران و کشورهای همسایه و تلاشهای سازنده برای صلح، همکاری، همبستگی و دوستی میان ملتهای منطقه استقبال کردند.
۱۳- دو طرف باور و اعتقاد خود را نسبت به اصول و اهداف جنبش عدم تعهد و نیز پایبندی خود را به ادامه تلاش برای فعالسازی نقش این جنبش در پرتو تحولات سریع در صحنه بینالمللی مورد تأکید مجدد قرار دادند.
۱۴- رؤسای جمهور دو کشور ضمن حمایت از تلاشها با هدف ایجاد یک منظومه جهانی عاری از سلاحهای کشتار جمعی، حق تمام کشورها را برای استفاده از فناوری هستهای برای اهداف صلحآمیز مطابق با کنوانسیونهای بینالمللی مورد تأکید قرار دادند.
۱۵- در مورد مساله فلسطین، دو طرف موضع قاطع، حمایتی و بدون قید و شرط خود را در پشتیبانی از موضوع فلسطین و حمایت از آن در مجامع بینالمللی برای تحقق حقوق مسلم ملت فلسطین از جمله حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل خود با پایتختی قدس را مورد تأکید دوباره قرار دادند.
۱۶- رؤسای جمهور با شدیدترین عبارات، تجاوز رژیم صهیونیستی به ملت بیپناه فلسطین در نوار غزه و تمام اراضی فلسطین اشغالی را محکوم کردند و بر اهمیت حمایت مستمر از ملت فلسطین در برابر این اشغالگری تأکید کردند.
۱۷- رؤسای جمهور دو کشور با تأکید بر ضرورت توقف فوری و دائم تجاوز به نوار غزه، از جامعه بینالملل خواستند در قبال نسل کشی، پاکسازی نژادی و گرسنگی که مردم فلسطین با آن رو به رو هستند، مسئولیت کامل خود را به انجام رساند.
۱۸- دو طرف افزایش تعداد شهدا و قربانیان به ویژه کودکان و زنان را محکوم کردند و نسبت به اوضاع اسفبار انسانی که لکه ننگی در تاریخ تمدن بشری معاصر است ابراز تأسف کردند و از جامعه بینالملل خواستند بر ضرورت اجازه ورود کمکهای بشردوستانه فوری و دائم و اعطای حق درمان به مجروحان تأکید کند. دو طرف همچنین، با کوچ اجباری مردم فلسطین و نتایج خطرناک ناشی از آن نسبت به کل منطقه مخالفت کردند.
۱۹- دو طرف خواستار تداوم تحرک دیپلماتیک مؤثر و هماهنگی با کشورهای دوست جهت جلب حمایت برای پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی در قبال اقدامات شنیع، نامشروع و ضد بشری آن علیه ملت بیپناه فلسطین و فشار بر جامعه بینالملل جهت اعمال تحریمهای سیاسی و اقتصادی به این رژیم متجاوز شدند.
۲۰- دو طرف از تلاشهای انجام شده توسط دو کشور برای یاریرساندن به مسأله فلسطین، به ویژه نقش الجزایر به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و اقدام این کشور برای عهدهدار شدن ریاست کمیته حمایت از فلسطین در حمایت از آرمان فلسطین، تقدیر کردند.
۲۱- در خصوص موضوع صحرای غربی، دو طرف بر حمایت خود از تلاشهای فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور صحرای غربی و اهمیت از سرگیری مذاکرات مستقیم بین دو طرف درگیری تحت نظارت سازمان ملل متحد و بر اساس قطعنامههای مربوطه بینالمللی، تأکید کردند.
۲۲- در خصوص منطقه ساحل، دو طرف اهمیت ثبات منطقه ساحل، حق توسعه همه جانبه آن و تعهد به گفتوگو و راه حلهای مسالمتآمیز را به عنوان تنها راه پایان دادن به مناقشات بین گروههای مختلف جوامع منطقه، مورد اشاره قرار دادند.
۲۳- سران دو کشور همه اشکال جرایم تروریستی را محکوم کردند و بر همکاریهای خود جهت مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، مهاجرت غیرقانونی و قاچاق اسلحه، جرایم مالی و پولشویی، کلاهبرداری و جرایم سایبری تأکید کردند.
۲۴- دو طرف، کشورهای اسلامی را به نشان دادن اسلام حقیقی در سطح جهانی فراخوانده و خواستار تلاش جمعی برای کاهش پدیده افراطگرایی که به مقـدسترین ارزشهای اسلامی آسیـب میرساند، شدند.
۲۵- در پایان این سفر، سران دو کشور از کیفیت گفت و گوها و نتایج مثبت به دست آمده در این سفر رسمی که نشاندهنده اراده راسخ و مشترک برای تقویت بیشتر همکاریهای موجود به منظور تنوع بخشیدن و تقویت آن است، ابراز رضایت کردند.
۲۶- جناب آقای سید ابراهیم رئیسی مراتب تشکر عمیق خود را از آقای عبدالمجید تبون، دولت و ملت الجزایر به دلیل استقبال گرم و برادرانه از ایشان و امکانات بسیار مناسبی که در طول اقامت در الجزایر در اختیار ایشان و هیئت همراهشان قرار گرفت، ابراز داشتند.
۲۷- جناب آقای سید ابراهیم رئیسی از جناب آقای عبدالمجید تبون دعوت کردند تا در تاریخی که طرفین از طریق کانالهای دیپلماتیک درباره آن توافق خواهند کرد به ایران سفر کنند.