​گنبدکاووس- ایرنا- مدیرکل هواشناسی گلستان میانگین بارندگی ثبت شده در ایستگاه‌های سینوپتیک استان از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه) تا ۱۰ اسفند را ۳۴۳ میلی متر اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با میانگین ۱۷۱.۶ میلی‌متر بارندگی سال گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

امان‌محمد کمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میانگین دوره بلند مدت بارندگی در سال آبی جاری ۲۷۴.۳ میلی‌متر بود که امسال ۲۵ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: بر اساس پیش بینی فصلی، بارندگی‌ها در گلستان از نیمه دوم اسفند تا نیمه اول فروردین در حد نرمال تا کمی بیشتر از نرمال و از نیمه دوم فروردین تا نیمه اول خرداد در حد نرمال خواهد بود.

رسیدن پهنه برفی گلستان به پنج هزار و ۳۰۰ کیلومتر

مدیرکل هواشناسی گلستان وسعت پهنه برفی استان را پنج هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع اعلام کرد و گفت: این پهنه در مقایسه با ۷۵۴ کیلومتر مربع مدت مشابه سال قبل افزایش هفت برابری را نشان می‌دهد.

کمالی ادامه داد: یک چهارم از مساحت بیش از ۲۱ هزار کیلومتر مربع استان گلستان هم اینک پوشیده از برف است.

وی گفت: میانگین دمایی استان از ابتدای مهرماه تا ۱۰ اسفند ۱۴.۶ درجه است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱.۳ درجه و نسبت به میانگین دوره بلند مدت ۱.۸ درجه افزایش یافته است.

وی افزود: بر اساس پیش بینی فصلی، میانگین دما هوای گلستان از نیمه دوم اسفند تا اول اردیبهشت بین یک تا ۲ درجه بیشتر از نرمال و از نیمه دوم اردیبهشت تا نیمه اول خرداد بین نیم تا یک درجه بیشتر از نرمال خواهد بود.

مدیرکل هواشناسی گلستان بیان کرد: برای روز سه شنبه در نواحی کوهستانی استان احتمال بارش ملایم و پراکنده وجود دارد و تا پایان هفته روند افزایش دما ادامه خواهد داشت.

کمالی افزود: دمای فعلی هوا استان گلستان ۱۵ تا ۱۶ درجه است که پیش بینی می‌شود تا روز پنجشنبه ۱۰ درجه افزایش یابد.

وی یادآور شد: از اواخر وقت پنجشنبه احتمال وزش باد به نسبت شدید و روز جمعه افزایش ابر و بارش پراکنده وجود دارد و از روز شنبه سامانه بارشی جدیدی به گلستان نفوذ می‌کند.

به گزارش ایرنا، گلستان ۱۰ ایستگاه سینوپتیک و فرودگاهی، ۲۳ ایستگاه اقلیم شناسی، ۸۰ ایستگاه باران سنجی، ۲۷ ایستگاه خودکار، ۱۳ ایستگاه باران سنجی بر خط، یک ایستگاه جاده‌ای (خوش ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه برآورد شعاع دید افقی در امتداد باند فرودگاه در ۲ سامانه پایش گرد و غبار، ۲ سامانه تشعشع سنجی (اینچه برون و مراوه تپه) و یک سکوی دریایی و ۲ گیرنده تصاویر ماهواره و رادار در مجموع ۱۶۲ سامانه و ایستگاه دارد.

این استان واقع در شمال کشور دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و خشک و گرم و سرد است که بارندگی آن متغیر و موقعیت طبیعی استان شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار، جنگل، مرتع و دریاست.