به گزارش خبرنگار ایرنا، اسفندیار خزائی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: فراجا، نیروگاه شهید مفتح و آموزش و پرورش، بسیج سازندگی و هلال احمر از جمله دستگاه هایی هستند که در این زمینه مشارکت دارند.
وی درباره طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: یک میلیون و ۵۱۵ هزار نهال توسط بخش خصوصی و دولتی در استان تولید شده است که این نهال ها بر مبنای علمی و با نظر یک کمیته تخصصی متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه کشت می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار کرد: بسیج سازندگی نیز در کاشت ۵۰۰ هزار نهال با منابع طبیعی همکاری دارد که در این راستا ۶۵ هزار چاله در منطقه داق آباد حفر و ۱۷ هزار نهال برای کاشت به این محل منتقل شده و از فردا کاشت نهال در این محل توسط بسیج سازندگی آغاز می شود.
خزائی بیان کرد: قرار است جمعیت هلال احمر هم در کاشت ۱۵۰ هزار نهال همکاری کند که نوع نهال ها مشخص شده و قرار است در منطقه آبشینه و سد اکباتان غرس شود.
این مسوول در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: برای کشاورزی پایدار و توجه به تولید غذا، حفظ آب و خاک باید مدیریت جامع آبخیز مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه گونه های در حال انقراض و دارای ارزش ژنتیکی با در پیش گرفتن حکمرانی مردم پایه در عرصه منابع طبیعی باید حفظ و احیا شود،افزود: اصلاح الگوی کشت، اجرای طرح کشاورزی حفاظتی، مدیریت جامع حوزه های آبخیز و کاشت یک میلیارد درخت پیگیری شود تا با حکمرانی دقیق و با پیوست علمی حفظ و آب خاک، ترسیب کربن رخ دهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: این استان دارای ۶۶۵ هزار هکتار مرتع و ۴۵ هزار هکتار جنگل شامل جنگل های طبیعی، دست کاشت، ذخایر جنگلی و پارک های جنگلی است و با وجود قرار گرفتن همدان در جمع استان های «کم جنگل» اما استعداد افزایش پوشش جنگل و تاج پوشش را دارد.
خزائی با بیان اینکه نزدیک به ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی و ۹۰۰ هزار هکتار مستثنیات در همدان تثبیت شده است،ادامه داد: امید می رود تا تثبیت کامل این اراضی قانون جدیدی ابلاغ نشود چرا که تنوع و تکثر ابلاغ قوانین اجرای این طرح را زمان بر کرده است.
وی بیان کرد: ۲ میلیون و ۳۱۴ هزار واحد دامی در این استان است که مجاز آن ۵۳۲ هزار واحد دامی است یعنی آمار دام های موجود در استان چندین برابر حد مجاز است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: یکی از مشکلات منابع طبیع ورود زودهنگام عشایر و رعایت نکردن تقویم کوچ است که در این راستا ۲ تیم از منابع طبیعی همدان برای گفت و گو با عشایر عازم محل استقرار آنها در دیگر استان ها شدند همچنین امور عشایری پیامک زمان مجاز حضور در همدان را برای آنها ارسال کرده است.
خزائی بیان کرد: متوسط فرسایش خاک در این استان ۱۶.۵ تن در هکتار طی یکسال است که کبودراهنگ به خاطر داشتن خاک لس (ترکیب رس و آهک) بیشترین فرسایش را دارد و کمترین میزان فرسایش نیز مربوط به مراتع است.
وی بیان کرد: طرح های احیا و اصلاح مراتع در قالب طرح های کپه کاری، بیولوژیک، بیومکانیک و کشت و توسعه گیاهان دارویی در ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی این استان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار کرد: ۷۱۸ فقره طرح مرتعداری در استان همدان تهیه شده که ۴۴۶ هکتار به نمایندگان مرتعداران و بهره برداران این مرتع باهدف حفظ و احیای مراتع محول شد.
خزائی افزود: امسال در راستای بذرکاری ۱۸ گونه بذر مرتعی تولید و خریداری شده است.