به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله رسول فلاحتی روز دوشنبه به مناسبت فرارسیدن هفته منابع طبیعی در دیدار با مسئولان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان اظهار کرد: با توجه به فراهم شدن بسترهای خوب در آسیای میانه باید تدبیری شود تا کشاورزان گیلانی تولیدکننده محصولاتی اعم از برنج، چای و زیتون دغدغهای بابت فروش و قیمت نداشته باشند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت حفاظت از اراضی کشاورزی در گیلان و جلوگیری از تغییر کاربری اضافه کرد: منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و دستگاه قضا باید به این مهم توجه کنند؛ البته تغییر کاربری تولید به تولید مشکلی ندارد و تغییر کاربریهایی که تبدیل به ویلاسازی شده و به استان آسیب میرساند باید جلوگیری و برخورد شود.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به برخی مشکلات کشاورزان در سال های اخیر عنوان کرد: تمام مشکلات از سوی نظام و حاکمیت یا از سوی کشاورزان نیست بلکه بر اساس زمینهها و شرایط به وجود آمده، فرامنطقهای و استانی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مدیریت خوب آب کشاورزی در سال زراعی گذشته در گیلان افزود: در سه سال اخیر با توجه به کاهش نزولات آسمانی بدلیل مدیریت خوب آب منطقهای، جهاد کشاورزی، استانداری و رسانهها آب کشاورزی در این استان به خوبی مدیریت شد.
آیت الله فلاحتی با تاکید بر ضرورت مدیریت آب کشاورزی در سال زراعی جدید و توصیههای لازم به کشاورزان اظهار کرد: کشاورزان باید با توصیههای مسئولان و کارشناسان جهاد کشاورزی کار را آغاز کنند ضمن اینکه سموم کشاورزی به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی همچنین از تلاشهای جهاد کشاورزی طی یک سال گذشته در موضوعاتی اعم از مدیریت کشاورزی، سموم آفات و مدیریت جنگل ها، مراتع و آب قدردانی کرد.
فعالیت ۴۲ نهالستان دولتی و خصوصی در گیلان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه این استان پرچمدار منابع طبیعی بوده و آن را با مناظر سرسبز و جغرافیای زیبای می شناسند، گفت: کاشت یک میلیارد درخت از سیاست های دولت سیزدهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است که در این استان به طور جدی دنبال می شود.
صالح محمدی با اشاره به فعالیت ۳۴ نهالستان بخش خصوصی و هشت نهالستان دولتی در گیلان اظهار کرد: در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور و به تبع آن در گیلان تاکنون ۱۳ میلیون اصله نهال در این نهالستانها تولید شد ضمن اینکه تعهد سالانه گیلان در سال جاری کاشت هشت میلیون نهال در سال است.
وی صیانت از عرصههای جنگلی و کشاورزی را از کارهای پرمشقت عنوان کرد و در ادامه به اجرای طرح زراعت چوب در استان اشاره و بیان کرد: ۱۸ هزار هکتار از عرصههای ملی و ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزان (مستثنیات کشاورزان) زیر کشت زراعت چوب است.
وی با بیان اینکه امسال برای نخستین بار زراعت چوب در قالب الگوی کشت قرار گرفت، اضافه کرد: در این ارتباط اقدامات موثری انجام شد که ارئه کودهای یارانهای و افزایش سنوات بیمهای اعم این خدمات است.
سیدمازیار رضوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز در این دیدار گزارشی از برنامه های این اداره کل در موضوعات مختلف اعم از حفاظت از عرصه های جنگلی ارائه داد.
۱۵ تا ۲۲ اسفند هفته منابع طبیعی نام گرفته است.